Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Μπροστά σε ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι της Κυβέρνησης;

Το εξαγγελθέν πρόγραμμα απασχόλησης για έργα αυτεπιστασίας στους ΟΤΑ, μεταξύ της ΚΕΔΚΕ και του ΟΑΕΔ, μπορεί και να είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό «τρικ», ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι της κυβέρνησης Παπανδρέου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ, Νικήτα Κακλαμάνη.

Σε δήλωσή του, ο τέως Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο τονίζει ότι «Μόλις παρουσιάστηκαν τα στοιχεία της καλπάζουσας ανεργίας, η Κυβέρνηση “ξέθαψε” στην κυριολεξία, το πρόγραμμα απασχόλησης για έργα αυτεπιστασίας στους Ο.Τ.Α., μεταξύ ΚΕΔΚΕ και ΟΑΕΔ. Αυτό όμως είναι κάτι που είχε συμφωνηθεί με την προηγούμενη Κυβέρνηση και η προγραμματική σύμβαση είναι ήδη υπογεγραμμένη από την τότε Υπουργό κ. Φ. Πάλλη-Πετραλιά, τον κ. Γ. Βερναδάκη (πρώην Πρόεδρο ΟΑΕΔ) και του τότε και νυν Προέδρου της ΚΕΔΚΕ, Ν. Κακλαμάνη (1η Ιουνίου 2009). Η σύμβαση δεν προχώρησε γιατί μεσολάβησαν οι εκλογές του 2009 και στη συνέχεια παρά την σύμφωνη γνώμη του τότε Υπουργού Απασχόλησης κ. Λοβέρδου, την απέρριψε ο “γνωστός” κ. Γ. Ραγκούσης, παντοδύναμος τότε Υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης.

Σήμερα φοβάμαι ότι η σύμβαση αυτή έχει προβλήματα, γιατί οι εγγυήσεις της ΚΕΔΚΕ για την δανειακή σύμβαση με την Ε.Τ.Ε. , βασιζόταν στα 120 περίπου εκατομμύρια ευρώ που η ΚΕΔΚΕ έπαιρνε από τον φόρο Ζύθου, Διαφήμισης και ακίνητης περιουσίας.

1ο ερώτημα: Τα χρήματα αυτά υπάρχουν σήμερα και κυρίως για τα προσεχή χρόνια, με δεδομένο ότι ήδη έχουμε υστέρηση εσόδων της κεντρικής Κυβέρνησης;

2ο ερώτημα: Ο κ. Κουκουλόπουλος μίλησε για 625 ευρώ ανά μήνα γι΄ αυτούς τους εργαζόμενους (κυρίως οικοδόμους), που σημαίνει 25 ευρώ ημερομίσθιο, ενώ η συλλογική σύμβαση των οικοδόμων ανέρχεται σε 40 ευρώ το ημερομίσθιο. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα: Την διαφορά ποιος θα την πληρώσει; Οι Ο.Τ.Α; Και αν ναι, από ποια χρήματα;

Ζητώ την λεπτομερή παρουσίαση του προγράμματος και σε ό,τι αφορά τη διαδικασία αλλά κυρίως σε ό,τι αφορά τα οικονομικά δεδομένα στήριξης του.

Εύχομαι, το συγκεκριμένο πρόγραμμα να ακουμπά ουσιαστικά το μείζον πρόβλημα της ανεργίας και να μην πρόκειται για ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι της Κυβέρνησης».

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::