Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Επιχείρηση "Δικαιώστε τον Καραμανλή".

Η πολυσέλιδη επιστολή που έστειλε στον Αντώνη Σαμαρά ο παλιός «Τσάρος της Οικονομίας» Γιώργος Αλογοσκούφης δεν με εξέπληξε. Ο κύριος Αλογοσκούφης είχε δηλώσει, το πρωί της Δευτέρας, 5 Οκτωβρίου, μετά την αποτυχία του να εκλεγεί αλλά και την εκλογική συντριβή της Νέας Δημοκρατίας ότι αποσύρεται από την πολιτική και σκοπεύει να επιστρέψει στα « στα πανεπιστημιακά του καθήκοντα» .

Συνεπώς μπορεί κι αυτός, απελευθερωμένος, να λέει και να κάνει ό,τι θέλει. Κυρίως να προσπαθεί εκ των υστέρων να ζητεί δικαίωση της Οικονομικής πολιτικής του Καραμανλή αλλά μόνο μέχρι τότε που ήταν και οι ίδιος Υπουργός.

Φυσικά και να στέλνει πολυσέλιδες( ή ολιγοσέλιδες) επιστολές παραινέσεων από τον πρόεδρο Σαμαρά μέχρι τον πρόεδρο…Ομπάμα.Ωστόσο η επιστολή Αλογοσκούφη προς Σαμαρά ήταν μια άκρως πολιτική πράξη, κάτι το οποίο δεν συνάδει προς την ανακοίνωσή του ότι αποχωρεί από την πολιτική. Εκτός κι αν εννοούσε ότι αποχωρούσε τον Οκτώβριο για να…τιμωρήσει τους ψηφοφόρους που δεν τον ψήφισαν και να επισημάνει στον μελλοντικό αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας ότι …αποχώρησε διαφωνών με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Καραμανλή, μετά τη δική του εκπαραθύρωση βεβαίως.

Όλα θεμιτά. Όπως και η κριτική. Στην επιστολή του ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ζητούσε από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να στηρίξει το έργο που επιτελέστηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή, αφήνοντας αιχμές για τη στάση βουλευτών του κόμματος και λέγοντας χαρακτηριστικά : «Άλλο κριτική και άλλο μηδενισμός» . Και θεωρώντας ότι αν εμπεδωθεί το κλίμα μηδενισμού (σχετικά με τις ευθύνες της ΝΔ στην οικονομία), τότε θα είναι ακόμα δυσκολότερη η ανάκαμψη της ΝΔ.

Ο συμπαθής κατά τ' άλλα Γιώργος Αλογοσκούφης απέδειξε μ αυτή του την ενέργεια – όπως και με άλλες «μπηχτές» του τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς και με διάφορες αποστροφές στο βιβλίο του- ότι ορθώς έκανε που αποχώρησε από την πολιτική διότι και πολιτική σκέψη δεν είχε και ΤΙΠΟΤΕ δεν είχε καταλάβει.

Ο πολιτικός που σέβεται τον εαυτό του, το κόμμα του και τους ψηφοφόρους του δεν αποχωρεί αμέσως μετά την ήττα και την αποδοκιμασία. Ή έχει αποχωρήσει ΠΡΙΝ – θιγμένος από την συμπεριφορά του αρχηγού του- ή περιμένει τουλάχιστον να δει τις εξελίξεις στο χώρο του, συζητά, διαβουλεύεται και αποφασίζει.

Αλλά και ο Υπουργός Οικονομίας που εν τω μέσω τεράστιας οικονομικής κρίσης – η οποία, εν μέρει έστω, οφειλόταν και στις δικές του ενέργειες ή παραλείψεις- δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της αποτυχίας και της κυβέρνησης της οποίας υπήρξε επί 5-6 χρόνια βασικό στέλεχος και του ιδίου προσωπικά, καλά θα έκανε να εξαφανιστεί από προσώπου γης. Τουλάχιστον για μια τριετία. Και να μην στέλνει επιστολές προσπαθώντας να εμφανιστεί «θύμα».

Είναι βαθύτατα υπεύθυνος για πολλά απ΄ αυτά που έγιναν και απ΄ αυτά που δεν έγιναν ο κ. Αλογοσκούφης. Και κυρίως είναι βαριά υπόλογος, για πολλά και διάφορα, στους ψηφοφόρους του. Στους οποίους όφειλε πολύ περισσότερα από το να τους γυρίσει απότομα την πλάτη την επομένη των εκλογών, για τις οποίες τους είχε ζητήσει την ψήφο.

Εάν δηλαδή είχε εκλεγεί στις 4 Οκτωβρίου βουλευτής, θα είχε παραμείνει στην πολιτική;

Και τι θα μπορούσε να τους στείλει ως μήνυμα, ανάλογο της επιστολής που έστειλε στον κ. Σαμαρά; «Κακώς δεν με ψηφίσατε γιατί ΕΓΩ ήμουν καλό παιδί;»

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::