Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Τέρμα η "πρωθυπουργική ασυλία" για Καραμανλή και Σημίτη
                              Από το www.news21.gr και τη "ΧΩΡΑ" της Κυριακής
 
Με φράσεις όπως “Δεν απολογούμαι για το χθες” και “Να τελειώνουμε με τη διαφθορά όπου κι αν βρίσκεται”, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου χάραξαν με ευκρίνεια τις πολιτικές γραμμές πάνω στις οποίες θα βαδίσουνως πολιτικοί ηγέτες στο άμεσο μέλλον. Με καταλύτη τις εξελίξεις στην υπόθεση Siemens και κυρίως την ομολογία του Τάσου Μαντέλη περί χρηματισμού του, Παπανδρέου και Σαμαράς εμφανίστηκαν αποφασισμένοι μέχρι καινα οδηγήσουν τους πρώην πρωθυπουργούς Κώστα Καραμανλή και Κώστα Σημίτη στο να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για όσα συνέβησαν τα τελευταία 15 χρόνια στη χώρα και τα οποία πρέπει επαρκώς να εξηγηθούν, ώστε να εξαφανιστούν οι “γκρίζες ζώνες” και να πάψουν οι “εφιάλτες” που κυνηγούν την Ελλάδα και τους Έλληνες.
 
Ο πρόεδρος τη ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, έκανε ένα μεγάλο βήμα προς την απομάκρυνση όσων "πλήγωσαν" --όπως ο ίδιος έχει αναφέρει-- "την παράταξη", λέγοντας ότι “δε θα απολογούμαι για νοοτροπίες και συμπεριφορές τύπου Παυλίδη ή Βουλγαράκη ή Ρουσόπουλου”και τονίζοντας: "Αν δεν το έχετε καταλάβει, εγώ έχω πάρει εντολή να χτίσω μια καινούργια Νέα Δημοκρατία."Όποιος --το ξεκαθαρίζω-- έχει βλάψει την Παράταξη δε θα είναι μαζί μας. Αλλά και δεν πρόκειται να αφήσω ποτέ κανέναν να στοχοποιηθεί άδικα. Τίποτε άλλο".

Την ίδια στιγμή, ο Γιώργος Παπανδρέου έστελνε παρόμοιο μήνυμα από την Κομοτηνή λέγοντας ότι “Έπρεπε να αλλάξει η κυβέρνηση για να λάμψει η αλήθεια. Η κυβέρνηση αυτή δε μένει στα προσχήματα. Οι πολίτες το καταλαβαίνουν αυτό, ακόμα και αν κάποιοι το αμφισβητούν. Όλοι έχουμε ευθύνες για πρακτικές του παρελθόντος, αλλά σήμερα έχουμε ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη, να αλλάξουμε αυτές τις πρακτικές».

Στην ουσία, Σαμαράς και Παπανδρέου “εξήγγειλαν” το “Τέλος Εποχής” και το ξεκίνημα απ΄ την αρχή μιας νέας πολιτικής κατάστασης καταργώντας την “Ασυλία των πρώην Πρωθυπουργών” και δείχοντας το δρόμο προς τις Εξεταστικές Επιτροπές της Βουλής και στον Κώστα Καραμανλή και στον Κώστα Σημίτη, αρχικά για τις υποθέσεις του Βατοπεδίου και της Siemens και στη συνέχεια για όποια άλλη χρειαστεί ,ώστε να αποκατασταθεί το κύρος της Βουλής, των θεσμών και των κομμάτων και να ανανεωθεί η πολιτική ζωή.

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::