Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Άρθρο στη Νέα Εγνατία Καβάλας

                                       Τι Κέβιν Σπέισι και πράσινα άλογα

Μια από τις μεγαλύτερες αλλά και παραδοσιακές εφημερίδες της χώρας, το «Βήμα», δημοσίευσε ένα –ας πούμε- «ρεπορτάζ» γύρω απ΄ όσα έγιναν «στο παρασκήνιο της έκτακτης συνόδου κορυφής της Ε.Ε.» - όπως γράφει- αποκαλώντας το «δραματικό» και αναφέροντας ότι « η ελληνική αποστολή βρέθηκε μπροστά σε ένα Βατερλό». Στην πραγματικότητα, η καλή εφημερίδα, καταβάλλει εργώδη προσπάθεια να εξωραίσει την εικόνα του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, παρουσιάζοντας το «δραματικό παρασκήνιο» με τον τρόπο που εκείνη θεωρεί ότι θα μπορούσε να πείσει κάποιους αναγνώστες της να αισθανθούν και πάλι κάποια συμπάθεια και να του αναγνωρίσουν μια προσπάθεια που καταβάλλει για το καλό της χώρας.

Όπως διαβάζουμε – και επισημαίνει και το «papaioannou.wordpress.com»- η εφημερίδα τονίζει ότι «στο μέσον των διαπραγματεύσεων φάνηκε να προκρίνεται μια λύση, που περιελάμβανε μικρή επιμήκυνση του χρέους και υψηλότερα επιτόκια.

Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε σε Μέρκελ και Σαρκοζί λέγοντας τους χαρακτηριστικά ότι «με αυτά εγώ δεν ανεβαίνω στο αεροπλάνο» και ότι δεν μπορούσε να γυρίσει στην Αθήνα με άδεια χέρια.». Τα μάθατε φαντάζομαι, τα πληροφορηθήκατε από τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Το …δράμα κορυφώθηκε και φαντάζομαι ότι οι εκπρόσωποι της εφημερίδας ήταν παρόντες, αυτήκοοι και αυτόπτες μάρτυρες και δεν μας μετέφεραν αυτά που τους είπαν να μας μεταφέρουν. Φαντάζομαι ότι διαπίστωσαν οι ίδιοι ότι «οι τόνοι ανέβηκαν περισσότερο καθώς ο Φιλανδός πρωθυπουργός ζητούσε εγγυήσεις για τη νέα βοήθεια ενώ ο Σλοβάκος ομόλογός του, υποστήριζε πως η χώρα του είναι φτωχή και δεν μπορούσε να βοηθήσει». Κι ακόμα ότι μπροστά σ΄ αυτές τις αντιδράσεις, ο Παπανδρέου, σαν ένας Έλληνας Κέβιν Σπέισι ως Ριχάρδος ο Τρίτος, τους είπε σε…σπαρακτικούς τόνους: « Τι θέλετε να κάνω για να πεισθείτε; Μήπως να βάλω ενέχυρο τα νησιά μας ή να πουλήσουμε την Πελοπόννησο; Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται και το ξέρετε».

Ένας Παπανδρέου «να τον πιείς στο ποτήρι». Ακόμα και ο Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο αυστηρότερος θεατροκριτικός, θα έβρισκε να πει δυο καλές κουβέντες ΑΝ έβλεπε την παράσταση και ΑΝ πράγματι δόθηκε ποτέ τέτοια παράσταση.

Δεν θέλω να πω περισσότερα. Θέλω μόνο να μεταφέρω αυτολεξί τέσσερα σχόλια που έκαναν αναγνώστες-bloggers στην σχετική ανάρτηση του blog που προανέφερα :

  1. Aυτά είναι θεατρικές αναπαραστάσεις του Βήματος που αφού πρώτα εξυψώνουν το ρόλο του Γιώργου, εξυμνούν το τελικό πακέτο και στο τέλος έχουν το δέον γενέσθαι από τους ευτυχείς ιθαγενείς : αυστηρή εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου.
  2. Δεξιά κ αριστερά κ σαχλαμάρες για να αποκοιμιούνται τα μωρά. Ελληνισμός vs Νέα Τάξη πραγμάτων. Αυτό το ματς παίζεται.. Σε λίγο αναμένεται ο φίλος και συμμαθητής Αntony να κάνει εμφάνιση στο τερέν. Κάνει ζέσταμα και μπαίνει αλλαγή του jeffrey. μέχρι να μπουκάρει ο κόσμος.
  3. Ε καλά, δεν είμαστε και έθνος ζητιάνος, κάποια προσπάθεια πρέπει να κάνουμε και εμείς.
  4. Μεγάλο ταλέντο…….πρέπει να ανεβάσει παράσταση στην Επίδαυρο

Απαραίτητη σημείωση: Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των bloggers ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ!

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::