Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > H Συμφωνία της Ήττας και του «Σε όλα Ναι».

http://www.crashonline.gr

Αυτό που είδαμε ΔΕΝ ήτανε το «Κούγκι», ούτε ο καλόγερος Σαμουήλ. Η «Δέσπω» ήτανε όπου το δημώδες άσμα της παράδοσης τα λέει πιο… αναλυτικά. « Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν…. Η Δέσπω κάνει πόλεμο με νύφες και μ' αγγόνια…. Αρβανιτιά την πλάκωσε στου Δημουλά τον πύργο…. Εδώ είσαι σκλάβα του πασά, σκλάβα των Αρβανίτων…. Σκλάβες Τούρκων μη ζήσωμε, παιδιά μ', μαζί μου ελάτε…. .και τα φυσέκια ανάψανε, κι όλοι φωτιά γενήκαν».

Όλα τάχει πει προ αιώνων η παράδοση. Και τις μεγάλες προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης και τις «μαγκιές» του Βαρουφάκη και την «παρόλα» του Καμένου. Τι το θέλατε το Κούγκι; Βέβαια εδώ δεν υπήρχε Δέσπω. Τσίπρας υπήρχε, χωρίς «νύφες και αγγόνια» αλλά με «αδέρφια συναγωνιστές». Δεν υπήρχε «του Δημουλά ο Πύργος» αλλά η Ελλάδα ολόκληρη. Δεν υπήρχε «Πασάς» αλλά Σόιμπλε, ούτε «Αρβανίτες» αλλά Γερμανο-Φινλανδο-Αυστριακο-Φράγκοι. Ούτε «σκλάβες Τούρκων» θα γίνουμε αλλά ευρωπαικών τραπεζών.

Κρίμα για όλη την αγωνία, την αναμονή, τις αναλύσεις, τις «μαγκιές», τις ελπίδες, τα Burberry, τις προβλέψεις, τις υποσχέσεις. Φάγαμε ήττα. Κι αν δεν σας αρέσει η λέξη, όπως θέλετε πείτε την.

1. Η κυβέρνηση καλείται να παρουσιάσει τη λίστα μεταρρυθμίσεων ( κωλοτούμπα).

2. Οι μεταρρυθμίσεις αφού εγκριθούν και «περάσουν» από τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, θα οδηγήσουν στη νέα τετράμηνη συμφωνία.( κωλοτούμπα)

3. Καμιά μονομερής ενέργεια. Δηλαδή παύση των προεκλογικών εξαγγελιών.(κωλοτούμπα)

4. Οι «μεταρρυθμίσεις» ( κωλοτούμπα) για ληξιπρόθεσμες οφειλές και κόκκινα δάνεια δεν θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη δημοσιονομική σταθερότητα ( κωλοτούμπα)

5. Δηλαδή το μνημόνιο συνεχίζεται ( κωλοτούμπα)

6. Κάθε χρηματοδότηση της Ελλάδας θα τελεί υπό τον όρο της αξιολόγησης (κωλοτούμπα).

7. Εγκαταλείπεται η χρήση του όρου «τρόικα» λεκτικά αλλά αντικαθίσταται από «θεσμούς» (κωλοτούμπα)

8. Δεν θα εκταμιευτεί κανένα ποσό εάν δεν υπάρξει «επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος».

9. Εγκαταλείφθηκαν τα περί «σκληρής διαπραγμάτευσης» και του «δεν κάνουμε πίσω» στις αρχές των συζητήσεων με τους εταίρους (κωλοτούμπα).

Όχι μόνο κάναμε πίσω σε όλα. Είπαμε μεγαλόπρεπα Yes Sir. Να μας… ζήσουμε.

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::