Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Είχε δίκιο ο Γιώργος: Λεφτά Υπάρχουνε γιατί Δεν υπάρχει έλλειμμα.

Άρθρο στη "Νέα Εγνατία"

Τα άκουγα και δεν πίστευα στ αυτιά μου. Η γυναίκα – η κυρία Ζωή Γεωργαντά- που μιλούσε στο ραδιόφωνο, μιλούσε πολύ καλά ελληνικά, με σταθερό τόνο, χωρίς κομπιάσματα, χωρίς εεεεεε και ουουουουου, χαρακτηριστικά ανθρώπου που και δεν γνωρίζει το αντικείμενό του και δεν μπορεί να μιλήσει καλά τη γλώσσα μας.

Κάτι που σήμαινε ότι ήταν ένα μορφωμένο άτομο, που γνώριζε πρόσωπα και πράγματα, που είχε πλήρη επισκόπηση των θεμάτων που ανέπτυσσε. Και τι μας έλεγε που –εμένα τουλάχιστον- μας έκανε να μείνουμε με το στόμα ανοικτό ;

Η κυρία Γεωργαντά λοιπόν, στέλεχος της 5μελούς ομάδας της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής τα οποία εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από τον κ. Ε. Βενιζέλο, χωρίς εμφανές ίχνος εκνευρισμού είπε :

1. ''Μας ήρθε έτοιμο-μαγειρεμένο από τους Γερμανούς το έλλειμμα του 2009''

2. ''Δεν υπήρχε θέμα χρεοκοπίας. Το μεθόδευσαν για να μπούμε στο Μνημόνιο και να πάρουν όλα τα μέτρα που φορτώθηκε άδικα ο ελληνικός λαός''

3. ''Ο Παπακωσταντίνου μας παραπλάνησε. Μου είπε μη μιλάς εδώ δεν είναι Σύγκλητος''

4. ''Είναι…τρύπια η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Πάνω από ένα χρόνο έχουμε να συνεδριάσουμε. Μας προσέλαβαν όλους γιατί είμαστε ΠΑΣΟΚ. Η περίφημη διαδικασία opengov έγινε για τα μάτια του κόσμου''

5. « Δεν υπάρχει καμία Ελληνική Στατιστική Αρχή και δεν συνεδρίασε ποτέ για την έκδοση στοιχείων, τα οποία έρχονταν έτοιμα-μαγειρεμένα».

-6. « Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν το έλλειμμα του 2009 που σε μία νύχτα γιγαντώθηκε από τους Γερμανούς της Eurostat, με την ανοχή του τότε υπουργού Παπακωσταντίνου».

7. « Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσουν τα σενάρια περί ενδεχόμενης ελληνικής χρεοκοπίας και έτσι να μπούμε στο Μνημόνιο και έτσι να «περάσουν» και να «περνάνε»' τα άδικα μέτρα λιτότητας κατά του ελληνικού λαού

Η πρώτη αντίδραση ενός λογικού ανθρώπου θα ήταν ίσως να σκεφτεί ότι η γυναίκα αυτή είτε υπερέβαλλε , είτε τα …είχε χάσει. Κι όμως! Δεν συνέβαινε ούτε το ένα, ούτε το άλλο.

Ήταν πραγματικές «καταγγελίες που σοκάρουν» και που ΑΝ ισχύουν τινάζουν στον αέρα ΠΑΣΟΚ, Κοινοβουλευτική ομάδα και κυβέρνηση. Και μάλιστα από ένα άτομο που δεν έχει πρόβλημα να πει ότι « μάς είχαν πάρει γιατί είμασταν ΠΑΣΑΟΚ». Αξίζει τον κπόπο να αναφέρουμε ότι ο υπουργός Οικονομικών «ξήλωσε» όλα τα μέση της ΕΛΣΤΑΤ εκτός από τον πρόεδρο, τον οποίο η Ζωή Γεωργαντά καταγγέλλει για ''φίμωση'' της αρχής.

Δεν ξέρω –ειλικρινά- τι συμβαίνει ή τι θα συμβεί. Δεν ξέρω τι θα γίνει με την κυρία Γεωργαντά. Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για μια Πολύ Περίεργη Υπόθεση.


 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::