Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Χωρίς Πολλά και περιττά λόγια

Πολιτική Παρέμβαση στην εφημερίδα "Νέα Εγνατία" για τις εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ

Ερώτηση: Λέγοντας «αυτή η Αριστερά δεν είναι η δική μας Αριστερά» τι εννοείτε; Ποια είναι η δική σας Αριστερά; Και πόσες … «αριστερές» υπάρχουν τελικά;

Απάντηση: Η δική μας Αριστερά είναι η Αριστερά της ευθύνης. Με συγκεκριμένο, σαφές και ρεαλιστικό πρόγραμμα για την έξοδο της χώρας από τα αδιέξοδα στα οποία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ την οδήγησαν. Με την κοινωνία όρθια. Με την πολιτική που υπηρετεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και την αποδεσμεύει από το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση. Με άμεσα μέτρα. Με μεταρρυθμιστική πολιτική που ανατρέπει το φαύλο πολιτικό σύστημα που γέννησε διαφθορά και σαπίλα. Με την πολιτική της διαφάνειας και τον κοινωνικό της έλεγχο.

Χρόνος: Μάιος 2012, μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων..

Αποτελέσματα Μαίου : ΔΗΜΑΡ 386.116 ψήφοι, 6,11% ,19 βουλευτές

Αποτελέσματα Ιουνίου: ΔΗΜΑΡ 385.077 ψήφοι, 6,26%,17 βουλευτές

Συνομιλητές : Φώτης Κουβέλης , Πρόεδρος ΔΗΜΑΡ – Δημήτρης Κωνσταντάρας, Δημοσιογράφος.

Πέμπτη, 10 Ιουλίου 2014 ( δυο χρόνια μετά)

« Πνέει τα λοίσθια η ΔΗΜΑΡ, αφού μετά την αποτυχία των Ευρωεκλογών το κόμμα συρρικνώνεται με τα στελέχη του να αποχωρούν το ένα μετά το άλλο, εν όψει του κρίσιμου συνεδρίου, που έχει κρατήσει όλα τα στελέχη σε εγρήγορση μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Μετά τις πρώτες αποχωρήσεις, τις τελευταίες μέρες πήραν… άλλο δρόμο ο Γρηγόρης Ψαριανός, η Κατερίνα Μάρκου, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος και λίγο νωρίτερα ο συντονιστής της παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη «Πρωτοβουλία», Νίκος Φωτίου.

Ο Ιούλιος αναδεικνύεται σε μήνα αποχωρήσεων από τη ΔΗΜΑΡ, που δημοσκοπικά καταγράφεται με δύναμη που μειώνεται διαρκώς ακόμη κι από το ισχνό ποσοστό των ευρωεκλογών (1,23%).

Πέμπτη , 10 Ιουλίου 2014

Η διαγραφή του Γρηγόρη Ψαριανού είναι «εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη, ανοίγει νέο κύκλο εσωστρέφειας και δεν προοιωνίζεται θετικές εξελίξεις για το κόμμα», λέει η ανακοίνωση της Μεταρρυθμιστικής Τάσης της ΔΗΜΑΡ ..

Επίγραμμα: Αγαπώ και σέβομαι τον Φώτη Κουβέλη. Αλλά θα πρέπει να παραδεχτεί ότι «κάτι» δεν πήγε καλά στη ΔΗΜΑΡ. Και να αποφασίσει αν θα προσπαθήσει να το βρει και να το διορθώσει τάχιστα ή να ακούσει την πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη και να αφήσουν « τις νέες δυνάμεις, τους δημιουργικούς ανθρώπους, τους παραγκωνισμένους από τους κομματικούς στρατούς πολίτες που έχουν βασανιστεί από τα συνεχόμενα λάθη του παλιού πολιτικού δυναμικού, να βρουν τις προοδευτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα.»

 
        
 
©2004-2024 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::