Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > "Αποθήκη ψυχών" η Αθήνα
"Χτύπησε διάνα" η Άννα Διαμαντοπούλου με την πρωτοβουλία της να μιλήσει για "Αποθήκη ψυχών" χαρακτηρίζοντας το δράμα της σύγχρονης Αθήνας αλλά δημιούργησε μεγάλο "εσωτερικό" πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ δεδομένου ότι - σύμφωνα με πληροφορίες- αντέδρασε περίπου βίαια ο αρμόδιος υπουργός Δημ. Τάξης κ. Χρυσοχοίδης .
Η Υπουργός Παιδείας πήρε αιφνιδιαστικά την πρωτοβουλία και  απηύθυνε δραματική προειδοποίηση για τον κίνδυνο να εκδηλωθούν ακόμη και «φαινόμενα μαζικών συγκρούσεων» λόγω της εκρηκτικής- όπως τη χαρακτηρίζει- κατάστασης που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας. Κι αυτό, με επιστολή της προς τον υπουργό Επικρατείας παρά τω Πρωθυπουργώ Χάρη Παμπούκη, από τον οποίο ζητούσε να συγκαλέσει σύσκεψη όλων των συναρμόδιων υπουργών και φορέων προκειμένου να δοθεί λύση.

«Η κατάσταση στην Αθήνα γίνεται εκρηκτική και αν δεν παρέμβουμε θα δούμε φαινόμενα μαζικών συγκρούσεων» προειδοποιεί η υπουργός Παιδείας, η οποία χαρακτηρίζει «αποθήκη ψυχών» το κέντρο της πρωτεύουσας και ζητάει να συγκληθεί σύσκεψη των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να δοθεί λύση.

Η πρόταση της κ. Διαμαντοπούλου περιλαμβάνει τη λειτουργία συντονιστικού κέντρου υπό την εποπτεία του γενικού γραμματέα της Περιφέρειας και με τη συμμετοχή εκπροσώπων από τα υπουργεία Εσωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Οικονομίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος, από τον Δήμο και τη Νομαρχία της Αθήνας.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, σφόδρα δυσαρεστημένος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοίδης, καθ ύλην αρμόδιος για όσα τραγικά - και γνωστά σε όλους τους Αθηναίους- καταγγέλλει η κ. Διαμαντοπούλου άρχισε να απειλεί...Θεούς και δαίμονες. Παρ΄όλα ταύτα και ανεξάρτητα του πως θα προσπαθήσουν να παρουσίασουν το θέμα από το ΠΑΣΟΚ, η κυρία Διαμαντοπούλου, ως βουλευτής Α΄. Αθηνών, γνωρίζει από πρώτο χέρι τα όσα συμβαίνουν στην πρωτεύουσα με τα συνεχή κρούσματα βίας, τις διαρρήξεις και κλοπές, την αναρχία στα Αθηναικά πεζοδρόμια, τις πλατείες, τις παιδικές χαρές σε όλες τις γειτονιές.
Κάτι που - ως φαίνεται- δεν θεωρεί αρκούντως σημαντικό ο αρμόδιος υπουργός, αλλά ούτε και οι προκάτοχοί του της Νέας Δημοκρατίας που επέτρεψαν την απίστευτη αυτή υποβάθμιση του επιπέδου ζωής στην πάλαι ποτέ πανέμορφη πρωτεύουσα.
 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::