Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Μην ανησυχείτε για τίποτε: Έτσι κι αλλιώς, κουμάντο κάνει ο Ράιχενμπαχ και η Black Rock.

Λυπάμαι ειλικρινά που το λέω έτσι «στεγνά» αλλά άλλος τρόπος δεν υπάρχει: Δεν ξέρουμε τίποτε για το τι μας συμβαίνει, δεν ξέρουμε τίποτε για το τι θα μας συμβεί, ουδείς μας λέει τι ακριβώς συμβαίνει, ουδείς θέλει να μας πει την αλήθεια και όλα αυτά που μας λένε άνθρωποι ή ξένες εταιρείες που δεν ξέρουμε τίποτα γι αυτούς, ή είναι ανοησίες για αφελείς και ηλιθίους, η είναι τόσο «δύσκολα» για να τα κατανοήσει κανείς που είτε μας το λένε, είτε όχι, είναι ένα και το αυτό. Είμαστε πλέον ΟΛΟΙ ΜΑΣ ένα τίποτα. Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τους απλούς Έλληνες, κανείς δεν ασχολείται με το συμφέρον της χώρας και του λαού και μας λένε όλοι ψέματα ή «μισές αλήθειες».

Ένα πολύ μικρό κομμάτι της ειδησεογραφίας ενός 48ώρου αυτής της εβδομάδας, 8-13 Δεκεμβρίου :

1. ΕΛΣΤΑΤ: Νέο αρνητικό ρεκόρ για την ανεργία- άγγιξε το 27,4%.

2. Διευρύνεται το χάσμα πλούσιου και φτωχού πληθυσμού της χώρας. Έχουμε μια μια από τις χειρότερες θέσεις «οικονομικής ανισότητας» στην Ευρώπη.

3. Ενα στα τέσσερα νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας.

4. Πύργος: 49χρονος άνεργος πουλάει το νεφρό του για να ζήσει την κόρη του

5. Θεσσαλονίκη: Πενταμελής οικογένεια με άρρωστο παιδί ζει χωρίς ρεύμα

6. «Φτωχολόγιο» στους δήμους για να μην υπάρξουν θύματα σε σπίτια χωρίς ρεύμα

7. Σαλαμίνα: Έκοψαν κλήση σε 73χρονη πεζή για παραβίαση φωτεινού σηματοδότη

8. Aγγελία απόγνωσης: «Χαρίστε μου αερόθερμο για να ζεσταθεί το παιδί μου»

9. Δ. Κερατσινίου: «9.000 σπίτια χωρίς ρεύμα»

10. Αυξήθηκαν κατά 334% οι προσφυγές των δανειοληπτών.

11. Δήμος Αγράφων: Χωρίς νερό ένα ολόκληρο χωριό.

12. Δήμος Αθηναίων: 10η ημέρα εκτάκτων μέτρων προστασίας των αστέγων από την κακοκαιρία.

13. Ευρωπαίος επίτροπος Μπαρνιέ : «κλειδώνει» το κούρεμα των καταθέσεων. Στις διασώσεις προβληματικών τραπεζών θα χρησιμοποιούνται ακόμα και οι καταθέσεις που είναι κάτω από το όριο ασφάλειας των 100.000 ευρώ.

Θα μπορούσα να γράφω και να παραθέτω στοιχεία και να σημειώνω ειδήσεις μέχρι να τελειώσει το χαρτί της σελίδας. Οι περισσότερες αυτές ειδήσεις και σημειώσεις και διαπιστώσεις, σε ΕΛΑΧΙΣΤΑ δελτία ειδήσεων ή εφημερίδες έχουν δημοσιοποιηθεί ώστε να φτάσουν μέχρι τα μάτια και τα αυτιά του Έλληνα. Δεν τις βρίσκουν; Δεν ασχολούνται; Τις κρύβουν; Πάντως εσείς δεν τις μαθαίνετε. Δεν θέλουν βρε αδερφέ!

Μας λένε όμως ότι « Ο Πρόεδρος της BlackRock, κ. Fink, επισκέφθηκε τον Διοικητή της ΤτΕ κ. Προβόπουλο με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της διαγνωστικής άσκησης, που διενήργησε η BlackRock Solutions στα δανειακά χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών με χρονικό ορίζοντα από τον Ιούνιο του 2013 ως τον Δεκέμβριο του 2016.»

Μας λένε ότι «Στο Μαξίμου προσήλθαν πριν από λίγη ώρα εκπρόσωποι της BlackRock, που επισκέπτονται την Αθήνα με πρόσκληση του κ. Προβόπουλου».

Μας λένε ότι « Ο πρόεδρος της BlackRock πιστεύει ότι η ΤτΕ έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος», ότι «η προηγούμενη άσκηση της BlackRock ήταν καθοριστική για την ενίσχυση της διαφάνειας και της εμπιστοσύνης στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα» και ότι «οι πραγματοποιηθείσες ζημιές ήταν εντός του εύρους που είχε εκτιμήσει η BlackRock, κάτι που αποδεικνύει ότι η άσκηση εκείνη ήταν απολύτως εύστοχη».

Ποια Black Rock; Ποιος Fink; Ποια «άσκηση» ; Πότε μάθαμε – και τι ακριβώς- γι αυτούς τους κυρίους, ποια ακριβώς δουλειά έκαναν, τι μας είπαν και πόσο μας κόστισε;

Γυρίζω σε ένα θαυμάσιο άρθρο του Ηλία Νικολαίδη, τον Αύγουστο του 2012 που δημοσιεύτηκε στο Βήμα και παραθέτω λίγες μόνο παραγράφους ( μπορείτε να το βρείτε ολόκληρο στο http://www.tovima.gr/vimamen/manual/article/?aid=469385) :

«Ποια είναι η διακριτική επενδυτική φίρ΅α της Γουόλ Στριτ που προσλα΅βάνεται για να καθορίζει – σε αξιοση΅είωτο βαθ΅ό – τη ρευστότητα στην Ελλάδα, αλλά και οπουδήποτε έχει ξεσπάσει οικονο΅ική κρίση τα τελευταία πέντε χρόνια; Στο κτίριο , το κουδούνι γράφει «Solar». Οι γείτονες στην υποβαθ΅ισ΅ένη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, ανά΅εσα σε ρη΅αγ΅ένα κτίρια, λιγοστά ΅παρ και σκονισ΅ένους δρό΅ους, υπέθεταν ότι ήταν εταιρεία σχετική ΅ε την ηλιακή ενέργεια. Οι υπάλληλοι δεν επιτρεπόταν να φορούν ή να φέρουν οτιδήποτε με το λογότυπο της εταιρείας και ήταν υποχρεω΅ένοι να απαντούν πως η δουλειά τους έχει σχέση ΅ε …θερμοσίφωνες .

Είναι σπάνιο στελέχη εταιρείας που ασχολείται ΅ε την ηλιακή ενέργεια να κυκλοφορούν ΅ε θωρακισ΅ένα τζιπ και 18 ένοπλους φρουρούς. Η αποστολή της BlackRock στην Ελλάδα της κρίσης από τον Ιούνιο του 2011 ως τον περασ΅ένο Φεβρουάριο ήταν επικίνδυνη. Είχαν αναλάβει κάτι που ένας τεχνοκράτης θα ση΅είωνε ως «΅ελέτη και αξιολόγηση των χαρτοφυλακίων δανεισ΅ού των τραπεζών». Η BlackRock και η διαδικασία αξιολόγησης που τής ανέθεσε η ΤτΕ καθόριζαν τα κεφάλαια που θα χρειαστούν οι 18 ελληνικές τράπεζες για τα επό΅ενα τρία χρόνια. ’ρα τη συνολική ρευστότητα στη χτυπη΅ένη από την κρίση ελληνική αγορά.

Σύ΅φωνα ΅ε δη΅οσιεύ΅ατα, η δουλειά στην Ελλάδα τι΅ολογήθηκε από την BlackRock 17 εκατ. δολάρια. Το κτίριο όπου λειτουργούσε η «Solar» ερή΅ωσε και οι δεκάδες τραπεζικοί ελεγκτές που παρίσταναν τους ε΅πόρους ηλιακών πάνελ επέστρεψαν στη Γουόλ Στριτ .»

Στις 13 ειδήσεις της λίστας που προηγήθηκε, προσθέτω την τελευταία και πιο ανησυχητική:

14. Η Εταιρία Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία και τις Ελευθερίες διαπιστώνει ότι, πολλά συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών βρίσκονται σε υποχώρηση.

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::