Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Για την εφημερίδα "Νέα Εγνατία" - Κι ΄'ομως...υπάρχει ελπίδα

Διαβάζοντας, διορθώνοντας κι επεξεργαζόμενος τα κείμενα του επόμενου CRASHπου θ κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες, πρόσεξα μερικές φράσεις γνωστών και κορυφαίων πολιτικών για τα χάλια μας. Λέει για παράδειγμα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος: « Θέλετε να βάλουμε τα πόθεν έσχες όλων των πολιτικών για να δούμε πόσα περιουσιακά στοιχεία έχει ο καθένας. Ίσως είμαι από τους ελάχιστους που έχουν μόνο ένα διαμέρισμα. Όλοι οι υπόλοιποι έχουν αρκετά».

Λέει ο Χάρης Καστανίδης: «Δυστυχώς η διαφθορά αποτελεί διαχρονικό και διακομματικό σύμπτωμα του πολιτικού μας συστήματος. Από το σημείο αυτό έως το να αφορίζουμε συλλογικά τους πολιτικούς και την πολιτική υπάρχει μεγάλη απόσταση που αδικεί ανθρώπους, οι οποίοι δίνουν αγώνα για να υπερασπιστούν αξίες, ιδανικά και αξιοπρέπεια.»

Λέει ο Θόδωρος Πάγκαλος: « Είναι κτήνη αυτοί που έδειραν τον Χατζηδάκη. Εγώ, βέβαια, κυκλοφορώ παντού και πάω παντού και δεν θα δεχτώ ποτέ κανείς να μου κανονίσει πού θα πάω και πού θα κάθομαι». Και λέει επίσης: «Είναι προφανές ότι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο τομέα έχουν υποστεί πολύ μεγάλη αφαίμαξη. Υπάρχουν ορισμένα όρια τα οποία δεν μπορείς να τα περάσεις».

Λέει ο Γιάννος Παπαντωνίου: « Το ζητούμενο είναι πώς εμείς οι Έλληνες θα πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτά που πρέπει να κάνουμε. Δεύτερον, να δούμε τι χρειάζεται η χώρα. Γιατί δεν το κάνουμε; Είτε διότι όλοι φταίμε και δεν εξηγούμε στον κόσμο τι πρέπει να γίνει, είτε διότι το πολιτικό σύστημα, η ή δημοσιογραφία αρέσκεται σε μια κοκορομαχία άνευ προηγουμένου.»

Λένε πολλά και διάφορα και αυτοί οι «4» και άλλοι πολιτικοί που μιλάνε. Και στο CRASH και σε εφημερίδες και στα ραδιόφωνα . Αρκετά απ΄ όσα λένε είναι σωστά. Πολλά είναι καλά. Κι όμως!Κανείς δεν δείχνει να μπορεί - μέσα απ΄ αυτά που λέει ή που κάνει- να αποτρέψει την Ελλάδα από του να γλυστρά όλο και περισσότερο προς την πολιτική και οικονομική απαξίωση. Αλλά ούτε να δημιουργεί μια ελπίδα για κάτι καλύτερο.

Κι αν κοιτάξεις τηλεόραση, αν ακούσεις ραδιόφωνο, τα πράγματα γίνονται χειρότερα. Η ανοησία , η επιπεδολογία, η αποθέωση του «τίποτα».

Βρήκα όμως κάπου, κάποια ελπίδα. Τη βρήκα «χαζεύοντας» στο enimerosi.comκαι είμαι βέβαιος ότι και αλλού θα υπάρχει :

« Στην εποχή της νανοτεχνολογίας, - διαβάζω- ενός όρου ή μιας επιστήμης καλύτερα, άγνωστης για τους περισσότερους από εμάς, δύο Έλληνες καινοτόμοι, οι επιστήμονες στον τομέα της νανοτεχνολογίας Ιωάννης Αραμπατζής και Βασίλης Θεοχαράκης, ανατρέπουν τα δεδομένα και απογειώνουν την Ελλάδα προσφέροντας στη χώρα διεθνείς διακρίσεις σε ό,τι αφορά την καινοτομία στον τομέα της πράσινης δόμησης. Εμπνευστές και δημιουργοί της ελλαδικής εταιρείας νανοτεχνολογίας, NanoPhos AE, οι Ιωάννης Αραμπατζής και Βασίλης Θεοχαράκης, βραβεύτηκαν τον Ιανουάριο του 2008 από τον ίδιο τον πρόεδρο της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, για την καινοτομία των προϊόντων τους, αποσπώντας το 1ο βραβείο καινοτομίας στην έκθεση 100% Detail, του Λονδίνου. Στο παλμαρέ των διακρίσεών τους συναντάμε τις βραβεύσεις στη World Expo 2010 της Σανγκάης και στη Διεθνή Έκθεση Οικοδομικών Υλικών BIG5, του Ντουμπάι…

Και όπως γράφει ο συνάδελφος Γιάννης Ριζόπουλος στο technologein.pathfinder.gr, « ο Δρ. Θεοχαράκης είναι Associate Dean και Αναπληρωτής Καθηγητής Μάρκετινγκ & Επιχειρηματικότητας στο ALBA Graduate Business School, και Senior Lecturer στο Aston Business School και κάτοχος Διδακτορικού από το Πανεπιστήμιο του Warwick. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Berkeley, California καθώς και στο Πανεπιστήμιο Golden Gate. Ο Ι. Αραμπατζήςσπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, απ' όπου αποφοίτησε στις αρχές του 2000. Ακολούθησε ερευνητική σταδιοδρομία, εκπονώντας την διδακτορική του διατριβή στο «Δημόκριτο».Τον Ιούλιο του 2004 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ, με βαθμό Άριστα.

Τέτοιοι άνθρωποι, νέοι καθηγητές, ερευνητές, που δε διστάζουν μπροστά το «δυσχερές» μπορούν να μας δώσουν ελπίδα.

 
        
 
©2004-2024 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::