Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Δυστυχώς, το ρίχνετε πολύ το επίπεδο της Βουλής

Η συνεδρίαση της Βουλής την Παρασκευή, τελευταία μέρα του Ιουλίου 2015, με την παρουσία του πρωθυπουργού για να απαντήσει σε ερώτηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γεννηματά, μπορεί να μην ήταν η χειρότερη που θυμάμαι αλλά σίγουρα ήταν από τις χειρότερες . Ύβρεις και βαριές κατηγορίες έχουν φυσικά επανειλημμένα εκτοξευθεί αλλά τα τουλάχιστον τελευταία χρόνια, υπήρχε μια πρωτοφανής αντικοινοβουλευτική ατμόσφαιρα. Και μάλιστα σε τόσο υψηλό επίπεδο. Αξίζει τον κόπο να τα επαναλάβω; Τα είδατε, τα ακούσατε, τα διαβάσατε. Αλλά δεν «οσμίζεστε» μιαν «άλλη», μια… διαφορετική ατμόσφαιρα που παραπέμπει σε δυσοίωνες εξελίξεις; Φυσικά, η κυρία Γεννηματά ήταν πολύ σκληρή στην τοποθέτησή της και χρησιμοποίησε καταγγελίες, επιχειρήματα και εκφράσεις που μόνο από… αβρότητα δεν χαρακτηρίστηκαν. Αλλά η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν αρκετά πιο σκληρή , πολύ πιο καταγγελτική αφού αντί να απαντήσει στην κ. Γεννημετά, «έπιασε στο στόμα του» το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του και τους «υπουργούς Οικονομικών» και στο τέλος, απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ της ζήτησε να μη λέει «σαχλαμάρες».

Στην απάντησή της η κ. Γεννηματά ήταν οξύτερη, άρχισαν εκδηλώσεις και διαμαρτυρίες και φωνές από τα έδρανα του Σύριζα, ο προεδρεύων κ. Μπαλάφας καλούσε τους βουλευτές να ηρεμήσουν και ιδιαιτέρως στην κυρία Βαγενά που ωρυόταν « δεν το αντέχω… δεν το αντέχω», συνέστησε «αν δεν το αντέχετε περάστε έξω» αλλά πέρα τούτου, ουδεμία παρατήρηση για διάφορα πολύ «χοντρά» που ακούστηκαν.

Και μετά…. μετά έκανε δηλώσεις ο Ευάγγελος Βενιζέλος- δεν είχε δικαίωμα να μιλήσει επί προσωπικού στη συνεδρίαση- ο οποίος έκανε σχόλια και εξαπέλυσε χαρακτηρισμούς κατά του πρωθυπουργού , Χαρακτηρισμούς που μπορούν να εκληφθούν και ως επίθεση επί προσωπικού, καθώς τον αποκάλεσε «μοιραίο και θρασύδειλο», «χυδαίο και μικρό συκοφάντη», επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός «δεν τόλμησε να εμφανισθεί ποτέ στη Βουλή να απαντήσει» σε ερώτησή του. Ο κ. Βενιζέλος αφού επανέλαβε τις θέσεις του όσον αφορά τις κατηγορίες Τσίπρα για τους χειρισμούς του ως υπουργού για το PSI, την υπόθεση των υποβρυχίων και τη «λίστα Λαγκάρντ» , υποστήριξε ότι ο κ. Τσίπρας «πήγε στη Βουλή να καλύψει τον κ. Βαρουφάκη, γιατί προφανώς τον φοβάται ως συνεργό του».

Δεν γίνεται δουλειά έτσι παλληκάρια! Εδώ που φτάσαμε, εμείς θέλουμε ερωτήσεις, απαντήσεις, επιχειρήματα, στοιχεία, αποδείξεις, διάλογο. Βουλή είναι. Αν θέλετε να βριστείτε , γιατί δεν κάνετε ένα debate σε κάποιο τηλεοπτικό σταθμό ; Θα πηδούσαν από τη χαρά τους αν τους προσφέρατε τέτοιο δώρο.

Αλλά μέσα στο Κοινοβούλιο; Έστω… στους διαδρόμους του; Είναι κρίμα, ντροπή και προσβολή.

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::