Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Εμείς θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι
Το διάβασα σ' ένα απ' τα μαχητικά blogs, το http://www.troktiko.blogspot.com/ ενώ το έχω ακούσει και σε διάφορες πολιτικές συζητήσεις, ότι «Ψάχνει ο Γιωργάκης να γλυκάνει με Ευρωβουλή τον Μπένι αλλά ο Βενιζέλος, ούτε γι αστείο δεν θέλει ν ακούει».
 
Και πιο κάτω, το blog γράφει ότι «Πάνε να του τη στήσουνε του Μπένι και να τον βάλουνε να ηγηθεί του Ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ» αλλά και ότι «Αν αυτό ισχύει, τότε να θεωρούν δεδομένο το όχι του Βαγγέλη Βενιζέλου».

Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που δέχεται και τις νέες τεχνολογίες και τις νέες ιδέες, τα δε ιντερνετικά αυτά «δελτία πληροφοριών», τα διαβάζω όλα, μετά μεγίστης προσοχής. Έγραφα μάλιστα για τα blogs και πριν από κανένα μήνα, υποσημειώνοντας ότι η σχεδόν απόλυτη ελευθερία που έχουν, είναι αρκετές φορές κίνδυνος – θάνατος για την αξιοπιστία τους και για το μέλλον της διαδικτυακής ενημέρωσης / δημοσιογραφίας. Και τάγραφα αυτά με την αφορμή μιας εντελώς λανθασμένης πληροφορίας που είχε αναγράψει ένα άλλο blog, κι αυτό με μεγάλη αναγνωσιμότητα.

Η σημερινή μου αναφορά, πλην του ότι εξακολουθώ να πιστεύω ότι οι επαγγελματίες δημοσιογράφοι πρέπει να παρακολουθούμε την περιδίνιση της κάθε πληροφορίας στο διαδίκτυο, δεν περιλαμβάνει το στοιχείο είτε της διάψευσης, είτε της επικύρωσης της δημοσιευμένης πληροφορίας για τον Βαγγέλη Βενιζέλο. Αλλού εδράζεται το σχόλιό μου.

Θέλουν- λέει- να προσπαθήσουν να «τη φέρουν» στον Βενιζέλο για να πάει στην Ευρωβουλή και να φύγει απ΄ τα πόδια τους. Μα είναι αυτό μια σοβαρή πληροφορία , ένας σοβαρός σχολιασμός, μια σοβαρή αντιμετώπιση της πολιτικής ειδησεογραφίας; Ποιος ανόητος στο ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε ακόμη και να διανοηθεί να προσπαθήσει να «τη φέρει» τόσο χονδροειδώς και τόσο …χαζοειδώς σ΄ έναν από τους εξυπνότερους; Και…πονηρότερους πολιτικούς ο οποίος σήμερα δεν είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ επειδή η πλειοψηφία όσων του πήγαν κόντρα, ούτε δέχονται, ούτε αντιλαμβάνονται την εξυπνάδα και τις ικανότητές του και διότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ένα τόσο έξυπνο άνθρωπο πρόεδρο. Γι αυτό και επέλεξαν να διαλύσουν σχεδόν το ΠΑΣΟΚ παρά ν αφήσουν ένα τόσο έξυπνο άνθρωπο να ηγηθεί.

Θα ήταν δυνατόν, αγαπητοί φίλοι του http://www.troktiko.blogspot.com/να διανοηθεί κανείς ότι υπάρχουν τόσο ανόητοι άνθρωποι στο ΠΑΣΟΚ που θα επιχειρούσαν κάτι τέτοιο;

Αποκλείεται να το διανοείστε. Οπότε, η ανάρτηση της «πληροφορίας» αυτής, κάποιον άλλο σκοπό πρέπει να έχει. Κάπου αλλού στοχεύει. Αλλά ανάπτυξη αυτής της ενδεχόμενης λογικής δεν πρόκειται να κάνω. Μια παραίνεση μόνο:

Όλοι όσοι πίστεψαν στη δύναμη του διαδικτύου και είτε την ανέπτυξαν, είτε την «έβαλαν» στο σύστημά τους, θέλουν αξιοπιστία. Θέλουν μιαν «άλλη», προχωρημένη πληροφόρηση που να ανοίγει δρόμους και να στέλνει τη σκέψη λίγο πιο μακριά. Δεν θέλουν παιδιάστικους γρίφους , ούτε σταυρόλεξα για ανόητους λύτες.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ένας σκληροτράχηλος, καλός και ικανός αντίπαλος για τον Γιωργάκη Παπανδρέου και μέσα στη μετριότητα των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ξεχωρίζει. Αυτοί που τον μειώνουν, δεν σκέφτονται ότι μειώνουν και τον αρχηγό τους και το κόμμα τους και τους ψηφοφόρους του αλλά μειώνουν κι εμάς, τους αντιπάλους του ΠΑΣΟΚ. Γιατί εμείς πρέπει και θέλουμε να ανεβαίνουμε, να προοδεύουμε, να εξελισσόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι. Και να μην παρασυρόμεθα σε χαλαρότητα εξ αιτίας της έλλειψης ικανών αντιπάλων.

 
        
 
©2004-2023 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::