Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Τελικά ποιος χρωστάει πόσα και σε ποιον; Ντροπή μας.

Χθες- προχθές, ο Σόιμπλε καλούσε τους γερμανούς βουλευτές «να υπερψηφίσουν το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα» επισημαίνοντας «θα ήταν ανεύθυνο να μη δώσουμε στην Ελλάδα τη δυνατότητα μίας νέας αρχής. Αν δεν δώσουμε αυτά τα χρήματα, η ελληνική οικονομία δεν θα μπορέσει να πάρει μπροστά» είπε. Το ελληνικό «πρόγραμμα», υπερψηφίστηκε με 454 υπέρ επί 585 ψηφισάντων από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο. Θυμίζω ότι το Φεβρουάριο , περίοδο των …μεγάλων Συριζέικων ενθουσιασμών, η Ζωή Κωνσταντοπούλου – και την επαινέσαμε γι αυτό- ανακοίνωνε τη σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτική Επιτροπής που θα προχωρούσε τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων. Η ειδική αυτή επιτροπή , πρέπει να έχει υποβάλει την έκθεσή της μέχρι το τέλος του 2015.

Τίποτε ιδιαίτερο δεν έγινε όλο το διάστημα Φεβρουαρίου- Ιουνίου, Κάποιες συνεδριάσεις, κάποιες «κορώνες» και κάποιες αρνητικές αντιδράσεις από τη γερμανική ηγεσία. Αναγκάζομαι λοιπόν να επιστρέψω στην «ιστορία» αυτού του δίκαιου αγώνα που κάποιοι άνθρωποι – μεταξύ τους σημερινοί υπουργοί και Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Γλέζος και απλοί πολίτες, ανάμεσά τους και το δυναμικό του περιοδικού CRASH- ξεκίνησαν και συνεχίζουν.

Ανησύχησα τον Ιούνιο. Δεν γινόταν τίποτα. Έγραψα στο crashonline στις 6/6: « Ξεπέρασαν τις 209.000 οι υπογραφές, Ελλήνων και ξένων πολιτικών, καθηγητών, καλλιτεχνών, επιστημόνων, επιχειρηματιών και –κυρίως- «απλών πολιτών» που εστάλησαν με Ειδική Αίτηση στην Εδική Ιστοσελίδα Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος – Γερμανικές Επανορθώσεις προς την Ελλάδα (http://www.greece.org/blogs/wwii/) και μέσω αυτής στη Γερμανική Κυβέρνηση και ζητούν «από την Γερμανική Κυβέρνηση να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις».

Σήμερα το πρωί, με …ξανάπιασε απόγνωση διαβάζοντας αυτά που έλεγε ο Σόιμπλε. Ότι αν δεν μας δώσουν τη «βοήθεια», δεν θα μπορέσουμε ως Έθνος, ως Κράτος και ως Λαός να «ξαναπάρουμε μπροστά». Και «μπήκα» στο www.greece.org/blogs/wwii. Όπου έπαθα σοκ! Στις 6 Ιουνίου υπήρχαν 209.640 υπογραφές. Σήμερα, 209.836. Ούτε 200 άνθρωποι δεν πρόσθεσαν την υπογραφή τους μέσα σε δυόμιση μήνες.

Οι τελευταίες 10 υπογραφές: Manuela Mirschenz, 7/8 - Georgia Mitsiyiorki, Aug 5/8-John Kranakis, Aug 1/8- Αντώνης Ανδρεάτος, 31/7- Daniel Mamalingas, 24/7- George Violidis, 22/7- Matina Mavridou, 22/7- Μαρία Κουτσοθαναση, 22/7- Stavros Vemmos, 22/7- Βασιλης Στασινος, 21/7.

Πραγματικό σοκ. Είμαστε ικανοποιημένοι δηλαδή και δεν διεκδικούμε πια ; Αλλά «μετά» , θα κλαίμε πάλι . Και θα αναζητούμε τους υπευθύνους. Που δεν θα είναι άλλοι από εμάς τους ίδιους. Κρίμα.

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::