Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Βατερλώ του «Εκτός Θέματος» Τσίπρα.

Μα τώρα καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί πάθαιναν ομαδικές …παρακρούσεις οι ευρωπαίοι – ας πούμε- συνομιλητές μας . Τώρα καταλαβαίνω γιατί οι συνεδριάσεις κρατούσαν 8-9 ( μέχρι και …17) ώρες. Τώρα καταλαβαίνω γιατί «φαγώθηκαν» τόσοι μήνες χωρίς να γίνει απολύτως τίποτε. Τις απαντήσεις μού τις έδωσε σήμερα, Παρασκευή, στη Βουλή ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά για τις πρόσφατες δηλώσεις του κυρίου Βαρουφάκη περί «plan B» της κυβέρνησης. 

Ήταν ένας πολύ καλός ρήτορας ομολογώ, με καλή άρθρωση, χωρίς να κάνει τα γνωστά λάθη-χοντράδες που χρόνια τώρα κάνουν οι βουλευτές – υπουργοί- πρωθυπουργοί και συγχωρούνται γιατί κανείς δεν έχει τη διάθεση να κάνει… διορθώσεις στον ομιλητή με κίνδυνο να γίνει εχθρός του και με αποτέλεσμα να τον αφήσει να συνεχίσει να κάνει τις ίδιες «πατατιές» απροσεξίας, άγνοιας, έλλειψης γνώσεων και επιπολαιότητας και να μη μάθει ποτέ το σωστό.

Ο κ. Τσίπρας σήμερα, έλεγε άλλα αντ΄ άλλων. Ό, τι ήθελε έλεγε. Και με περισσή επιπολαιότητα, μέχρι το Βαρουφάκη έθιξε, προσπαθώντας να τον… δικαιολογήσει. Και επί της ερώτησης; Ουδέν. Ακατάσχετη φλυαρία ( με …γοητευτικό ύφος), περίεργα «ανεβάσματα» της φωνής και του τόνου του ( προφανώς επιδιώκοντας και πετυχαίνοντας επιδοκιμασία και χειροκροτήματα μέσα από το κόμμα του), απροκάλυπτο «πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα» με άκομψο τρόπο αλλά με αναγκαία για την παράταξή του επιχειρήματα.

Μέχρι η συνήθως ήρεμη και προσεκτική Γεννηματά χρειάστηκε να του υπενθυμίσει ότι μιλούσε στη Βουλή κι όχι στην Κεντρική Επιτροπή του Σύριζα και να του επισημάνει ότι καλή ή κακή, η Δικαιοσύνη έχει αποφανθεί για υποθέσεις υπουργών του ΠΑΣΟΚ.

Και φυσικά, να ακούς έναν πρωθυπουργό να χαμογελάει «κουραδομάγκικα» και να λέει κοροιδευτικά στην αρχηγό ενός κόμματος ότι λέει «σαχλαμάρες» δεν είναι και η καλύτερη κοινοβουλευτική συμπεριφορά, τομέας στον οποίο δεν …αριστεύουν βέβαια οι περισσότεροι εκπρόσωποι του Σύριζα αλλά και ο πρωθυπουργός;

Εντάξει, καταλάβαμε κύριε πρωθυπουργέ. Ελπίζατε στο Βαρουφάκη γιατί εσείς, μόνο επί του πολιτικού πεδίου μπορούσατε –όπως και επιδιώκατε άλλωστε- να επιβιώσετε στα Γιουρογκρουπ και τις λοιπές συναντήσεις. Ο Βαρουφάκης αποδείχτηκε γρήγορα Μπαρουφάκης, αργήσατε να το καταλάβετε αλλά ευτυχώς για όλους μας, «κάτι» έσωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και είμαστε ακόμα ζωντανοί.

Αλλά μ αυτή τη «διάθεση» μιλούσατε και σε Μέρκελ – Σόιμπλε- Σουλτς και τους λοιπούς; Αποφεύγοντας να απαντήσετε στις ερωτήσεις τους; Κι αυτοί ξαναρωτούσαν; Και ξαναρωτούσαν; Και ξαναρωτούσαν;

Τουλάχιστον καταλάβαμε αυτό. Κι ένα άλλο: Καταλάβαμε γιατί όλοι όσοι πάνε στο εξωτερικό για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα είναι χειρότεροι σε στυλ, εμφάνιση και… χιούμορ από εσάς και το Βαρουφάκη. Είναι σαφές. Εσείς τους διαλέγετε.

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::