Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Τηλεόραση: Άντε να δούμε κανένα «σκυλοκαυγά» να σπάσουμε πλάκα.
Έχει ακούσει – και τι ΔΕΝ έχει ακούσει- ο ψηφοφόρος τις τελευταίες μέρες από –σχεδόν- όλα τα κόμματα, τους αρχηγούς τους, τους υποψήφιούς τους, σε δηλώσεις, συνεντεύξεις και κυρίως, τηλεοπτικές εμφανίσεις. Τάχει μάθει απέξω ο ψηφοφόρος. Και δεν δίνει πια σημασία. Περιμένει κανένα …σκυλοκαυγά για να σπάσει λίγο πλάκα.Πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι. Οι εκλογές είναι με λίστα. Τα κανάλια δεν έχουν «υποχρεώσεις». Έχουν απλώς τους εκλεκτούς τους. Και ξανακούμε, κάθε μέρα, απ΄ όλα τα κανάλια, απ΄ όλα τα ραδιόφωνα, τους ίδιους ανθρώπους που αυτά τα ίδια τα κανάλια έχουν αναίσχυντα αναγορεύσει σε «Πάπες», να μιλούν ανεξέλεγκτα, αλαζονικά, με «υφάκι», χωρίς να ξέρουν τι λένε, χωρίς να φαντάζονται τι θα ξημερώσει την επομένη των εκλογών και κυρίως, χωρίς σοβαρότητα.

Αναζητείται σοβαρότητα. Αλλά ελάχιστοι το εφαρμόζουν. Κι όσοι το έχουν αποδείξει ότι είναι σοβαροί, δεν προσκαλούνται πια πουθενά. Οι υπόλοιποι, απολαμβάνουν την τηλεοπτική τους παρουσία ως καλεσμένοι σε «ριάλιτυ» ή σε τηλεπαιχνίδι πλάκας, χωρίς να συνειδητοποιούν την υποτίμησή τους, την απαξίωσή τους, την αποδόμησή τους. Δεν το καταλαβαίνουν ή δεν τους νοιάζει;

Πάντως ένα είναι σίγουρο: όλοι αυτοί που επελέγησαν από τα κανάλια και τα ραδιόφωνα να «παίξουν» σ΄ αυτό το καθημερινό παλιομοδίτικο σήριαλ που δεν έχει ούτε συγγραφέα , ούτε σκηνοθέτη, δεν αντιλαμβάνονται ότι τα επεισόδια είναι πολύ λίγα. Και ότι η μοναδική τους διέξοδος είναι –έστω την τελευταία στιγμή- να δείξουν κάποια σοβαρότητα.

Αποφεύγω να αναφερθώ σε ονόματα. Τα ξέρετε. Τα βλέπετε, τα ακούτε, τα διαβάζετε καθημερινά. Μιλούν ασυνάρτητα, ο ένας «πάνω» στον άλλον, υποχρεώνοντας στους υποτιθέμενους συντονιστές να παίρνουν λεξοτανίλ «στα κρυφά» και να καταριώνται την ώρα και τη στιγμή που δέχτηκαν να μπουν σ αυτό το παιχνίδι. Αλλά οι παρουσιαστές δεν μας ενδιαφέρουν. Ούτε οι αυτογελοιοποιούμενοι «ηθοποιοί». Οι ψηφοφόροι μας ενδιαφέρουν. Που προσπαθούν να παρακολουθήσουν μπας και ενημερωθούν , δεν μπορούν, αλλάζουν συνεχώς κανάλια και στο τέλος φτάνουν σε νευρική κρίση ή σε μαρασμό.

Τι να κάνουν; Ποιον να ψηφίσουν; Μα ο ένας λέει σήμερα αυτά που έλεγε ο άλλος χθες και ο «άλλος» βρίζει τον «ένα» για αυτά που λέει τα οποία έλεγε ο ίδιος πριν λίγες μέρες!

Το «παιχνίδι» παίζεται πλέον ΜΟΝΟ με τις εντυπώσεις και τις «κρυφές» δημοσκοπήσεις που…αποκαλύπτονται. Γι αυτό άλλωστε, η κάλπη είναι φέτος ΠΟΛΥ πιο «γκαστρωμένη» από κάθε άλλη φορά. Και ο πολίτης αναζητεί με πολύ μεγαλύτερη αγωνία λίγη σοβαρότητα. Που δεν τη βρίσκει. Διότι οι «επιτελείς», σκοπίμως, την κρύβουν


 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::