Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Άριστα στον κ. Τσίπρα για τις σημερινές παραινέσεις

Πολύ καλά τα είπε σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο ο Τσίπρας αλλά ας μην ξεχνάμε ότι και άλλοι πρωθυπουργοί, τις ίδιες «παραινέσεις» είχαν απευθύνει στους «ψωνισμένους» με τη δημοσιότητα υπουργούς και υφυπουργούς , χωρίς επιτυχία. Η δημοσιότητα , ακόμη και η «μερικώς αρνητική», ακόμη και οι «καυγάδες» , ακόμα και οι σοβαρές αντεγκλήσεις αποτελούν, από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 μια προσδοκία, μια σφοδρή επιθυμία, μια απαραίτητη δραστηριότητα για τους ανθρώπους της πολιτικής που θεωρούν ότι έτσι, «ανεβάζουν» τη δημοφιλία και την αναγνωρισιμότητά τους. Αυτό είναι απότοκο της «ξαφνικής» γνωριμίας τους με το αμερικάνικο τηλεοπτικό μοντέλο του «πολιτικού – τηλεοπτικού» bullying το οποίο εφαρμόστηκε στοχευμένα από το 1990 και μετά και σε πολλές περιπτώσεις, έδρασε ευεργετικά για τους φωνακλάδες και καυγατζήδες.

Με μια διαφορά: Οι «φωνακλάδες και καυγατζήδες» Αμερικανοί πολιτικοί που έκαναν «καριέρα» στα Δίκτυα και να μιλάνε ήξεραν και να ντύνονται και να κινούνται και την προφορά / εκφορά του λόγου τους μπορούσαν να ελέγχουν, χρησιμοποιώντας «Νότια» προφορά όταν ήταν στο Νότο και …κανονική, όταν ήταν στο Βορρά.

Οι Έλληνες – κυρίως οι Ελληνίδες- δεν ήξεραν . Ακόμα και πρώην πρωθυπουργός επέμενε να μιλά για «τρεισήμισυ» ενώ ο σημερινός χρησιμοποίησε τον ανύπαρκτο τύπο « να παράξουν». Άλλες φορές, επιμένει να μιλά για «ομαλοποίηση» λες και δεν υπάρχει η ελληνική λέξη «εξομάλυνση».

Όταν κάποτε, προσφέρθηκα να κάνω – δωρεάν- μαθήματα « αγωγής του λόγου και ορθοφωνίας» τουλάχιστον στους υπουργούς, αντιμετωπίστηκα ως γραφικός!

Πάντως, όσα είπε ό πρωθυπουργός, μιλώντας για «ολιγομελές κυβερνητικό συμβούλιο που θα ελέγχει και θα αξιολογεί διαρκώς το υπουργικό έργο για να επιλύει διαρκώς τις δυσλειτουργίες» πολύ σωστά τα είπε. Και ειλικρινώς απορώ γιατί δεν το έκανε από τον περασμένο Φεβρουάριο. Γιατί αυτές οι αποφάσεις είναι δικές του, άρα και θα εφαρμοστούν μέχρι κεραίας.

Τους είπε σήμερα επίσης ότι « δεν είστε μόνοι, τα υπουργεία δεν ανήκουν σε εσάς, ανήκουν στο λαό. Εσείς καλείστε για κάποιο ορισμένο διάστημα να τα στελεχώσετε και να ανταποκριθείτε στην ευθύνη»

Ότι « δεν πρέπει να λειτουργήσετε έχοντας στο μυαλό σας το …ό,τι έχει ο Θεός. Θα πρέπει να λειτουργήσετε, να παράξετε έργο, σε έξι μήνες και με βάση αυτό το έργο και την αποτελεσματικότητά σας θα κριθείτε».

Και τέλος, ότι « θέλω να σταματήσετε άμεσα τις τηλεοπτικές εμφανίσεις και τις δηλώσεις. Σας επέλεξα για υπουργούς και όχι για να στελεχώνετε πρωινές εκπομπές. Μιλάει καλύτερα όποιος μιλάει με τα έργα του»


 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::