Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Κι άμα θες και …τίποτε άλλο, πέστο μας. Μη διστάζεις- Άρθρο στη Νέα Εγνατία

Το διάβαζα σε κάποια ειδησεογραφικά ιστολόγια, το είδα γραμμένο και σε μια εφημερίδα και δεν τούδωσα σημασία γιατί ομολογώ ότι το θεώρησα …αστείο. Έπρεπε να διαβάσω και το σχολιασμό του από το newsit.gr μέχρι να συνειδητοποιήσω ότι επρόκειτο για πραγματική είδηση που έγινε από κάποιον –προφανώς- απίστευτο βλάκα.Κι αυτό κυρίως γιατί απίστευτα βλακώδεις ήταν οι προτάσεις του Γερμανού επιτρόπου Ενέργειας Γκούντερ Έτινγκερ , ενός από τους ανθρώπους που κατέχουν ανώτατες θέσεις στην Ευρωπαική ΄Ενωση οι οποίοι μας υπαγορεύουν τι πρέπει να κάνουμε.

Τι είπε για μας; Ίσως το διαβάσατε, ίσως το…προσπεράσατε, ίσως κι εσείς το διαβάσατε αλλά το θεωρήσατε «πλάκα» : Ζήτησε λοιπόν ο «Μέγας Βλαξ» ως ενδεδειγμένη τιμωρία, να κυματίζουν μεσίστιες στα ευρωπαικά κτίρια οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών και να έρθουν στην Ελλάδα ευρωπαίοι υπάλληλοι για να μαζεύουν φόρους και να κάνουν ιδιωτικοποιήσεις.Δηλαδή προτείνει να αποσπαστούν στην Ελλάδα ευρωπαίοι υπάλληλοι και να αναλάβουν τόσο τη συλλογή των φόρων, όσο και τις αποκρατικοποιήσεις, δηλαδή την πώληση της Δημόσιας περιουσίας . Και τελειώνει τη δήλωσή του με το φιλοσοφημένο απόφθεγμα: '' Όποιος ζητά αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να εκχωρεί για κάποιο διάστημα τις αρμοδιότητές του».

Βεβαίως δεν φταίει ο ίδιος που είναι βλάκας. Προφανώς τα γονίδιο που του κληροδότησαν ο μπαμπάς και η μαμά του, οι ανοησίες που του έμαθαν στο σχολείο κάποιοι εξ ίσου βλάκες, ενδεχομένως απόγονοι του Χίμλερ και του Άιχμαν δάσκαλοί του.

Και το κυριότερο, δεν φταίει εκείνος ,όντας βλάκας με περικεφαλαία γιατί οι Ελληνικές μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις – άντε…να μην πιάσουμε και γενικά τις μεταπολεμικές δηλαδή- τα έκαναν γενικά «μπάχαλο» σε αγαστή συνεργασία με τις Μεγάλες Δυνάμεις υποτελείς των οποίων υποχρεώθηκαν να παραμείνουν μέχρι σήμερα.

Προφανώς ο …χιουμορίστας Γερμαναράς επίτροπος – το μισθό του οποίου πληρώνουμε ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ- δεν έτυχε ποτέ να ακούσει για τα γερμανικά χρέη στην Ελλάδα, για τις σφαγές και τα ολοκαυτώματα, την καταλήστευση των πόρων της χώρας μας, τις πάσης φύσεως κλοπές από αρχαιότητες μέχρι καπνό και σταφίδες την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής. Δεν έτυχε ποτέ του να ακούσει τη περίφημη φράση του Μουσσολίνι στον Τσιάνο, το 1942-43 ότι «πολύ κλέφτες όμως οι γερμανοί. Δεν τους άφησαν των Ελλήνων ούτε τα κορδόνια των παπουτσιών τους».

Το ξέρουμε κύριε Γκούντερ ότι δεν έκαναν και πολλά σωστά οι ηγέτες μας 40-50 χρόνια τώρα. Αλλά καλό θα ήταν να ξέρετε ότι και οι δικοί σας οι ηγέτες, δεν τα πήγαν και τόσο καλύτερα. Μόνον έτσι , με ηρεμία και κατανόηση και δικαιοσύνη , χωρίς μεγαλοστομίες και ρητορικές «μπούρδες» μπορεί –ίσως- να βρεθεί κάποια λύση στο μέγα – και γενικευμένο πλέον- οικονομικό πρόβλημα της Ευρώπης. Το ενδεχόμενο αποτέλεσμα του οποίου το φοβάστε κι εσείς, τουλάχιστον όσο κι εμείς.

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::