Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Κατάλαβες τώρα αδελφέ μου Έλληνα;
Τα κωμικοτραγικά γεγονότα το πρωί της Πέμπτης στην Ακρόπολη που μας έκαναν για μιαν ακόμη φορά ρεζίλι σ΄ όλο τον κόσμο , μας πλήγωσαν βαθειά. Οι εργαζόμενοι στο ακέφαλο - και συνεπώς ανεγκέφαλο- Υπουργείο Πολιτισμού αντιλαμβάνονται ότι είναι «κορόιδα» και δουλεύουν αλλά δεν πληρώνονται ενώ κινδυνεύουν να βρεθούν και στο δρόμο απ΄ τη μια στιγμή στην άλλη.

Οι συνδικαλιστές - ινστρούκτορες θεωρούν – κατά τα πρότυπα του Μάο Τσε Τούνγκ - ότι μέσα στην αναταραχή, ο καλύτερος τρόπος να διαμαρτυρηθούν και να «πιέσουν» για την ικανοποίηση του - δίκαιου οπωσδήποτε- αιτήματός τους, είναι η «δράση. Έτσι, τους καθοδηγούν ότι πρέπει να κλείσουν την Ακρόπολη.

Οι «πολιτικοί προιστάμενοι», λες και δεν ξέρουν ότι αν οι αδικούμενοι συμβασιούχοι το αποφασίσουν, μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, πιστεύουν ότι αντί να βρουν κάποιον άλλο τρόπο, πρέπει να δείξουν την πυγμή που δεν έδειξαν ακόμη με το να ανοίξουν - ως όφειλαν βεβαίως- την Ακρόπολη και να διατάξουν «επίθεση» τη στιγμή που την έχουν αποφύγει στις δεκάδες άλλες , χειρότερες , περιπτώσεις στο κατεστραμένο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας, απέναντι σε πραγματικούς εχθρούς της Πόλης.

Η κυβέρνηση δίνει εντολές, θεωρεί εχθρούς της πατρίδας του συμβασιούχους ή τους καπνιστές, η αστυνομία απλώς δέχεται τις εντολές και τις εκτελεί, με τον όποιο «ζήλο» αισθάνονται τα ίδια τα όργανα, έτσι ακριβώς όπως και η Τροχαία «κόβει κλήσεις» σε όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ ή δε φορούν ζώνη και όχι σ΄ αυτούς που περνάνε με τις χιλιάρες Καβασάκι με εκκωφαντικό θόρυβο μέσα απ΄ τους πεζόδρομους, που κάνουν «κόντρες θανάτου » με τα «φτιαγμένα αμαξάκια» στα φανάρια, στη Συγγρού και την παραλιακή , που σταθμεύουν στις γωνίες και τις πλατείες και πάνω στα πεζοδρόμια, κλείνουν τις διαβάσεις και τις ράμπες των αναπήρων, τηρώντας τις δικές της προτεραιότητες και αγνοώντας την ουσία. Όλα δια το θεαθήναι.

Και τα ΜΜΕ που υποχρεωμένα να βρίσκονται οπωσδήποτε εκεί όπου σημειώνονται εξελίξεις, κρίνουν ότι για 2-3 μονάδες τηλεθέασης, πρέπει να προβάλουν άκριτα την ασχήμια, το έγκλημα, τη γελοιότητα και όχι το όποιο καλό ή σωστό γίνεται, όλα στην υπερβολή τους.

Γινόμαστε ρεζίλι για ένα εντελώς δευτερεύον θέμα , τις δίκαιες διεκδικήσεις των κακοκαθοδηγημένων «εργαζομένων». Ο πραγματικός πόλεμος συνεχίζεται στην Ομόνοια, του Ψυρρή, τον Άγιο Παντελεήμονα, την Πλατεία Βικτωρίας, την Πλατεία Λαυρίου. Το παραεμπόριο, η πορνεία, τα ναρκωτικά, η βία, η παραβατικότητα «θερίζουν» την Αθήνα. Μας φτωχαίνουν, μας αποθαρρύνουν, μας διαλύουν. Αλλά οι υπεύθυνες «αρχές» κρίνουν με άλλα κριτήρια. Έτσι έκριναν και παλιότερα, έτσι δείχνουν ότι θα κρίνουν και αύριο. Γι αυτό και ανοίγουν δια της βίας την Ακρόπολη, πετυχαίνοντας ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

Αλλά ο καθένας κάνει τη «δουλειά» του . Με το όποιο κόστος. Έχουμε χάσει που έχουμε χάσει την όποια αξιοπιστία διαθέταμε, αδιαφορούμε για τις όποιες επιπλέον συνέπειες και συγκρουόμαστε μπροστά σε εκατοντάδες τουρίστες που ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να πάνε στην Ακρόπολη, μπροστά σε δεκάδες κάμερες που «διψάνε» για μονάδες τηλεθέασης. Ξαναγινόμαστε ρεζίλι. Ξανα – αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε σοβαροί.

Αντιγράφω από το μήνυμα που μου έστειλαν κάποιοι φίλοι στον υπολογιστή, το οποίο μέσα στην υπερβολή του, καταγράφει κομμάτια της πραγματικότητας και τα σχολιάζει, ίσως λίγο υπερβολικά μερικές φορές αλλά όχι πολύ μακριά απ΄ την αλήθεια :

«Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα.

Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε ρατσιστή; Σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους τραπεζίτες και τ' αφεντικά τους που παριστάνουν την κυβέρνηση.

Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση"; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3.60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτι του Χριστοφοράκου.

Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου.

Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την "ελεύθερη αγορά";
Για να κλείσει ο μπακάλης και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της Γερμανίας.

Κατάλαβες τώρα ψαράκι πόσο αξίζει η γυάλα σου; Μήπως έχεις την καλύτερη γωνιά στον κόσμο, το καλύτερο οικόπεδο και στην κοστολογούν μόλις 300 δις

Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια της τηλεόρασης. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα" με ειδικότητα στον αέρα.

Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.»
Υπερβολές; Υπεραπλουστεύσεις; Ακρότητες; Σκέψου και αποφάσισε. Είναι άραγε αμάρτημα να θέλεις να παραμείνεις Έλληνας; Και είναι «ακραίος Εθνικισμός» να το λες; Τελικά, ποιοι είναι πλέον οι «κλέφτες» και ποιοι οι «αστυνόμοι»;
 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::