Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Το επόμενο «πάρτι» να γίνει στον Κορυδαλλό…που έχει και άπλα
Μιλώντας τις προάλλες με φίλο ανάπηρο, που περνά τη ζωή του πάνω στο καροτσάκι του και επειδή έχει ανησυχίες και «βλέπει» τι γίνεται, είναι «ανακατεμένος» και με τα συνδικαλιστικά και τα εργασιακά αλλά –κυρίως- και με τα προνοιακά του χώρου του, τον άκουσα να λέει μια εκπληκτική φράση: « Με τόση εκπαίδευση, από-ιδρυματοποίηση και «κοινωνική ένταξη» δεν θα έπρεπε να υπάρχει ανάπηρος άνεργος, αμόρφωτος ή κλεισμένος στο σπίτι»
 
Και λέγοντάς τα αυτά , μου αποκάλυπτε εξαιρετικά ενδιαφέροντα στοιχεία για « πάρτι ημετέρων» που δεν γίνονται , όπως είπε, μόνο στο Θωρηκτό «Αβέρωφ» με μοντελάκια και εικονολάτρες νάρκισσους .Μόνο που αυτά τα πάρτυ δεν φαίνονται «εκ πρώτης όψεως», διότι είναι καλά οργανωμένα και ιδιαίτερα πριβέ Και σ΄ αυτά συμμετέχουν πολιτικοί, οργανώσεις, ψευτογιάπηδες και άλλα συναφή της ίδιας συνομοταξίας, αυτής των «καλοφαγάδικων» αρπακτικών.
 
Δεν σου ζήτησα την άδεια να τα γράψω αυτά τα πράγματα Βασίλη γιατί ξέρω ότι και αγωνιστής είσαι και ακατάβλητος και οπωσδήποτε, «κάπου» θα έβρισκες να δημοσιεύσεις το δικό σου άρθρο. Με τ΄ όνομά σου, περήφανος και αγέρωχος. Αγαπητοί αναγνώστες, τα 15-20 χρόνια που ασχολούμαι με το λεγόμενο « Αναπηρικό Κίνημα», είτε πρόκειται για τυφλούς, είτε για κινητικά ανάπηρους, είτε τέλος μέσα απ΄ τα Special Olympics με τα παιδιά με νοητική υστέρηση, είδα, άκουσα και διάβασα πολλά.
 
Έχοντας κοντά μου, συνεργάτη μου στις τελευταίες εκλογές του 2009 ένα νεαρό τυφλό δικηγόρο, το Βαγγέλη Αυγουλά, έμαθα πράγματα που είναι ΠΟΛΥ δύσκολο να μάθει ο οποιοσδήποτε. Και κυρίως, έμαθα να σκέφτομαι ως ανάπηρος. Να μισώ την «κοινωνική ελεημοσύνη» και τον «ευγενή οίκτο» , να αγωνίζομαι όπου σταθώ κι όπου βρεθώ για την προσβασιμότητα των κτιρίων, να πολεμάω για να «αδειάζουν» οι συνήθως μπλοκαρισμένες ράμπες διάβασης, προσπάθησα μέχρι και να μάθω να περπατάω με το «λευκό μπαστούνι» του τυφλού.
 
Είμαι πλήρως ενημερωμένος, δυναμικός συμπαραστάτης , υποστηρικτής και θαυμαστής του Βαγγέλη- που δε βλέπει- του Στέλιου Κιμπουρόπουλου - που κινεί μόνο το κεφάλι του- της Δήμητρας Αράπογλου –που δεν ακούει- ή του Βασίλη Δημητριάδη- που αγωνίζεται και πασχίζει για τους κινητικά ανάπηρους ΜΕΣΑ στο καροτσάκι του. Γι αυτό άλλωστε θεωρώ και δικαίωμα και υποχρέωσή μου να μεταφέρω την άποψή του ότι « Καταγγελίες γίνονται συνέχεια για παρόμοια πλιάτσικα εις βάρος ευαίσθητων και περιθωριοποιημένων ομάδων, τις οποίες φυσικά κάποιοι φροντίζουν με «νύχια και με δόντια» να τις διατηρούν έτσι». Πρόσφατα , ο Βασίλης διάβασε για κάποιο «πάρτι» στο χώρο των αναπήρων, στο οποίο συμμετέχουν και κρατικοί φορείς μαζί με κάποιες «οργανώσεις» επίσημες και μη. Οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν και ονόματα και καταστάσεις. Αλλά ποιος τα βάζει με το κράτος και τα υποκείμενα αυτά που πλουτίζουν εις βάρος των αναπήρων; Βασίλη, Βαγγέλη, Στέλιο, Δήμητρα, κάποιοι τα βάζουν μαζί τους. Ο κόσμος έχει πια μπουχτίσει απ’ όλη τη σάπια κατάσταση που δήθεν θέλει να «βοηθήσει» αλλά τελικά μόνο σκοπό έχει να βοηθήσει ημετέρους. Αυτοί οι «κάποιοι» απειλούνται, λοιδορούνται και εκβιάζονται ώστε να σταματήσουν. Πολλοί εγκαταλείπουν. Άλλοι που δεν το βάζουν κάτω.
 
Γιατί έμαθαν ότι τα «πάρτι» αυτά γίνονται κυρίως και όχι μόνο, με Κοινοτικά κονδύλια τα οποία έρρεαν και συνεχίζουν να ρέουν άφθονα. Και προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι αυτά γίνονται εδώ και μια εικοσαετία στη χώρα μας αλλά κανείς πολιτικός «δεν ξέρει τίποτα» και κανένας δεν έχει τιμωρηθεί έως τώρα. Σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα για επανένταξη, εργασία, δια βίου μάθηση, αποασυλοποίηση, είναι η αιτία της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο Διόνυσο, τα Γλυκά Νερά και άλλες προνομιούχες περιοχές που γέμισαν βίλες!
 
Είναι επίσης περίεργο πως οι υπουργοί υγείας, εργασίας, παιδείας και λοιποί εμπλεκόμενοι δεν έχουν ζητήσει τα «πόθεν έσχες» των υπευθύνων, ανάπηρων και μη, και δεν έχουν ζητήσει να δουν άμεσα τα αποτελέσματα αυτών των εκπαιδεύσεων. Γιατί αν μετά από τόσες εκπαιδεύσεις και σεμινάρια είμαστε εκεί που ξεκινήσαμε, τότε κάτι τρέχει… κάποιοι απλά τα έχουν αρπάξει και ζούνε ζωή χαρισάμενη, ενώ οι «κακομοίρηδες» ακόμα υποφέρουν.
 
Εύχεται κάτι ο Βασίλης: « Το επόμενο πάρτι να γίνει στον Κορυδαλλό που έχει και άπλετο χώρο»
 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::