Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Σας δίνουμε το χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα;
Στη φιλόξενη και καλή εφημερίδα "Νέα Εγνατία" της Καβάλας, γράφω το παρακάτω άρθρο, έξαλλος από όσα διάβασα πριν από λίγες μέρες:
" Οι τίτλοι που με έκαναν έξαλλο για διάφορους λόγους και μου έδωσαν την αφορμή να γράψω το σημερινό άρθρο ήταν κατά σειρά:
«Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα»
“Να πουλήσει νησιά για να πληρώσει το χρέος της καλούν την Ελλάδα Γερμανοί βουλευτές «Άκουσα τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις» λέει ο Δ. Δρούτσας

Ν΄ αρχίσουμε να ...δαγκώνουμε; Να ...λυσσάμε ; Να ...βγάζουμε δόντια; Να ψάχνουμε να βρούμε τα ...μαχαίρια των παππούδων μας; Όλα μαζί; Και τον κ. Δρούτσα; Τον Έλληνα Αναπληρωτή ΥΠΕΞ; Να του στείλουμε καταπραυντικά; Διεγερτικά; Παυσίπονα; Απ΄ όλα;Το θέμα είναι λίγο-πολύ ειδησεογραφικά γνωστά. Κάποιοι αξιότιμοι Γερμανοί βουλευτές κάλεσαν την Ελλάδα να ...πουλήσει νησιά για να χρηματοδοτήσει το χρέος της,. Το έγραψε η εφημερίδα Bild,: “Σας δίνουμε χρήμα, μας δίνετε την Κέρκυρα».

Και ήρθε ο βουλευτής των Ελεύθερων Δημοκρατών για να μας πει: «Το ελληνικό κράτος πρέπει να σταματήσει τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις και να πουλήσει κτηματική περιουσία, όπως για παράδειγμα ακατοίκητα νησιά» . Ένας άλλος βουλευτής της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης, ο κ. Μάρκο Βάντερβιτς δήλωσε ότι «εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση και άρα και η Γερμανία βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, αυτή θα πρέπει να δώσει εγγυήσεις σε αντάλλαγμα. Λίγα νησιά μπορούν να κάνουν τη δουλειά».

Και τέλος, το ...ωραιότερο : Ο Έλληνας αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος ερωτήθηκε για το δημοσίευμα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, πολύ ΣΟΒΑΡΑ ότι : «'Ακουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Αυτή τη στιγμή θα πρέπει να επικεντρώσουμε στα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση. Δεν χρειάζονται άλλου είδους προτάσεις».

Βεβαίως η Bild επισημαίνει ότι ιδιωτική εταιρεία με έδρα το Αμβούργο επιδιώκει την πώληση ελληνικού ακατοίκητου νησιού προς 45 εκατομμύρια ευρώ. Και να θυμίσουμε ότι το 1993 πολλοί γερμανοί βουλευτές είχαν προκαλέσει έντονη αντιπαράθεση με την Ισπανία, προτείνοντας την αγορά από το Βερολίνο το νησί της Μαγιόρκα, τουριστικού προορισμού των Γερμανών.

Λίγα μόνο θέλω να σχολιάσω και κυρίως για τον κ. Δρούτσα, γιατί η απύθμενη βλακεία και αλαζονεία των βουλευτών χρήζει μόνο ψυχιατρικής αντιμετώπισης. Εμείς τη δημιουργήσαμε την “τρύπα”, εμείς δεν μπορέσαμε να την κλείσουμε αλλά τη διευρύναμε, εμείς έχουμε νοοτροπία “ υπηκόου” των Βρυξελλών, εμείς μάθαμε να κάνουμε σπατάλες με δανεικά και να κλέβουμε τον ...εαυτό μας, εμείς ζητάμε δανεικά, συνεπώς εμείς δίνουμε το δικαίωμα σε οποιονδήποτε κρετίνο Γερμανό βουλευτή ν ανοίγει το κουτάκι με τις μ...κίες.

Αλλά ο Αναπληρωτής ΥΠΕΞ μας; Το “καμάρι” του Γ.Α.Π; Να απαντάει σοβαρά στις απερίγραπτες ανοησίες αντί να τους πετάξει στα μούτρα την κανάτα με το νερό; Θα μου πείτε ότι απάντησε με ...τακτ και ...διπλωματική γλώσσα.

Ακόμα χειρότερα. Μέχρι και βουλευτής...Βάδης – Βυρτεμβέργης θα μπορούσε να εκλεγεί. Πάντως όχι του Ελληνικού λαού.

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::