Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > «Το πάρτυ τελείωσε... κατεβάστε τα παντελόνια σας»

Ένα από τα εύστοχα που είπε η κυρία Μπακογιάννη τις τελευταίες μέρες, μέσα στην οχλαγωγία των εσωκομματικών εκλογών για τη νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, ήταν η φράση « Το πάρτι τελείωσε». Και μπορεί μεν αυτό το πάρτυ ( του ΠΑΣΟΚ με τις «καλές προθέσεις» και τα «χρήματα που υπάρχουν») να τελείωσε και να άρχισε το …ξεβράκωμα του απλού πολίτη αλλά όσο εύστοχη ήταν αυτή η παρατήρηση, άλλο τόσο εύστοχή ήταν η διαπίστωση του πρώην υπουργού Πολιτισμού Πέτρου Τατούλη που έγραψε ότι « δυστυχώς για την ώρα το πάρτι μόλις αρχίζει στην παράταξη που αδυνατώ να περιγράψω ως Νέα Δημοκρατία, στην μετά- Καραμανλή εποχή…”

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, κάποιο «πάρτι» στα σίγουρα τελείωσε και κάποιο άλλο αρχίζει. Και δια του λόγου το αληθές, η είδηση από το φιλοκυβερνητικό «ΒΗΜΑ» είναι σαφής :

«Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η αποστολή των σημειωμάτων σε περίπου 5,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων και μοτοσικλετών με τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για όσους έχουν οχήματα ηλικίας άνω των τεσσάρων ετών. Τα νέα τέλη θα αρχίσουν να αποστέλλονται στους ιδιοκτήτες οχημάτων από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας και θα πρέπει να πληρωθούν ως το τέλος του τρέχοντος έτους.»

Ανεξάρτητα του τι λένε Νεοδημοκράτες ή ΠΑΣΟΚοι , τα νέα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας είναι ένας από τους ευφυείς τρόπους που χρησιμοποιεί η νέα κυβέρνηση για να βρει λεφτά. Φυσικά και ήξερε «που είναι τα λεφτά» ο Γιώργος Παπανδρέου όταν ρωτούσε στη Βουλή. Εννοούσε τις πενταροδεκάρες που απομένουν στην τσέπη του απλού Έλληνα στο τέλος του μήνα- αν απομένουν κι αυτές. Τι περιμένατε δηλαδή; Να …εφεύρει λεφτά;

Ορθώς λοιπόν μίλησε η κυρία Μπακογιάννη για «πάρτι» που τέλειωσε. Είναι αυτό το πάρτι που υποσχέθηκε στον ταλαιπωρημένο Έλληνα το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά για να του «κλέψει» - ως συνήθως- την ψήφο και να τον αναγκάσει να το ψηφίσει, εξαπατώντας τον για μιαν ακόμη φορά, πουλώντας του ψεύτικες ελπίδες και κατεξευτελίζοντας κάθε έννοια ηθικής στην πολιτική.

Και φυσικά, ακολούθησε το θέατρο του παραλόγου, με τόσο γρήγορους ρυθμούς που αδυνατούμε να τους παρακολουθήσουμε. Ίντερνετ, αξιοκρατία, βιογραφικά, άφθαρτα και άγνωστα πρόσωπα, τέρμα στις λιμουζίνες, αποφασιστικότητα στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, προτεραιότητα στην ασφάλεια του πολίτη…

Τι εννοούσε ο κ. Χρυσοχοίδης για τα τελευταία δυο; Το είπε ο ίδιος. Εξαπολύοντας πυρά κατά της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου- έκανε λόγογια «φαινόμενο της ανοχής των τελευταίων χρόνων» και επανέλαβεότι δεν θα ανεχθεί άλλο αυτά τα φαινόμενα. Πολύ ωραία. Αποποινικοποιώντας τις κουκούλες, δηλώνει με «μαγκιά» προς άπαντες ότι δεν θα ΑΝΕΧΘΕΙ άλλο αυτό το «επικίνδυνο μίγμα εγκληματικότητας». Το ξόρκισε. Τους…τρόμαξε. Τους…κούνησε το δάχτυλο και τους είπε να …μην το ξανακάνουν. Διότι – όπως είπε- « Όταν αποκαλυφθούν όλα, θα δει και ο κόσμος ποιοι είναι πίσω από αυτές τις οργανώσεις».

Φέξε μου και γλύστρισα. Ο κ. Χρυσοχοίδης δεν δείχνει να έχει καταλάβει ότι τις τελευταίες εκλογές ΔΕΝ τις κέρδισε το ΠΑΣΟΚ. Η Νέα Δημοκρατία τις έχασε. Το λέει αρκετά εύγλωττα ο Πέτρος Τατούλης στο άρθρο του : « Εγκαταλείφθηκε η διακυβέρνηση στα χέρια διεφθαρμένων πολιτικών, οι οποίοι είδαν στα μεγάλα deals την ευκαιρία να ταΐσουν και τα δισέγγονά τους.» Και κάτι ακόμα: « Δεν είχε ιδεολογική πλατφόρμα, με αποτέλεσμα αποσπασματικές αλλαγές, με μειωμένη αποδοχή και αρνητικά αποτελέσματα».

Και τι έγινε; Πόσα πάρτι τελείωσαν και πόσα άρχισαν; Το ΠΑΣΟΚ εκμεταλλεύτηκε την ανυπαρξία αντιπάλου, η Νέα Δημοκρατία τρομοκράτησε τους ψηφοφόρους της λέγοντας ότι «κάθε ψήφος στο ΛΑΟΣ είναι ψήφος στο ΠΑΣΟΚ» και έφτασαν στις εκλογές γνωρίζοντας και οι δυο ότι έχουν απόλυτα μοιρασμένες τις ευθύνες, γνωρίζοντας ότι δεν μιλούν για τα αληθινά μεγέθη του προβλήματος στον ελληνικό λαό και ότι τα πράγματα θα παρέμεναν το ίδιο άσχημα και μετά.

Τώρα πια ξέρουμε ότι η κατάσταση δυστυχώς είναι χειρότερη από αυτήν που τούτη τη στιγμή φαίνεται να διαμορφώνεται. Όταν όλοι θα βγαίνουν από την κρίση, εμείς θα μπαίνουμε. Κανείς δεν πρόκειται να μας βοηθήσει. Θα συνεχίσουμε να ζούμε με τα όσα δανεικά μας δίνουν σαν ελεημοσύνη αυτοί που θέλουν να μας τα πάρουν ΟΛΑ. Και το ζήτημα είναι: Ποιος θα αναλάβει να μας «βγάλει» απ΄ την άβυσσο τώρα που στο «τσάκα – τσάκα» αποδείχτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ μπορεί;

«Ο Σημίτης» λέει ο Τατούλης. «Εγώ» λένε η Μπακογιάννη και ο Σαμαράς. «Εμείς γιατί ξέρουμε πού είναι τα λεφτά» λέει ο Παπανδρέου.

Τους πιστεύετε;

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::