Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Ο Τσίπρας «την έχει βάψει» αν δεν πάρει αποφάσεις ΤΩΡΑ

http://www.crashonline.gr

Πολλοί μπορούν να λένε πολλά, να δημιουργούν κάποιο θόρυβο και κάποιες εντυπώσεις και μετά να …αναδιπλώνονται. Να τα «παίρνουν πίσω». Και στη συνέχεια, να κρύβονται για να …περάσει οι κουρνιαχτός. Μητρόπουλος , Γλέζος, Λαφαζάνης και Κατρούγκαλος, δεν ανήκουν σ αυτή την κατηγορία.Ο σημερινός αντιπρόεδρος της Βουλής που ως ακραιφνής –τότε- ΠΑΣόκος στο κομματικό-επαγγελματικό του παρελθόν είχε αποκληθεί ( από άσπονδους φίλους του βέβαια) ως «ο εργατολόγος που έγινε πλούσιος απ΄τους φτωχούς», άσκησε πολύ σκληρή κριτική στο κείμενο της συμφωνίας με τους «εταίρους», τονίζοντας ότι αν εφαρμοστεί κατά γράμμα, ο λαός δεν θα αντέξει τα νέα μέτρα.

Δέχτηκε πολλά χτυπήματα σε λίγο χρόνο ο Τσίπρας. Θα μπορούσανα να το χαρακτηριστούν- με όρους «ευ αγωνίζεσθαι» - ως «κάτω απ ΄τη μέση» . Προφανώς Κατρούγκαλος , Μητρόπουλος, Γλέζος και Λαφαζάνης δεν είναι «οι πιο καλοί οι μαθητές» που θάπαιρναν …άδεια πριν μιλήσουν.

Ο κ. Μητρόπουλος, μιλώντας το πρωί στο MEGA, χαρακτήρισε τη συμφωνία, προσύμφωνο χωρίς δεσμευτικότητα, «με πολλές δεσμεύσεις, πολύ σαφείς για την ελληνική πλευρά και πολλές επιφυλάξεις από την πλευρά των δανειστών», σημειώνοντας τους όρους του κειμένου για το ζήτημα του χρέους, την επίτευξη των πρωτογενών πλεονασμάτων και τον προσβλητικό, όπως τον χαρακτήρισε, όρο για τα 11 δισ. τα οποία «ούτε καν λογιστικά δεν θα είναι εδώ πλέον».

Ο Κατρούγκαλος απείλησε με άμεση παραίτηση αν δεν επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες και έφτασε στα άκρα λέγοντας ότι «Αν παραβιαστούν οι κόκκινες γραμμές, εγώ φεύγω».

Το χειρότερο ήταν το ξεσπάθωμα του Μανώλη Γλέζου : «Βαφτίσαμε το κρέας ψάρι με τη συμφωνία στο Eurogroup. Ζητάω συγγνώμη από τον λαό γιατί συνήργησα στην ψευδαίσθηση».

Μηνύματα; Ξεσπάσματα; Εσωτερική ανωμαλία; Έλλειψη συντονισμού; Αξεκαθάριστες «συμφωνίες»; Κυβέρνηση-σουρωτήρι;

Προσθέτω το ανακοινωθέν της Κομμουνιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζει «υποταγή» τη συμφωνία στο Eurogroup ζητώντας Συνέδριο του κόμματος, αλλά και αλλαγή ηγεσίας. Προσθέτω την «κορώνα» Λαφαζάνη ότι «δεν πρόκειται να συνομολογήσουμε μια συμφωνία η οποία θα σκοπεύει να ακυρώσει τον πυρήνα του ριζοσπαστικού προοδευτικού μας προγράμματος».

Ο Τσίπρας δείχνει να «την έχει βάψει» αν δεν πάρει αποφάσεις. Τώρα. Όχι αύριο. ΤΩΡΑ.

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::