Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Τα ...αυγά του Κολόμβου

Κι όμως! Υπήρχαν τόσα πολλά «αυγά του Κολόμβου»

 

Την έκφραση «το αυγό του Κολόμβου» την ξέρετε; Χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να υπονοήσουμε ότι η λύση είναι πανεύκολη, μόνο που κανείς δεν τη βλέπει, δεν την φαντάζεται. Και η ουσία της αποδίδεται στο μεγάλο εξερευνητή Χριστόφορο Κολόμβο ο οποίος χτυπώντας με δύναμη  ένα αυγό στο ξύλινο τραπέζι και θρυμματίζοντας τη μια «κορυφή» του, κάνοντάς το – φυσικά- να σταθεί «όρθιο», απάντησε στην πρόκληση του τότε βασιλέα της Ισπανίας που τον ειρωνευόταν, προκαλώντας τον με τη φράση «εσύ που τα ξέρεις όλα, κάνε ένα αυγό να σταθεί χωρίς να τσουλάει».

 

Όπως έγραφα στο προηγούμενο άρθρο μου, « τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων του 2006, βουλευτής ων της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερα σε ερώτησή μου κοινοβουλευτικού ελέγχου  προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης ότι : « Δυστυχώς, διαβεβαιώσεις που μου έχουν τρεις φορές επισήμως  δοθεί περί επέκτασης των πεζών περιπολιών στις γειτονιές της Αθήνας μέσω  «επανακαθορισμού του πλαισίου λειτουργίας για τις πεζές και εποχούμενες περιπολίες και τον «Αστυνομικό της Γειτονιάς», δεν έχουν υλοποιηθεί» και ρωτούσα : 

 

«Αληθεύουν οι καταγγελίες ότι ούτε πεζές ούτε εποχούμενες περιπολίες γίνονται παρά τις δεσμεύσεις της Αστυνομίας; Αληθεύει ότι –όπως ελέχθη επωνύμως από συνδικαλιστή αστυνομικό- από τα 55 περιπολικά της Αμέσου Δράσεως λειτουργούν και στελεχώνονται μόνον τα 15;» Περί της «απάντηση» που πήρα, έγραφα στο προηγούμενο άρθρο.

 

 

Τη Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2010 , τέσσερα χρόνια και κάτι μέρες αργότερα δηλαδή, διάβασα στον τύπο ότι:

 « Ξεκίνησε  η εφαρμογή της πρώτης φάσης του «Αστυνομικού της Γειτονιάς» στα αστικά κέντρα, η οποία θα διαρκέσει έξι μήνες, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Πρόκειται για συνολικά 218 αστυνομικούς 45 αστυνομικών τμημάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κι άλλες μεγάλες πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. …..»

 

 

Για την Αθήνα μας – και όλες τις άλλες πόλεις της πατρίδα μας- είναι βέβαιον ότι ξημέρωσε μια καλύτερη μέρα. Και ότι –δυστυχώς- αυτό που μπορούσε με μια κίνηση να είχε κάνει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το 2006 (!!!)- το έκανε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 2010. Όπως άλλωστε υλοποίησε σε 3-4 μέρες όλους τους προ πολλού κατατεθειμένους «σχεδιασμούς» για τον Άγιο Παντελεήμονα της οδού Αχαρνών.

 

Περιμένω πιθανώς την υλοποίηση από το ΠΑΣΟΚ και άλλων, ανάλογων προτάσεων που είχαν «ριχτεί» στο κοινοβουλευτικό τραπέζι και από εμένα και ενδεχομένως και από άλλους συναδέλφους που βρίσκονται πλέον εκτός Βουλής .

 

Αλλά μόνο εάν έπαιρνε όλα αυτά τα αυτονόητα «αυγά του Κολόμβου» - τα οποία είχαν απλόχερα προσφερθεί ως φιλολαικές, αναγκαίες λύσεις και σχεδιασμοί στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για  άμεση υλοποίηση αλλά ΔΕΝ υιοθετήθηκαν - ο Γιώργος Καρατζαφέρης και  τα πρόσφερε  στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «στο πιάτο»  θα μπορούσαν να υλοποιηθούν. Όπως άλλωστε φάνηκε και αποδείχτηκε και στην περίπτωση του Αγίου Παντελεήμονα. Ποιος ξέρει; Μπορεί και να το κάνει.

Το ΠΑΣΟΚ φέρεται σαφώς πολύ πιο έξυπνα από τη Νέα Δημοκρατία. Δεν νοιάζεται αν η πρόταση ή ο σχεδιασμός προέρχεται από «αλλού» αλλά εάν είναι σωστή, την υιοθετεί. Και φυσικά, τη λύση, την πιστώνεται. Όπως την πιστώνεται και ο Καρατζαφέρης. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα πιστωθεί και άλλα «αυγά του Κολόμβου» ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Ήδη η ιδέα για το δημοψήφισμα για την ψήφο των μεταναστών προχωρεί. Και θα προχωρήσει και το ζήτημα της ποσόστωσης και πάλι για τους μετανάστες. Έχει πολλά όπλα στη φαρέτρα του ο Γιώργος Καρατζαφέρης. Ο οποίος – βέβαια- δεν ανακαλύπτει κάθε φορά την πυρίτιδα. Απλώς…σκέπτεται.

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::