Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Τα κενά μνήμης του Τσίπρα, όπως τα θυμάται η κ. Βούλτεψη

«Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε κάθε όριο λαθροχειρίας».

                      Ανάλυση στο DOSSIER.gr - Εμπιστευτικό

Οι μακροσκελείς δηλώσεις και ανακοινώσεις των υπευθύνων , γραμματέων, συντονιστών διαφόρων τομέων, διαφόρων κομμάτων που κάνουν , στέλνουν και αποπειρώνται να δημοσιοποιήσουν, σπανίως φτάνουν στα μάτια και τα αυτιά των πολιτών ακριβώς επειδή είναι μακροσκελείς, κουραστικές και χωρίς δημοσιογραφική επεξεργασία, λόγω της υφής και του σχεδιασμού αυτών των εγγράφων.

Πολλά ενδιαφέρονται συνεπώς επιχειρήματα και πολλές αλήθειες με αποκαλύψεις και στοιχεία, δεν «αγγίζουν» τον πολίτη γιατί ο πολίτης είναι ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ από τα λόγια και γιατί τα ΜΜΕ σπανίως ενδιαφέρονται να επεξεργαστούν ένα μακροσκελές κείμενο, ακόμη και αν περιέχει σπουδαίες αποκαλύψεις.

Όμως αποστολέας της τελευταίας δήλωσης για την επίσκεψη Τσίπρα στο Υπουργείο Ανάπτυξης και τροφίμων ήταν η δημοσιογράφος / βουλευτής Σοφία Βούλτεψη, Γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης , γι αυτό κάνω μιαν εξαίρεση . Τη διάβασα και μας παρέχει ΣΤΟΙΧΕΙΑ για να στηρίζει την καταγγελία της ότι «Κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε κάθε όριο λαθροχειρίας».

Και παραθέτει με διάφορα….. κενά μνήμης, αποδείξεις για «Δύο χρόνια ψέματα στους αγρότες» . Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας :

-Σε συνάντηση με αντιπροσωπείες αγροτών απ όλη την Ελλάδα, στις 20 Δεκεμβρίου 2013, στο πλαίσιο του παναγροτικού συλλαλητηρίου στην Πλατεία Συντάγματος, δήλωσε: «Το υψηλό ενεργειακό κόστος και το κόστος παραγωγής καταστρέφουν την αγροτική παραγωγή και ερημώνουν την ύπαιθρο».

- Σε συνάντηση στις 21 Φεβρουαρίου 2014 με αντιπροσωπεία 32 αγροτικών συλλόγων Μακεδονίας – Θράκης, μίλησε για μείωση ενεργειακού κόστους, ελάφρυνση φορολογίας των αγροτών, αλλά και για τη δημιουργία τράπεζας ειδικού σκοπού αφού όπως είπε: « Μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς μπορεί να στηρίξει την προσπάθεια παραγωγικής ανασυγκρότησης».

-Στις 3 Φεβρουαρίου 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής, δεσμεύτηκε για «άμεση μείωση του κόστους παραγωγής (χαμηλό ΦΠΑ σε εφόδια και τρόφιμα, καθιέρωση αγροτικού πετρελαίου, μειωμένο τιμολόγιο ΔΕΗ, χαμηλότοκα καλλιεργητικά δάνεια), παροχή ρευστότητας με δημόσια αγροτική τράπεζα, αναστολή πλειστηριασμών και ρύθμιση αγροτικών χρεών (συμπεριλαμβανομένης της διαγραφής μέρους τους), εφαρμογή ενός δίκαιου, απλού και αποτελεσματικού συστήματος φορολόγησης του αγροτικού εισοδήματος κλπ…κλπ…κλπ

- Ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξη, στο Βήμα , 23 Φεβρουαρίου 2014, είπε : «Θα σταματήσει αμέσως η αγωνία για νέα μέτρα λιτότητας. Θα επανέλθει ο κατώτατος μισθός στα προ Μνημονίου επίπεδα. Και θα υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση και την ελάφρυνση αγροτών, μικρομεσαίων επιχειρηματιών και ελεύθερων επαγγελματιών».

- Σε ομιλία στο Ηράκλειο Κρήτης, 13 Δεκεμβρίου 2014, προανήγγειλε «δημιουργία δημόσιας αναπτυξιακής τράπεζας και τράπεζας ειδικού σκοπού για μικρομεσαίους και αγρότες».

- Σε συνάντηση με κτηνοτρόφους στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα, 18 Ιανουαρίου 2015, είπε: « Το πρώτο που εμάς μας απασχολεί, είναι η μείωση του κόστους παραγωγής. Φορολογικές ελαφρύνσεις και κίνητρα. ΕΝΦΙΑ : Εδώ έχουν φορολογήσει ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει. Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Θέλουμε να ξαναβάλουμε τον κτηνοτρόφο στην παραγωγική διαδικασία και να τον ελαφρύνουμε από τα δυσβάσταχτα αυτά βάρη. Για αυτό και μιλάμε για τράπεζα ειδικού σκοπού»

-Σε συνέντευξη στον Αντέννα, 19 Ιανουαρίου 2015 είπε : « Τα χαμηλά και τα μεσαία στρώματα θα έχουν διευκόλυνση και ελάφρυνση . Θα καταργήσουμε τον ΕΝ.Φ.Ι.Α., και θα βάλουμε αφορολόγητο 12.000 ευρώ για όλους σε μια ενιαία κλίμακα».

- Σε ομιλία στην Πάτρα, 21 Ιανουαρίου 2015, είπε : «Έχουμε δεσμευτεί ότι θα απαγορεύσουμε με νόμο την παρακράτηση για χρέη των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων, ενισχύσεων και χρηματοδοτήσεων στους αγρότες – και θα το κάνουμε».

- Σε ομιλία στην Καλαμάτα, 11 Ιανουαρίου 2015: «Εγγυόμαστε τη σύνταξη του αγρότη και της αγρότισσας.».

- Στο Ηράκλειο , 23 Ιανουαρίου 2015, είπε : « Ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών. Εγγυάται τις συντάξεις. Εγγυάται τις αγροτικές επιδοτήσεις».

- Στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, 8 Φεβρουαρίου 2015: “ Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα είναι μια συμφωνία που θα απελευθερώσει τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας και θα βοηθήσει στην υλοποίηση πλουραλιστικών οικονομικών δράσεων στον χώρο της ενέργειας, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της αγροτικής παραγωγής…. μπλα… .μπλα… μπλα… μπλα….

Θέλετε κι άλλα;

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::