Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Οι «επαγγελματίες» της ενημέρωσης

Άρθρο του Δημήτρη Κωνσταντάρα

Γράφω σ΄ αυτό το άρθρο κάποια πράγματα που έχουν σχέση και μ' εμένα, για να τονίσω πόσο αναξιόπιστη μπορεί να γίνεται η υποτιθέμενη ενημέρωση όταν προέρχεται από αναξιόπιστους. Όχι για να μιλήσω για μένα και μάλιστα για – ας πούμε – «παλαιές ιστορίες».

Τη στιγμή λοιπόν που η Αττική φλεγόταν, ο μεγαλύτερός της πνεύμονας καταστρεφόταν, περιουσίες χάνονταν και άνθρωποι έτρεχαν στους δρόμους για να μην καούν και για να περισώσουν ό,τι μπορούσαν από την περιουσία τους, ο μονίμως, αενάως και εξακολουθητικώς παραποιών την πραγματικότητα «αναπληρωματικός» ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ του «Βήματος» , ως γνήσιος κακός σαχλαμάρας και συμπλεγματικός εξυπνάκιας ασχολιόταν ...μ΄ εμένα.

Γιατί; Δεν είχε θέματα; Δεν είχε επικαιρότητα; Δεν έκανε ρεπορτάζ; Του έπεσε «βαριά» η σελίδα; Ή είχε ανεκπλήρωτα συμπλέγματα που έπρεπε να τα «βγάλει» μεσ' τον Αύγουστο, τη στιγμή που αναπλήρωνε το συνάδελφό του σε μια κατά τεκμήριο σοβαρή «παραπολιτική» σελίδα. Σελίδα ιστορική, με εχθρούς και φίλους βέβαια, με καλά και κακά αλλά ΠΟΤΕ αναξιόπιστη.

Χωρίς να αναφέρεται στο πρόσωπό μου αλλά επαρκώς φωτογραφίζοντάς με, μιλάει για κάποιον που «παρά το τηλεοπτικό του ταλέντο στην πολιτική αρλούμπα δεν επανεξελέγη το 2007» και ο οποίος «ετοιμάζεται να μετακομίσει στο κόμμα του κ. Γ. Καρατζαφέρη».

Αρχικά, όταν εγώ ή ο Καρατζαφέρης έχουμε κάτι να πούμε, θα το πούμε χωρίς να τον συμβουλευτούμε. Αλλά δεν είναι αυτό το ζήτημα. Την ώρα που καίγεται η Αττική, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τέτοια.

Ποιο είναι άραγε το αποδεικτικό σημείο της μπουρδολογίας του ανθρώπου που ενδεχομένως θεωρεί τον εαυτό του « Πολιτικό ρεπόρτερ» και έχει πείσει και τους εργοδότες του ότι πρέπει και να αμείβεται γι' αυτά που γράφει; Μα φυσικά, ο λόγος που δεν επανεξελέγην το 2007.

Αγαπητέ αναπληρωματικέ «Βηματοδότη», αν ήσουν δημοσιογράφος, αν ήσουν πολιτικός συντάκτης, αν έκανες ρεπορτάζ, είχες πηγές, μελετούσες τις εξελίξεις και δικαίως διεκδικούσες το ανάλογο μεροκάματο, θα γνώριζες άριστα, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των πραγματικών πολιτικών ρεπόρτερ, τους λόγους για τους οποίους δεν επανεξελέγην το 2007. Και δεν θα έγραφες ΕΣΥ την αρλούμπα περί δικής μου δήθεν «τηλεοπτικής πολιτικής αρλούμπας» αφού θα ήξερες ότι τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των ετών 2006 και 2007, δεν με προσκάλεσε ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΙΣ σε πολιτική εκπομπή στην τηλεόραση.

Επειδή το μεροκάματό σου το διεκδικείς ακόμα, ψάξε λοιπόν, μάθε και βρες γιατί δεν ξαναβγήκα το 2007. Κι όταν το μάθεις, σε προκαλώ να το γράψεις. Μέχρι τότε, οι αξιότιμοι κ.κ. αναγνώστες του σοβαρού «Βήματος» ας ξέρουν ποιοι είναι αυτοί που τους «ενημερώνουν».

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::