Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Οι οικοπεδούχοι και τα χρώματα της «πολυκατοικίας»

Είναι ένας συμπαθής και με αρκετό χιούμορ άνθρωπος ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Δένδιας, για ένα «φεγγάρι» Υπουργός Δικαιοσύνης της τελευταίας κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Χαμηλών τόνων, λιγομίλητος αλλά και …γλυκομίλητος από το λίγο που μπορώ να πω ότι τον γνωρίζω αφού θητεύσαμε 3,5 χρόνια στα έδρανα της Βουλής. Μπορεί να μην αποκτήσαμε και «πολλά – πολλά» βέβαια, ούτε να μπορούμε να χαρακτηρίσουμε «φίλο» ο ένας τον άλλον αλλά είναι ένας άνθρωπος που τον χαρακτηρίζει ένα βρετανικό «φλέγμα», μια πάντα άψογη εμφάνιση και ένα χαμογελαστό πρόσωπο, στοιχείο που σε προδιαθέτουν πάντα θετικά για τον άνθρωπο με τον οποίο μιλάς.

Φυσικά και δεν με «εξυπηρέτησε» ποτέ όταν τον χρειάστηκα σε κάποια πράγματα αλλά αυτό δεν με αποτρέπει από του να λέω καλές κουβέντες γι αυτόν όταν χρειαστεί. Η τελευταία του «παρέμβαση» όμως στις πολιτικές / κομματικές εξελίξεις με την αλήστου μνήμης κατ εντολήν His Master's Voice φράση περί «πράσινης πολυκατοικίας» με άφησε στην πραγματικότητα άλαλο!

Η αχρωματοψία βέβαια δεν είναι ούτε αμάρτημα, ούτε ελάττωμα, πολλοί δεν συνάνθρωποί μας πάσχουν απ΄ αυτή και τα καταφέρνουν μια χαρά στη ζωή τους. Ένα πράγμα μόνο ΔΕΝ μπορούν να κάνουν: Συζήτηση περί χρωμάτων. Για ένα λόγο παραπάνω, Ο αγαπητός κ. Δένδιας δεν απέκτησε πρόσφατα μια σαφή άποψη περί …κομματικών χρωμάτων, όταν δηλαδή αποφάσισε να συνταχθεί με την πλευρά του κ. Αντώνη Σαμαρά στην αδελφοκτόνο αυτή διαμάχη περί τα πρωτεία στη Νέα Δημοκρατία. Δεν είναι δηλαδή «πρωτάρα». Είναι πολλά χρόνια στη Νέα Δημοκρατία και έχει ζήσει από κοντά όλα τα εσωκομματικά «τερτίπια» που κατά καιρούς παρά λίγο να διαλύσουν το κόμμα αλλά δεν τα κατάφεραν. Θα όφειλε λοιπόν να γνωρίζει αρκετά καλύτερα ότι πολλά μπορεί να συμβαίνουν και να θρυλούνται και να συζητούνται γύρω από το Γιώργο Καρατζαφέρη, όχι όμως το «χρώμα» του.

Γι αυτό και έμεινα άλαλος όταν τον άκουσα να προσάπτει στον Καρατζαφέρη και τον Λαικό Ορθόδοξο Συναγερμό τη Σαμαρική «κατηγορία» περί «Πράσινης Πολυκατοικίας».

Αηδίες κύριε Δένδια μου. Σαχλαμάρες σ΄ έβαλαν να πεις Νίκο μου και λυπάμαι πολύ γι αυτό. Λυπάμαι περισσότερο γιατί τις είπες αυτές τις σαχλαμάρες με το γνωστό φλεγματικό σου ύφος, το άψογα σιδερωμένο καλό σου κοστούμι και το γοητευτικό σου χαμόγελο, κάτι που σε καθιστά διπλά, μάλλον τριπλά, ένοχο: 1. Είπες κάτι που ΔΕΝ αληθεύει. 2. Είπες κάτι που θάπρεπε να γνωρίζεις από τα «γαλάζια» σου χρόνια ότι ΔΕΝ αληθεύει. 3. Είπες κάτι που ΔΕΝ θάπρεπε να πέσεις στην παγίδα του να το πεις γιατί αυτόματα καθίστασαι διαβλητός.

Ο Καρατζαφέρης και το ΛΑ.Ο.Σ. δεν έχουν καμία σχέση με «Πράσινη Πολυκατοικία». Δεν στήριξαν ,ούτε στηρίζουν την «πράσινη» κυβέρνηση. Αυτό το ξέρουν και τα δέντρα στους Παξούς, εκεί που γεννήθηκες. Αυτό το επιχείρημα, περί της «στήριξης ή καταδίκης του Μνημονίου» είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ επιχείρημα που μπόρεσε να βρει και να επιλέξει ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας και να σας βάλει να το χρησιμοποιείτε όλοι, κατ εξακολούθηση εν όψει της μάχης των Αυτοδιοικητικών Εκλογών ως ΜΟΝΑΔΙΚΟ όπλο του εναντίον …όλων.

Γι αυτό και χάνετε τη μάχη Νίκο μου. Γιατί πρώτα, «χάθηκε η μπάλα» μ αυτή την ένδεια ( παρήχηση του Δένδια βεβαίως) ιδεών, επιχειρημάτων, σχημάτων λόγου, ακμής του δόρατος, συλλογιστικής, σχεδιασμού, επικοινωνιακών εργαλείων προς χρησιμοποίηση. Κι αν δεν απομακρυνθείτε τάχιστα απ΄ αυτή τη λογική της «μνημονιολαγνείας», θα χαθεί και ο στόχος ύπαρξής σας. Και θα είμαι ο ΠΡΩΤΟΣ που θα στενοχωρηθεί. Γιατί την ήθελα όρθια και δυνατή και επιθετική και παραγωγική τη Νέα Δημοκρατία, να ηγείται της Κεντροδεξιάς και να την οδηγεί.

Για ένα να είσαι σίγουρος: Και ο Καρατζαφέρης ( ξέρεις ποιος…ο ένοικος της «Πράσινης Πολυκατοικίας» όπως το λέτε εσείς που δεν ξέρετε από ποιον πρέπει να προφυλαχτείτε) το ίδιο θέλει. Ξέρεις βέβαια την ιδιότητά του, άσχετο αν δεν τη λες. Είναι ο «οικοπεδούχος». Εντάξει, μπορεί να μην είναι ο μόνος ιδιοκτήτης. Από κάτι άλλους όμως, κατ όνομα «γαλάζιους», έχει ΠΟΛΥ μεγαλύτερο ποσοστό. Και ξέρεις και κάτι άλλο; Ο Καρατζαφέρης δεν χρειάζεται μπογιατζή. Την έχει βάψει Ο ΙΔΙΟΣ την πολυκατοικία ΜΑΣ. Από πολύ παλιά.

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::