Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > ΣΚΟΥΡΙΕΣ: Το τελευταίο μεγάλο λάθος του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν ξέρω πραγματικά τι ρόλο και πόσο σοβαρό «παίζει» ο ομολογουμένως συμπαθής Πάνος Σκουρλέτης στο ΣΥΡΙΖΑ και ποια είναι η πραγματική του σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα. Ανακαλώντας – έστω προσωρινά- την Τετάρτη, 19 Αυγούστου τις εγκρίσεις των τεχνικών μελετών που αφορούν το μεγάλο έργο της επένδυσης στον χρυσό της Χαλκιδικής για λόγους παραβίασης των όρων των τεχνικών μελετών, απέδειξε ότι : «Τζογάρισε» χοντρά με μια σοβαρή απόφαση για ένα έργο στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «επενδύσει» πολλά τα τελευταία χρόνια θεωρώντας ότι παραβιάστηκαν όροι που ήταν πολύ συγκεκριμένοι και απόλυτα εγκεκριμένοι από το ίδιο το Υπουργείο ( από άλλον υπουργό που είχε δώσει το «πράσινο φώς»),

1. είτε γνωρίζοντας ότι «μπαίναμε» σε προεκλογική περίοδο οπότε η εξαγγελία θα ήταν καθαρά προεκλογική και θα έδινε ισχυρά επιχειρήματα στους «αντιπάλους» του κόμματός του δεδομένου ότι με την απόφασή του «πετάχτηκαν» στο δρόμο 5.000 εργαζόμενοι,

2. Είτε ΜΗ γνωρίζοντας ότι την επομένη θα υπήρχε εξαγγελία εκλογών, οπότε αποδείκνυε ότι δεν είχε ιδέα τι γινόταν στο εσωτερικό του κόμματός του και στην ουσία εκθέτοντας τον αρχηγό του ο οποίος βρέθηκε στην πολύ δύσκολη θέση να εγκρίνει ή όχι μιαν υπουργική απόφαση την τελευταία στιγμή.

Βρισκόμαστε μπροστά σε δυο ενδεχόμενα: Ή ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυριολεξία «ξέφραγο αμπέλι» όπου ο καθένας αποφασίζει ό,τι γουστάρει, ή ο αρχηγός του κόμματος «συνωμοτεί» για να πάρει μια προεκλογική απόφαση που τον έπεισαν ότι θα ήταν ισχυρό προεκλογικό επιχείρημα στα χέρια του ΧΩΡΙΣ να γνωρίζει απαραίτητα στοιχεία.

Διευκρινίζω ότι χωρίς να είμαι υπέρ των έργων εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική δεδομένου ότι το θέμα είναι πολύ εξειδικευμένο , έχω εδώ και 2-2,5 χρόνια μείνει σε μια συνέντευξη που μου είχε δώσει για το περιοδικό Crash ο διακεκριμένος σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας. Ο οποίος αποδείκνυε με στοιχεία και μελέτες ότι το υπέδαφος στις Σκουριές είναι αποδεδειγμένα και ιστορικά σεισμογενές ( ρήγμα του Στρατωνίου) και ότι το στοιχείο αυτό ουδέποτε ελήφθη σοβαρά υπ΄ όψη.

Αλλά αν στις αιτιάσεις και το σκεπτικό του κ. Σκουρλέτη υπήρχαν όλα όσα λέει για την σεισμική επικινδυνότητα ο διαπρεπής σεισμολόγος και οι μελέτες, θα μπορούσα να σκεφτώ ότι «ίσως και να έχουν κάποιο δίκιο» , κάτι που θα αποδεικνυόταν και στην πρόταξη και δημοσιοποίηση αυτής της επικινδυνότητας ως αιτία αναστολής των εργασιών.

Αντιθέτως: Ούτε λέξη. Άρα, ενώ δεν αποκλείω το γεγονός οι προβληματισμοί του κ. Σκουρλέτη – όψιμοι και προεκλογικοί- να έχουν κάποια βάση, θεωρώ ότι Σκουρλέτης και Τσίπρας δεν έχουν ΙΔΕΑ για το έργο. Γι αυτό είναι και επικίνδυνοι. Εκτός… εκτός κι αν θεωρούν ότι θα κερδίσουν τις εκλογές, θα ξαναγίνουν κυβέρνηση και θα ακυρώσουν αμέσως τις αποφάσεις για αναστολή.

Διπλά επικίνδυνοι. Και «ψευτράκοι»… κατά τη ρήση Μειμαράκη.

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::