Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Πέτυχε τίποτα ο Τσίπρας; Ο χρόνος θα δείξει
To να πει κανείς ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν προσπάθησε να πετύχει κάποιο οικονομικό / επενδυτικό όφελος για την Ελλάδα στο ταξίδι του και τις επαφές του στην Αμερική θα ήταν άδικο. Προσπάθησε. Και τα αποτελέσματα των προσπαθειών του θα το δούμε σύντομα ή …λιγότερο σύντομα. Υπήρξαν μάλιστα και δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία « Σε κυνήγι επενδύσεων έχει αποδυθεί ο Αλέξης Τσίπρας κατά το ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου, εκτός από το χρέος, σε κάθε εκδήλωση δεν παύει να υποστηρίζει ότι η πολιτική αστάθεια έλαβε τέλος μετά τις εκλογές και τώρα είναι η εποχή για επενδύσεις με σταθεροποιημένη οικονομία».
Το μέλλον θα δείξει αν «έπιασε ψάρια επενδυτών » στο δίχτυ του, αν το …δόλωμα ήταν καλό, αν τα γοήτευσε , αν τα «έπεισε» να μπουν στο καλάθι κι αν άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές τους μιλώντας για την Ελλάδα, τη «Μεγάλη Πατρίδα» που τώρα τους έχει ανάγκη. Όλοι το θέλουμε, ανεξαρτήτως κομματικών τοποθετήσεων. Γιατί προέχει η χώρα. ‘Αλλωστε το είπε και ο ίδιος ,μιλώντας στην διάρκεια της 3ης εκδήλωσης της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο Word Trade Center του Μανχάταν, παρουσία 700 ομογενών, από τα πλέον εύπορα και διακεκριμένα μέλη της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας :
«Δεν έχει σημασία αν είμαστε Αριστεροί ή Δεξιοί, αλλά το να κάνουμε τα πάντα για να δούμε την Ελλάδα σε καλύτερη θέση», είπε καλώντας τους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες αν αγαπούν την Ελλάδα να επενδύσουν σε αυτή. «Επενδύοντας στην Ελλάδα γίνεστε και εσείς συνέταιροί μας στην ανάπτυξη και την ευημερία», τόνισε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να κάνουμε βήματα για να αλλάξουμε την Ελλάδα, κάνοντας όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις». Και επανέλαβε ότι « Έχω έρθει εδώ για να σας ζητήσω να επενδύσετε στην Ελλάδα. Είμαστε όλοι Έλληνες και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο για την πατρίδα Τώρα είναι ώρα να επενδύσετε. Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τις επενδύσεις. Αφού αγαπάτε την Ελλάδα πρέπει να την υποστηρίξετε, ειδικά αυτή την στιγμή».
Καλά όλα αυτά. Αλλά την ίδια ώρα που έλεγε ότι «Η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση με στρατηγικά οράματα» και ότι «. Χρειάζεται να μπούμε σε ένα μονοπάτι βιώσιμης ανάπτυξης», οι Έλληνες συνειδητοποιούσαν ότι τα capital controls θα μείνουν στις Τράπεζες μέχρι του Αγίου… Ρουβίκωνα, ότι οι φόροι που πρέπει να πληρώσουν μέχρι τα τέλη του χρόνου είναι τριπλάσιοι από τις όποιες αποδοχές τους και ότι η ανεργία συνεχίζει να καλπάζει.
Και δυστυχώς , στην ομιλία του, η ειλικρίνειά του είχε τελειώσει πριν χρειαστεί να μιλήσει γι αυτά.
 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::