Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Μήνυμα από τη «Γειτονιά των Διαβόλων»
Για πολλοστή φορά, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του 6ου διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, διαμαρτύρονται με επιστολή τους για την - διαπιστωμένη άλλωστε και από εμάς- απαράδεκτη κατάσταση και την γκετοποίηση της περιοχής. Ως Δημοτικός Σύμβουλος - αλλά και κάτοικος- του 6ου Διαμερίσματος ζητώ επιτέλους αποτελεσματική και αποφασιστική αντιμετώπιση της κατάστασης η οποία είναι ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ, οδηγεί σε μαρασμό και καταστροφή μια ολόκληρη συνοικία της Αθήνας, εξωθεί τους κατοίκους της να την εγκαταλείψουν και τους επαγγελματίες να κλείσουν τα πάσης φύσεως καταστήματά τους και -όσοι μπορούν- να φύγουν.Όσοι δεν μπορούν, απειλούνται καθημερινά από τον κίνδυνο της επαγγελματικής αλλά και φυσικής πλέον εξαθλίωσης.

Καλώ την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής να αποφασίσει έκτακτη συνεδρίαση, το συντομότερο δυνατόν, με παρουσία εκπροσώπων ΟΛΩΝ των καταγγελλόντων και με μοναδικό θέμα την αποτροπή καταστροφής και εξαθλίωσης της 6ης Δημοτικής Κοινότητας.Καλώ τα μέλη της να επισκεφθούν τις αναφερόμενες στην επιστολή των κατοίκων γειτονιές και να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασιν την απερίγραπτη κατάσταση.

Και παρακαλώ τον τέως δήμαρχο της Αθήνας, προσφάτως επανεκλεγέντα βουλευτή της Α΄. Αθηνών Νικήτα Κακλαμάνη, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Αθήνα η Πόλη της Ζωής μας" να ηγηθεί μιας προσπάθειας να σωθεί η πόλη μας από τη γκετοποίηση. Κι ας αρχίσει αυτή η προσπάθεια από την 6η Δημοτική Κοινότητα.

Όσο ΥΠΑΡΧΕΙ ακόμα.

Και εν όψει εκλογών, ας προσέξουμε τα αποτελέσματα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης: Η Αθήνα, έστειλε το μήνυμά της.

Δημήτρης Κωνσταντάρας

Υστερόγραφο:

Το συνοδευτικό σημείωμα της δραματικής επιστολής αναφέρει με λίγα λόγια:

« Σας αποστέλλουμε επιστολή διαμαρτυρίας για την στάση του Δήμου ως προς την αδειοδότηση και την λειτουργία παραβατικών καταστημάτων αλλοδαπών. Οι ενέργειες ή η αδράνεια των αρμοδίων έχουν διαλύσει κυριολεκτικά ολόκληρες περιοχές του κέντρου της πόλης τόσο κοινωνικά όσο και εμπορικά-επιχειρηματικά. Οι περιοχές αυτές αποτελούν πλέον μαγνήτη για κάθε είδους παραβατική ομάδα, η οποία σκοπεύει να επεκτείνει τις "επιχειρηματικές" της δράσης στο κέντρο της πόλης και να διεισδύσει ως παράσιτο στην ήδη διαλυμένη ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες περιπτώσεις έχουν ήδη κατατεθεί στον Εισαγγελέα. Ζητάμε να σταματήσει επιτέλους αυτός ο βιασμός της πόλης με την ανοχή ή και την στήριξη των αρμοδίων.

Κάτοικοι και επαγγελματίες 6ου διαμερίσματος».


 
        
 
©2004-2023 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::