Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Διαβάζοντας… μαθαίνεις αυτά που σου κρύβουν. Και ΓΙΑΤΙ!

Άρθρο στην εφημερίδα "Νέα Εγνατία" Καβάλας

Ένας από τους Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό και θα του άξιζε να είναι ένας εκ των πλέον διασήμων, ο «διεπιστήμονας» καθηγητής δρ. Γιώργος Ζουγανέλης, υπήρξε προ μηνών «στόχος» μου για μια τηλεοπτική «συνάντηση» και μια συνέντευξη στο περιοδικό CRASH.

Ο λόγος; Μια διαδικτυακή φίλη, η Χριστίνα Σαλεμή, άνθρωπος με θάρρος, γνώσεις και τόλμη που μέσα από το http://justiceforgreece.wordpress.com/ σχολιάζει, αναλύει και παρουσιάζει ΤΑ ΠΑΝΤΑ, έτσι ώστε να μην είναι και τόσο… δημοφιλής, μου συνέστησε : «Μίλα μαζί του. Διάβασε τι γράφει. Θα βγεις κερδισμένος».

Το πάλεψα. Δεν ήταν εύκολο. Ο άνθρωπος ζει και εργάζεται στην …Ιαπωνία. Αλλά άξιζε τον κόπο. Μου «άνοιξε τα μάτια» σε πολλά θέματα. Κάναμε μια ζωντανή, μέσω Skype , συνέντευξη που μεταδόθηκε από το ART tv με θέμα τα χημικά απόβλητα της Συρίας που… αδειάζονται στη Μεσόγειο και μια καταπληκτική συνέντευξη με πολιτικά, επιστημονικά και κοινωνικά θέματα η οποία… ΔΕΝ δημοσιεύτηκε στο περιοδικό επειδή… έτσι… δεν δημοσιεύτηκε.

Εγώ όμως έμαθα πολλά απ΄ αυτή την διπλή επικοινωνία. Πλέον τον διαβάζω τακτικά στο http://zcode-gr.blogspot.jp/ και σας συνιστώ να τον διαβάζετε κι εσείς.

Διαβάζοντας όμως προ ημερών ένα άρθρο του με τίτλο « Παίζοντας με το δράκοντα, τον σκότωσα κατά λάθος…», διάβασα και τα εξής:

« Με ρώτησε ο Δημήτρης Κωνσταντάρας κάποτε, "γιατί κ. καθηγητά επιμένουν να σας αγνοούν"; Πόσα θα ήθελα να του απαντήσω και δεν του απάντησα γιατί δεν συμφέρει κανένα. Ο λόγος που έφυγα από την Ελλάδα ήταν αποτέλεσμα ενός ιδιότυπου ρατσισμού εις βάρος μου από το υπάρχον σύστημα της διαπλοκής που καταστρέφει κάθε τι σωστό στη χώρα. Η Ελλάδα δεν έφτασε στο σημείο που είναι σήμερα μέσα σε μια ημέρα. Πέρασε πολλές καταστάσεις που προσχεδίασε και πέτυχε το σύστημα. Είχα καταλάβει στο μεταξύ το γιατί αποτελούσα ένα "δράκο" για τους “λευκούς” του συστήματος. Στο σχέδιο τους να με ξαποστείλουν υπήρχε μια ατέλεια: Η έλλειψη του δικαίου που όταν δεν το πιστεύεις τότε μόνο δεν υπάρχει. Η ώρα της απονομής του Δικαίου ήλθε. Η ζωή τους είναι σε διαρκή κίνδυνο. Μια ξαφνική “φωτιά” κάπου στην Ελλάδα θα τους κάνει να πάρουν τα ελικόπτερα και τις θαλαμηγούς τους και να φύγουν …»

Μπορεί να μην έχει δίκιο. ΑΝ όμως έχει;

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::