Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Κύριε Χρυσοχοίδη, μπορείτε να μας πείτε τι συμβαίνει;

Σε πάρα πολλούς εκ των «παροικούντων την Ιερουσαλήμ» είναι γνωστό ότι ένας νεαρός δημοσιογράφος, ο Δημήτρης Παπαγεωργίου παραμένει προφυλακισμένος εδώ και τρεις μήνες. Είμαι βέβαιος ότι ένας εκ των «παροικούντων την Ιερουσαλήμ» κυρίων και κυριών , ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης που προσφάτως δέχθηκε τα συγχαρητήρια, την ευαρέσκεια και τον δημόσιο έπαινο του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου για τη συμβολή του στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, γνωρίζει ότι ο νεαρός Δημήτρης , συνελήφθη τραυματίας (χτυπήθηκε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» και να του τοποθετηθούν ράμματα) κατά την διάρκεια επεισοδίων στην οδό Πανόρμου την ώρα που κάλυπτε δημοσιογραφικά αντιρατσιστικό συλλαλητήριο κατ' εντολή των εργοδοτών του, κάνοντας απλά τη δουλειά του και είναι ο μόνος εκ των συλληφθέντων που προφυλακίστηκε.

Να συμπληρώσω ότι η απόφαση για τον εγκλεισμό του σε σωφρονιστικό κατάστημα, στηρίχθηκε σε αντικρουόμενες «επιβαρυντικές μαρτυρίες» στελεχών συγκεκριμένου πολιτικού χώρου που αν και ήταν «απέναντι» στην «κρατική καταστολή», συνεργάστηκαν άψογα με την Ασφάλεια, ώστε να πετύχουν την προφυλάκισή του.

Το σημείωμα αυτό θα έπρεπε να απευθύνεται βασικά στον πρωθυπουργό και δευτερευόντως στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά .

Ωστόσο εστιάζεται στον κ. Χρυσοχοίδη επειδή αυτός έρχεται καθημερινά σε επαφή με την Αθήνα, το Ελληνικό Βιετνάμ του 21ου αιώνα . Αλλά και επειδή έχει τη δυνατότητα να διαμορφώνει – μερικές φορές- και προσωπική άποψη πέραν των «πληροφοριών» και της «ενημέρωσης» των επιτελών του.

Οι άλλοι δυο, απλώς παρατηρούν αφ υψηλού, μέσα από το γυάλινο penthouse της μοναδικότητάς τους, τις εξελίξεις στην …Καμπούλ της Πλατείας Βικτωρίας και στο Καράτσι της Ομόνοιας.

Και δεν γνωρίζουν, ούτε θα μάθουν ποτέ ότι επειδή η εξόφθαλμη χειραγώγηση των θεσμών και η παρατεινόμενη προφυλάκιση ενός νέου ανθρώπου και μάλιστα με τον τρόπο που μεθοδεύθηκε, μας προκαλεί όλους, είναι απαραίτητη κάποια ενεργοποίηση ώστε να βρεθεί μια λύση.

Εγώ θεωρώ ότι πρέπει να αποφυλακιστεί άμεσα ο Δημήτρης Παπαγεωργίου. Αλλά αν εκείνοι, του κ. Χρυσοχοίδη συμπεριλαμβανομένου, έχουν κάποια αντίθετη άποψη, θερμώς θα παρακαλούσα να μου την πουν, να αιτιολογήσουν αυτό που συμβαίνει, να δικαιολογήσουν – όπως απαιτεί μια ευνομούμενη δημοκρατία- τις ενέργειες της «Εξουσίας» και να μου αποδείξουν ότι η Ελλάδα του 21ου αιώνα δεν είναι Κίνα. Στην περίπτωση δε του κ. Σαμαρά, να με πείσει ότι παρακολουθεί πραγματικά τι γίνεται στους «κάτω ορόφους», ερευνά, αντιδρά, μάχεται την αδικία, παλεύει για την ανεξάρτητη απονομή δικαιοσύνης και δεν διστάζει να βγει και να καταγγείλει την «αρρυθμία» ΟΠΟΙΟΝ κι αν αφορά.

Παράλληλα, καλό θα ήταν, εάν οι – αρκετοί- βουλευτές όλων των παρατάξεων που δεν «κόβουν χαλβά» στη Βουλή αλλά διακρίνονται για το ενδιαφέρον τους για τα κοινά και την ευαισθησία τους απέναντι στα κοινωνικά ζητήματα υποβάλλοντας συνεχώς γραπτές ή επίκαιρες ερωτήσεις, υπέβαλαν μια ερώτηση στον κ. Χρυσοχοίδη για τον νεαρό δημοσιογράφο.

Μ αυτόν τον τρόπο, ο υπουργός θα υποχρεωνόταν να ενημερωθεί, να συλλέξει στοιχεία και να απαντήσει στη Βουλή έτσι ώστε να καταφέρουμε να μάθουμε τι συμβαίνει.

Προσωπικά είμαι έτοιμος να ακούσω κάθε εξήγηση, ανάλυση, αιτιολόγηση, στοιχείο, αξιολόγηση ή και δικαιολόγηση. Δέχομαι την απόφαση της δικαιοσύνης. Αλλά αρνούμαι να δεχτώ τη σιωπή.

Γιατί η πολιτική σιωπή, είναι ένδειξη αδιαφορίας ή ενοχής. Και στην περίπτωση του νεαρού Δημήτρη, εγώ θέλω να μάθω τι συμβαίνει.

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::