Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Γιατί έχασαν την ψυχραιμία τους στο Κ.Κ.Ε. ;

Η αντιπαράθεση ,που πάντα υπήρχε, ανάμεσα στο Κ.Κ.Ε. και το Λαικό Ορθόδοξο Συναγερμό έγινε τα τελευταία 24ωρα, με αφορμή τα τραγικά γεγονότα της Πέμπτης οξύτατη, ξέφυγε από το πλαίσιο της πολιτικής «κόντρας» και επεκτάθηκε σε θεσμικό μέχρι και σε καθεστωτικό πλαίσιο. Η ιστορία είναι λίγο πολύ  γνωστή, δε θέλω να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια αλλά η τελευταία όξυνση προκλήθηκε όταν ο Γιώργος Καρατζαφέρης, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΚΚΕ καλώντας το να ξεκαθαρίσει ενώπιον του Σώματος «αν ξεκίνησε το αντάρτικο» και λέγοντας ότι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ καλούσαν τους διαδηλωτές «να κάψουν τη Βουλή».

 

Η κυρία Παπαρήγα αντέδρασε απρόσμενα βίαια. Αργότερα εξετράπη σε ύβρεις και απειλές. Και το ίδιο έγινε το βράδυ, σε τηλεοπτική εκπομπή, εκ μέρους της Λιάνας Κανέλλη εναντίον του Άδωνη Γεωργιάδη.

 

 Η παρατήρηση που εγώ θέλω να κάνω, ξεφεύγει από τις πολιτικές αιχμές και κατηγορίες, ανεξάρτητα από την οξύτητά τους και περνάει σ΄ ένα άλλο επίπεδο. Διότι όπως αντιλαμβάνεστε ,τα στελέχη του Κ.Κ.Ε. στριμωγμένα για πρώτη ίσως φορά τόσο πολύ,  έχασαν την ψυχραιμία τους. Οι αντιδράσεις της κυρίας Παπαρήγα, της κυρίας Κανέλλη αλλά και άλλων εκπροσώπων, στελεχών και βουλευτών ήταν και διαφορετικής έντασης και διαφορετικής «ποιότητας» από άλλες φορές.

 

Χωρίς την παροιμιώδη ψυχραιμία της η Αλέκα Παπαρήγα, σε κατάσταση εξαλλοσύνης η Λιάνα Κανέλλη -που έτσι κι αλλιώς δε φημίζεται για ψύχραιμη-αντέδρασαν τόσο βίαια και ξέφυγαν τόσο που τα ερωτηματικά είναι φυσιολογικά. Γιατί από εκεί που αντιμετώπιζαν με σχετική «αδιαφορία» και «αίσθημα υπεροχής» τους «ακροδεξιούς του Καρατζαφέρη», φόρεσαν όπλα και παλάσκες και άρχισαν το «πυρ»;

 

Δεν ξέρω αν αυτό που είπε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. περί «νέου αντάρτικου» αποτελεί πραγματική πρόθεση του Κομμουνιστικού Κόμματος. Αλλά ένα είναι βέβαιο: Η ψυχραιμία χάθηκε. Και η έλλειψη ψυχραιμίας δίνει κακές συμβουλές, σε συγκεκριμένες στιγμές, για συγκεκριμένους λόγους και με συγκεκριμένες αφορμές.

 

Κυρίως η ψυχραιμία χάνεται όταν επικρατεί τρικυμία εν κρανίω κι όταν η επίθεση που δέχεσαι  έχει ουσία. Έχουν «ζοριστεί»  και τα πράγματα είναι «στριμόκωλα» όπως λέει ο λαός. Το πιο πιθανό; ότι οι άνθρωποι του ΚΚΕ κάτι φοβήθηκαν.

 

Όχι τον Καρατζαφέρη . Ο Καρατζαφέρης δεν απειλεί. Δεν έχει οξείες συμπεριφορές. Δεν επιτίθεται άκριτα. Επισημαίνει με στοιχεία και αφήνει τα συμπεράσματα στους άλλους. Αλλά ο φόβος, ο πανικός, οι βρισιές είναι χαρακτηριστικά της απουσίας ουσιαστικών επιχειρημάτων.

 

Εντάξει. Τον κατηγόρησε η  Παπαρήγα τον  ΛΑΟΣ  για προβοκάτσια. Και πως; Μίλησε για μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, που κρατούσαν σημαίες του ΠΑΜΕ. Μίλησε για «φουσκωτούς και χρυσαυγίτες». Μίλησε για το ενδεχόμενο, ο ΛΑ.Ο.Σ. να τα περίμενε τα γεγονότα για να τα αξιοποιήσει. Μίλησε για «φασίστες» κι αυτή και η Λιάνα Κανέλλη. Έτσι, ανοιχτά, «χωρίς περίσκεψιν, χωρίς αιδώ».

 

Και λέγοντας όλα αυτά, αποδείκνυαν στην πράξη ποιος είναι ο προβοκάτορας. Φοβισμένες και οι δυο , τρομαγμένες, ταραγμένες, χωρίς επιχειρήματα, τα έβαλαν μ έναν αρχηγό που δεν προκαλεί και μ΄ ένα κόμμα που δεν «προβοκάρει». Απλώς… υφίσταται .Και υπομένει προβοκάτσια.

 

Στο… « καπάκι», έκανε και το μοιραίο λάθος η γενική γραμματέας. Παραδέχτηκε ότι το κόμμα της δεν ψήφισε το Σύνταγμα, τονίζοντας ότι  « λέμε στο λαό ότι είναι ένα κακό Σύνταγμα και πρέπει να παλέψει για την δημιουργία αλλαγής για να πετύχει δραστικές αλλαγές στον πολιτικό σχηματισμό και στο Κοινοβούλιο».

 

Η πάντα ψύχραιμη και λιτή απάντηση του Γιώργου Καρατζαφέρη ήταν η επισφράγιση της πραγματικότητας:  «Όταν παίζεις ρώσικη ρουλέτα, η σφαίρα δεν μένει πάντα στην θαλάμη».

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::