Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Ευτυχώς που ο πρόεδρος Παπούλιας «δείχνει» σοβαρό άτομο.
                                  Άρθρο στην εφημερίδα " Νέα Εγνατία" της Καβάλας
                       Κάρολος Παπούλιας : "Αν ήξερα, δεν θα την υπέγραφα τη διάταξη"

Στις 22 Μαίου, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε αντιπροσωπεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών που του ανέλυσε μια φρικτή κατάσταση. Όχι μόνο για τη διαβίωση των τυφλών αλλά και για την αξιοπιστία των θεσμών. Τα βασικά ζητήματα:

- Έκτακτο επίδομα ειδικών συνθηκών σε 150 τυφλούς εργαζόμενους στο Δημόσιο ως αντίβαρο των σφοδρών μισθολογικών περικοπών που έχουν υποστεί από το 2010

- Φοροελαφρύνσεις των ελάχιστων τυφλών ελευθέρων επαγγελματιών που τόλμησαν να ρισκάρουν δημιουργικά στη ζωή τους

- Η πρωτοφανής, συστηματική αναλγησία του «Τσάρου» Στουρνάρα που οδηγεί τους τυφλούς και τις οικογένειες τους στην εξαθλίωση.

Ήταν επιθετικοί και διεκδικητικοί οι εκπρόσωποι των τυφλών . Η Γ.Γ. κ. Τσαβαλιά μίλησε για « εκδικητικότητα του κ. Στουρνάρα». Γιατί; Επειδή οι τυφλοί δεν παραιτούνται .

«Για πρώτη φορά στην Ελληνική νομοθεσία, αναίτια και πραξικοπηματικά παρά την αντίθεση ομόφωνα της Ελληνικής Βουλής, ο κ. Στουρνάρας διαχώρισε με νόμο τους κινητικά αναπήρους και τους τυφλούς από τις περικοπές των συντάξεων», είπε.

«Σε ηλικία που όλο το μέλλον είναι μπροστά μας και δικαιούμαστε να κάνουμε όνειρα, μας απαγορεύεται πλέον να θέτουμε στη ζωή μας στόχους», είπε ο νεότερος της αντιπροσωπίας κ. Βαγγέλης Αυγουλάς, δικηγόρος, Αντιδήμαρχος στο Ίλιον .

«Θα τηλεφωνήσω στον κ. Πρωθυπουργό μόλις επιστρέψει από τις Βρυξέλες να τον ρωτήσω γιατί δεν διεκπεραιώθηκε η εντολή του προς το οικονομικό επιτελείο και αν μου το πει ότι χρειάζεται, θα πάρω και τον Υπουργό Οικονομικών», δεσμεύτηκε ο κ. Παπούλιας και δήλωσε: «Τα αιτήματα σας είναι δίκαια και η κοστολόγηση των προτάσεων σας λογική. Τι να το κάνω να βγούμε από την κρίση και να βρούμε μια διαλυμένη κοινωνία ;»

Εδώ ότι λίγες ημέρες, ο Πρωθυπουργός μέσω του Γραφείου του είχε δεσμευτεί για την επίλυση μιάς σειράς αιτημάτων της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, αλλά λίγο αργότερα, ο κ. Στουρνάρας τα πήρε όλα πίσω. Τραγικό, απαίσιο και σαφής απόδειξη αναξιοπιστίας.

Για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου με τις οποίες ο κ. Στουρνάρας κατάργησε τις εξαιρέσεις που ομόφωνα η Βουλή πέρασε για τους τυφλούς ΠΑΡΑ το 3ο Μνημόνιο, ο κ. Παπούλιας που θεσμικά τις υπέγραψε είπε : «Αν ήξερα, δε θα υπέγραφα τη διάταξη, η οποία μάλιστα αντιτίθεται και στη βούληση των βουλευτών».

Σημαίνει άραγε αυτό ότι δεν θα ξαναβάλει την υπογραφή του σε τόσο εγκληματικές και εκδικητικές νομοθετικές ρυθμίσεις; Για τυφλούς ή και όχι; Μακάρι.


 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::