Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Από την 1η Ιουλίου, ισχύει ο «Νόμος-Φρανκενστάιν» για τις μεταμοσχεύσεις.Παρέμβαση στην εφημερίδα "Νέα Εγνατία"

Στις 24/4 και την 1η Μαίου, είχα αφιερώσει δυο εκπομπές μου «Τα Πάντα Ρει» από το Art tv σε μια απίστευτη πρωτοβουλία της κυβέρνησης, του κοινοβουλίου, του Κράτους και των επίσημων φορέων του , για τις μεταμοσχεύσεις : Αφαίρεση οργάνων, ιστών και κυττάρων από άτομα που δεν είχαν ακόμα πεθάνει εγκεφαλικά. Οι εκπομπές είχαν σημειώσει τεράστια επιτυχία . Αλλά ο «Νόμος Φράνκενσταιν» ψηφίστηκε, ισχύει και μας απειλεί, προς χάριν προφανώς ατόμων αρρώστων που χρειάζονται απαραιτήτως μεταμόσχευση αλλά ΧΩΡΙΣ τεκμηρίωση ότι το άτομο από το οποίο αφαιρείται το όργανο είναι ΚΑΙ εγκεφαλικά νεκρό και επιπλέον ΧΩΡΙΣ έγγραφη συναίνεση του ιδίου η της οικογένειάς του.

Από τη νέα σαιζόν που αρχίζει στις 16 Σεπτεμβρίου θα ασχοληθώ και πάλι, ώστε να ΜΗΝ εφαρμοστεί ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ο απίστευτος αυτός νόμος.

Η κυρία Χριστίνα Σαλεμή που αυτοσυστήνεται ως «Έλληνας Πολίτης, κάτοικος Χαλκίδας», έχει προσφύγει στον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για «σοβαρή παραβίαση του Καταστατικού της Ρώμης και του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης» . Καταθέτει σε ανάλυσή της :

« Επειδή από σήμερα 1/7/13 μπορεί να γίνει αφαίρεση οργάνων, ιστών και κυττάρων βάσει του αρθ 9 του νόμου 3984 , όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο 55 του νόμου 4075 (ΦΕΚ Α’ 89/11-04-2012). Η άγνοια του νόμου είναι σχεδόν απόλυτη. Επιβάλλεται να γίνει μια ανακεφαλαίωση.

Στις 15 Ιουνίου 2011, ο Γ Παπανδρέου γιόρτασε τα γενέθλια του χαρίζοντας στους Έλληνες ένα καινούργιο νόμο- έκτρωμα, με τον οποίο, μας έκανε όλους, δυνητικούς δότες οργάνων, ιστών και κυττάρων σε περίπτωση εγκεφαλικού θανάτου που διαγιγνώσκεται όταν …. είμαστε ακόμα ζωντανοί.

Τη στιγμή που κυβέρνηση και βουλευτές είχαν μηνυθεί για έσχατη προδοσία και πραξικοπηματική άσκηση της εξουσίας, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο “Δωρεά και μεταμόσχευση οργάνων και άλλες διατάξεις ” το οποίο ρύθμιζε :

- τις γενικές αρχές και τις προϋποθέσεις αφαίρεσης οργάνων από ανθρώπους με σκοπό τη μεταμόσχευση στο ανθρώπινο σώμα.

- την δωρεά, την προμήθεια, τον έλεγχο, την κωδικοποίηση, την επεξεργασία, την συντήρηση, την αποθήκευση και την διανομή ανθρώπινων ιστών και κυττάρων ,των κυττάρων του μυελού των οστών, των αναπαραγωγικών κυττάρων, των εμβρυακών ιστών και κυττάρων, των βλαστικών κυττάρων ενηλίκων και εμβρύων που προορίζονται για εφαρμογές στον άνθρωπο.

Μεταξύ άλλων, αυτό το νομοσχέδιο οργάνωνε σε άλλη βάση το σύστημα αφαίρεσης και χρήσης ανθρωπίνου υλικού καταργώντας την εθελοντική δωρεά οργάνων.

Η ψήφιση του νόμου έγινε από άγνωστο αριθμό βουλευτών, εν αγνοία της κοινωνίας και παρ΄ όλες τις αντιρρήσεις .Μετά την δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι αντιδράσεις της εκκλησίας έγιναν πιο έντονες αλλά τίποτα δεν άλλαξε.»

Πριν περάσουν όμως δυο μήνες από την δημοσίευση της προσφυγής και την ευρύτερη διάδοση του επίμαχου σημείου που αφορούσε τον νόμο 3984, η Πολιτεία έσπευσε και τον τροποποίησε, παίρνοντας πίσω ( θεωρητικά τουλάχιστον) την διάταξη για την εικαζόμενη συναίνεση, αλλά ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Από 16 Σεπτεμβρίου θα μάθετε όλες τις λεπτομέρειες.

Τώρα, ξέρετε καλύτερα τι ψήφισαν. Το είχαν άραγε διαβάσει το νομοσχέδιο;

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::