Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Μειμαράκης: «Είστε εξαφανισμένος. Η χώρα χρειάζεται κυβερνήτη».

Δεν ξέρω τι γράφουν και τι λένε οι διάφοροι αναλυτές, άρτι αντι- Νεοδημοκρατες για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στα πολιτικά μας πράγματα και γιατί επιτίθενται με τόση σφοδρότητα εναντίον του Βαγγέλη Μειμαράκη  (« γιατί να ψηφίσει κανείς Νέα Δημοκρατία, αν γίνουν πρόωρες εκλογές, όταν εκείνη αποτελεί πλέον τη δεξιά πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ;») δημιουργώντας ερωτήματα για το τι τους ζητούν των Νεοδημοκρατών να ψηφίσουν οι «περίεργοι» επικριτές; Φυσικά δεν μπορώ να πω σε κανέναν ότι πρέπει να δώσει «άφεση αμαρτιών» στη Νέα Δημοκρατία για πράξεις και παραλείψεις τα τελευταία 3-4 χρόνια. Έχει ευθύνες – και μάλιστα βαρύτατες- το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και ήδη τιμωρήθηκε από τους ψηφοφόρους του. Αλλά , με το χέρι στον καρδιά και με ψυχραιμία, πιστεύει κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ τα κατάφεραν καλύτερα ή τα έκαναν μαντάρα;

Συνεπώς, οι όψιμοι επικριτές της Νέας Δημοκρατίας και ιδίως του Μειμαράκη – μ αυτόν τα έχουν βάλει τώρα και προσπαθώ να καταλάβω γιατί, αφού ΟΛΑ έχουν κάποιο λόγο- καλά θα κάνουν να μελετήσουν τη στρατηγική του Μειμαράκη και των συνεργατών του. Εντάξει, έχω κι εγώ τις αντιρρήσεις μου και τις απόψεις μου για πρόσωπα και πράγματα, όπως άλλωστε πάντα είχα, αλλά η σημερινή Νέα Δημοκρατία, που βρίσκεται στο δρόμο της ανανέωσης και της αναδιοργάνωσης, έδρασε και δρά με γνώμονα 1. Το Εθνικό Συμφέρον και 2. Την ταχύτερη φθορά του Τσίπρα και των «παρά φύσιν» συμμάχων του, με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία του λαού που υποφέρει.

Και ειλικρινά , σκέψεις όπως « στη Νέα Δημοκρατία δεν έχουν αντιληφθεί ότι η ιστορική παράταξη περαιώνει τον κύκλο της και αυτοενταφιάζεται με νεκροθάφτη το Βαγγέλη Μεϊμαράκη». Μα δεν είναι έτσι.

Η κριτική που του έκανε στη συζήτηση ήταν σκληρότατη, του ζήτησε να κυβερνήσει και του τόνισε ότι πρέπει δώσει λύσεις στα εσωτερικά του προβλήματα, αναφέροντας ότι « Κάντε εκλογές. Εμείς εδώ είμαστε. Θα σας βοηθήσουμε να δραπετεύσετε».

Χρειάζεται μετάφραση αυτό; Του ζήτησε να ξεκαθαρίσει την πολιτική κατάσταση στη χώρα και να μη ζητά να ψηφίζει τα νομοσχέδια η αντιπολίτευση, του υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να περιμένει ότι η ΝΔ θα ψηφίσει τα μέτρα και τον Οκτώβριο και του ξεκαθάρισε ότι είναι …ελεύθερος να «αποδράσει» γιατί διάδοχη λύση υπάρχει και να μην ανησυχεί. Τι του είπε; «Είστε αντιμέτωπος με τους δαίμονες που εσείς κατασκευάσατε. Δεν είστε κυβερνήτης . Είστε εξαφανισμένος. Η χώρα χρειάζεται κυβερνήτη».

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::