Δεν είναι μυστικό. Δημόσιο έγγραφο είναι. Μόνο που κανείς δεν το έχει μεταφράσει σωστά και επίσημα στα Ελληνικά ή κι αν έχει, δεν τόχει δημοσιεύσει πουθενά.
Θα αφήσω λοιπόν τους «Έλληνες Πολίτες» και τον Κώστα Κορομπίλη – τους οποίους θερμά ευχαριστώ για λογαριασμό όλων μας- να μας μεταφέρουν τις επιλογές και τις εξηγήσεις τους σε κάποια από τα πιο «χοντρά» σημεία, μερικά των οποίων έχουν μέχρι και …πλάκα.
«Όσο περιληπτικά μπορώ, θα βοηθήσω να αναγνώσετε μερικά από τα αίσχη που υπέγραψαν ώστε να μας πουλήσουν στις πολυεθνικές εταιρείες , στον βωμό του ' δημόσιου χρέους' και της 'πτώχευσης'» γράφουν.
Και συνεχίζουν: «Εμείς οι άνθρωποι του μόχθου όπως μας χαρακτηρίζει ο κ. Παπανδρέου πλέον έχουμε στα χέρια μας το χαρτί της προδοσίας και με οδηγό τον Ελληνισμό θα πράξουμε το σωστό.»
Επί του πρακτέου λοιπόν:
Σελίδα 119- ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύεσαι ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το... χρέος της...
Γι' αυτό ίσως όταν είπε η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση.
Σελίδα 129. παραγρ.13.υποπαραγρ.1.
«Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του.»
Δηλαδή μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία ή τα Σκόπια, απλώς και μόνο γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα τις Ελλάδος.
Σελίδα 129.παραγρ.14.υποπαραγρ.1
«Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο»
Thank you sir
Σελίδα 121.παραγρ.5
Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία.6,2 για τα επόμενα χρόνια κ +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.
Εν ολίγοις, η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό κ υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.
Σελίδα 130, παραγρ. 15 + σελ 140, παραγρ 5...
«Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου κ τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών και του υπουργείου δικαιοσύνης»
Καλά, εντάξει, αυτό κάποιοι το πήραν χαμπάρι – κατά λάθος, γιατί έπρεπε να ψηφιστεί από τη Βουλή- και διαπιστώσαμε ότι είχαμε συμφωνήσει ότι έχουμε «χούντα» και θα υπογράφει ο υπουργός εν αγνοία της κυβέρνησης.
Σελίδα 123, παράγραφος 5...
«Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης και τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα».
Ξαναδιαβάστε το αυτό το προηγούμενο. Ξαναδιαβάστε το. Σύμφωνα με τη σύμβαση στην Ελλάδα δεν υπάρχει δικαστήριο αρμόδιο. Δεν έχουμε και συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας, συνεπώς;
Και για το τέλος: Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα κ άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση.
Πιασ’ το αυγό και κούρεφτο δηλαδή.
Με τις υγείες μας