Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Ανοιχτή επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία στον Πρωθυπουργό
«Επιτακτική η ανάγκη άμεσου καθορισμού συνάντησης επί του καθολικού αιτήματος του αναπηρικού κινήματος για τη θέσπιση ειδικού τιμολογίου της ΔΕΗ για ΑμεΑ»
Μετά την ανακοίνωση νέων αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ που προκαλούν την αγανάκτηση της ελληνικής κοινωνίας και εντείνουν ακόμα περισσότερο την αγωνία χιλιάδων νοικοκυριών στη χώρα, η Ε.Σ.Α.μεΑ, με ανοιχτή επιστολή της στον Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή κατέθεσε την έντονη διαμαρτυρία σύσσωμου του αναπηρικού κινήματος της χώρας για την επιδείνωση της ήδη δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.

Δεδομένου ότι η δραματική αύξηση των τιμών που κατακλύζει την παγκόσμια ευρωπαϊκή και εθνική αγορά πλήττει πρώτα και κύρια τα άτομα με αναπηρία, που στην πλειοψηφία τους, ζουν με πενιχρές συντάξεις και επιδόματα και βιώνουν την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό, η Συνομοσπονδία επανέλαβε για πολλοστή φορά την αδήριτη ανάγκη ικανοποίησης του πάγιου αιτήματός της για τη θέσπιση ειδικού τιμολογίου της ΔΕΗ για τα άτομα με αναπηρία, το οποίο είχε συζητηθεί διεξοδικά με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, υπενθυμίζοντας και τις δηλώσεις του Υπ. Ανάπτυξης κ. Χ. Φώλια το Δεκέμβριο του 2007, κατόπιν συνάντησης με εκπροσώπους της Ε.Σ.ΑμεΑ., σύμφωνα με τις οποίες «μέχρι το τέλος Ιανουαρίου θα έχουμε καταλήξει σε μία αμοιβαία αποδεκτή αντιμετώπιση των αιτημάτων».

Η Ε.Σ.Α.μεΑ, κατέθεσε στις 21-12-2007 εμπεριστατωμένο σχέδιο προτάσεων, όπως είχε συμφωνηθεί κατά τη συνάντηση με τον κ. Φώλια, ενώ με νέα επιστολή της στις 11 Φεβρουαρίου 2008 ζήτησε άμεση συνάντηση με τον Υπ. Ανάπτυξης για την τελική διευθέτηση του ανωτέρω θέματος. Επιπλέον, ορίστηκε και εκπρόσωπός της, ως σύνδεσμος με τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας.

Η πρωταρχική αυτή συμφωνία ακυρώνεται και παραβιάζεται κατάφορα με την ανακοίνωση νέων αυξήσεων, με την πολύμηνη απραγία της πολιτικής ηγεσίας και τη σιγή από πλευράς του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στο πάνδημο αίτημα του αναπηρικού κινήματος για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία παρ' όλες τις δεσμεύσεις του για την ικανοποίησή του το Φθινόπωρο του 2006 και 2007.

Στο πλαίσιο αυτό, η Συνομοσπονδία ζήτησε τον άμεσο καθορισμό συνάντησης με τον Πρωθυπουργό προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς το ζήτημα τόσο της χορήγησης επιδόματος θέρμανσης, όσο και της θέσπισης ειδικού τιμολογίου της ΔΕΗ και της συνολικής οικονομικής πολιτικής γύρω από τα άτομα με αναπηρία, καθώς και τη δική του προσωπική παρέμβαση για την άμεση ικανοποίηση του δίκαιου οικονομικού αιτήματος σύσσωμου του αναπηρικού κινήματος, αίτημα που στηρίζεται στην αρχή της ισότητας και του σεβασμού των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.ΑμεΑ. δήλωσε σχετικά: «Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις δεν μπορούν να συντηρήσουν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειες τους, που ζουν με δυσβάσταχτη αγωνία καθημερινά και τη φτώχεια να βρίσκεται στο κατώφλι των σπιτιών τους. Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρέμβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και να ανοίξει ο ίδιος το διάλογο για την επίλυση αυτών των σοβαρότατων ζητημάτων. Χορτάσαμε υποσχέσεις. Καιρός να περάσουμε στις πράξεις».

www.esaea.gr

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::