Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Ο «ΕΞΑΝΤΑΣ» στον Όμηρο

«Στη λογοκρισία πρέπει να αντιδράς και να παίρνεις το ρίσκο. Το έχω κάνει και το έχω πληρώσει αλλά δεν μετανιώνω...»

Έτσι απάντησε στους σπουδαστές δημοσιογραφίας του Όμηρου ο Γιώργος Αυγερόπουλος , δημιουργός του προλυβραβευμένου,εντός κι εκτός συνόρων, "Εξάντα" στη ΝΕΤ.

«Πιστεύω ότι δεν υπάρχει αντικειμενική ενημέρωση. Καθένας έχει τη δική του οπτική γωνία για να βλέπει τα πράγματα. Στον "Εξάντα" φροντίζω να έχω όλους τους τόνους του γκρι, να υπάρχουν όλες οι πλευρές...»
 
Όταν ρωτήθηκε για την απομάκρυνση Κούλογλου απάντησε: «Είμαστε αγαπημένοι συνάδελφοι και τον θαυμάζω. Πιστεύω ότι είναι μεγάλη απώλεια για την ΕΡΤ...»
 
Για τα δελτία ειδήσεων και τα ποσοστά τηλεθέασης, ο Γιώργος Αυγερόπουλος είπε: «Έχουν μια αίσθηση ...κλειστοφοβίας. Δολοφονήθηκε η Μπούτο και το θέμα έπαιξε τελευταίο. Στον "Εξάντα" δεν σκεφτόμαστε ούτε τα ποσοστά τηλεθέασης ούτε την αντίδραση του κόσμου. »
 

Φοβήθηκε ποτέ στις εμπόλεμες περιοχές όπου κάνει ντοκιμαντέρ;

«Και βέβαια έχω φοβηθεί. Ο φόβος είναι δικλείδα ασφαλείας για τον δημοσιογράφο. Το θέμα είναι να επιστρέψεις. Να μη σε κάνουν ... πλατεία».

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος, (καλεσμένος του δημοσιογράφου Σ.Μανιάτη, καθηγητή στον Όμηρο) επισήμανε ότι οι δημοσιογράφοι που ασχολούνται με ηλεκτρονικά ΜΜΕ πρέπει να γνωρίζουν καλά τα "εργαλεία" της δουλειάς, (κάμερες, μικρόφωνα, μοντάζ κ.α) για να μπορούν να αποφεύγουν τις ... κακοτοπιές αλλά και διότι μπορεί σε κάποιο ρεπορτάζ ή αποστολή να συμβεί κάτι απρόοπτο σε συνεργάτη αλλά η δουλειά πρέπει να ολοκληρωθεί.

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::