Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Δημήτρης Κωνσταντάρας : Για την Αθήνα επειδή γουστάρω και ξέρω.

Μικρή Συνέντευξη για την εφημερίδα "Παρασκήνιο" του Σαββάτου , 10 Μαίου 2014

- Τι δουλειά έχει ένας δημοσιογράφος με καριέρα 35 ετών, ένας συγγραφέας 13 βιβλίων, που πέρασε από όλα τα πόστα σε όλα τα Μ.Μ.Ε., που χρημάτισε και βουλευτής, να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Αθηναίων;

Έλα ντε!!! Δικαιολογημένο το ερώτημα. Σαφή απάντηση δεν έχω. Είμαι όμως Αθηναίος. Ζω στην Αθήνα. Και πλέον… πεθαίνω μαζί της. Αφού νέοι, άφθαρτοι, ανεξάρτητοι άνθρωποι με γνώσεις και εμπειρίες, με διάθεση, με καινοτόμες ιδέες και επιθυμία για προσφορά ΧΩΡΙΣ ιδιαίτερη προβολή και χωρίς ιδιαίτερα οικονομικά οφέλη δεν παρουσιάζονται σε ικανό αριθμό , τα κάστανα απ΄ τη φωτιά θα τα βγάλουν όσοι «ώριμοι» και έμπειροι διαθέτουν δυο προσόντα: ΚΑΙ μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά ΚΑΙ μπορούν να εκλεγούν.

- Και γιατί με τον Σπηλιωτόπουλο; Οι δημοσκοπήσεις «δείχνουν» Καμίνη.

Οι δημοσκοπήσεις παρουσιάζουν μιαν εικονική πραγματικότητα : Τους ταλαίπωρους Αθηναίους να προτιμούν έναν άφαντο δήμαρχο που κανείς δεν γνωρίζει, ούτε έχει δει ποτέ και ο οποίος παραδίδει την Αθήνα σε απίστευτα χάλια, χωρίς να έχει κάνει σε 4 χρόνια ΟΥΤΕ ΕΝΑ έργο. Αυτόν «προτιμά» ο Αθηναίος; Ε, είναι λίγο «ανώμαλο».

- Κι εσείς; Τι θα κάνετε;

Αυτό που δεν έκαναν τόσοι και τόσοι, τόσα και τόσα χρόνια και δεν ξέρω γιατί : Το αυτονόητο. Θα κάνουμε την πόλη πιο καθαρή, πιο φωτεινή, πιο ευχάριστη, πιο εξυπηρετική, πιο ελκυστική, με σεβασμό στην Τρίτη Ηλικία και στους ανάπηρους, με πραγματικές Παιδικές Χαρές για τα παιδιά, θα της ξαναδώσουμε τις γειτονιές της, θα παραδώσουμε τα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους στους πεζούς και τους καταστηματάρχες, θα μετατρέψουμε τα Δημοτικά Τέλη σε 100% ανταποδοτικά και θα είμαστε «εκεί» όπου υπάρχει το πρόβλημα.

- Και γιατί να σας πιστέψουμε;

Μα αυτό είπα στην αρχή. Γιατί δεν έχω καμία ανάγκη ή φιλοδοξία ή όφελος. Γιατί τη γουστάρω τη δουλειά. ΜΟΝΟ να προσφέρω θέλω. Και ξέρω τι να κάνω.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::