Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Το «φονικό όπλο» του συμβολισμού της τρομοκρατίας
Σχόλιο μετά τα γεγονότα του Σαββάτου, 9 Ιανουαρίου.

Συμφωνώ φυσικά κι εγώ ότι η έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού στο παρκάκι δίπλα στον Άγνωστο Στρατιώτη δεν περιέκλειε –στην ουσία, λόγω άκρως έγκαιρης προειδοποίησης- άμεση απειλή αλλά κατέθετε άμεσο συμβολισμό. Αυτοί που τοποθέτησαν τη βόμβα δίπλα στους αστυνομικούς της φρουράς και στους Ευζώνους, ήθελαν να μας πουν με το δικό τους ακραίο τρόπο ότι μπορούν να βάλουν μια βόμβα όπου θέλουν, όποτε θέλουν, ακόμα και στις 8 το βράδυ έξω από τη Βουλή.

Κι ότι ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ θύματα ή ζημιές. Κι ότι την επόμενη φορά... αν συνεχίσουμε να συμπεριφερόμαστε ως Κράτος και ως Κοινωνία με τέτοια απάθεια και χωρίς σκέψη ή ευαισθησία, προειδοποίηση ΔΕΝ θα υπάρχει.

Όσο το πολιτικό μας σύστημα θα χαρακτηρίζεται από επιπολαιότητα , οι αποφάσεις από μειονεξία και υποκειμενισμό, οι φορείς από αδυναμία εκτέλεσης της «δουλειάς» τους, οι «κυβερνήτες» από ανεπάρκεια και οι δομές της πολιτείας και της κοινωνίας μας από κομματισμό και αδιαφορία, τόσο η τρομοκρατία θα επεκτείνεται, τόσο οι απειλές θα σοβαρεύουν, τόσο οι βόμβες θα «πλησιάζουν».

Κι όσο ο απλός, απογοητευμένος και ανυποψίαστος πολίτης, όταν τον ρωτούν τα «χλωμά» μας Μ.Μ.Ε. για τους πολιτικούς και τα κόμματα , από ‘κει που έλεγε «θέλω να τους ρίξω δέκα φάσκελα» τώρα απαντά «θάθελα να τους ρίξω ένα μολότωφ», η απειλή θα δυναμώνει και η Κοινωνία μας θα αποσταθεροποιείται.

Γιατί το ζήτημα ΔΕΝ είναι να μη βάλουν κάποια ακραία στοιχεία της αναπτυσσόμενης τρομοκρατίας μια βόμβα έξω από το σπίτι κάποιου υπουργού , έξω από κάποιο υπουργείο ή έξω από το Δημαρχείο. Είναι να μην βάλουν αυτή τη βόμβα ΜΕΣΑ σε κάποιο σχολείο ή ΜΕΣΑ σε κάποιο πολυκατάστημα.

Γιατί τότε, θα την έχουν βάλει, χωρίς προειδοποίηση, μέσα στην ίδια μας τη Δημοκρατία.

Όλα - ακόμα και τα πιο ακραία και καταστροφικά πράγματα- γίνονται με κάποιαν αιτία.
 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::