Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > 48 ώρες πριν από την προθεσμία, στη Νέα Δημοκρατία «πιέζονται»;

Δυο πασίγνωστα, δυναμικά, αγαπητά και προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, για άλλους λόγους το καθένα- αφού μόνον ο ένας είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχει στην ψηφοφορία εκλογής νέου Προέδρου του κόμματος- , έκαναν σοβαρές δηλώσεις με παρεμφερές αντικείμενο, δηλώσεις που δεν είναι δυνατόν να αγνοηθούν.Και ο μεν Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε προσωπικούς λόγους να πει ότι υπάρχουν «ασφυκτικές πιέσεις και μεροληπτικές εις βάρος του συμπεριφορές» αλλά ο Νικήτας Κακλαμάνης δεν είναι υποψήφιος Πρόεδρος αλλά είπε ,πολύ θυμωμένος, ότι « Δεν θα μας επιβάλλουν οι επιχειρηματίες τον αυριανό αρχηγό της ΝΔ» .

Οι περιπτώσεις είναι διαφορετικές, οι προσωπικότητες είναι διαφορετικές αλλά οι καταγγελίες έχουν αρκετή σχέση και δαχτυλοδείχνουν πιέσεις και παρεμβάσεις. Κι αυτό είναι ό ,τι χειρότερο για την ηρεμία, το κύρος και την ηθική διάσταση μιας τόσο σημαντικής ,εσωκομματικής διαδικασίας από την οποία θα προκύψει ο νέος ηγέτης του ιστορικού κόμματος.

Ξαναθυμίζω: Δύο ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας η κούρσα της διαδοχής μετράει έναν υποψήφιο λιγότερο, με τον αποσυρθέντα Παναγιώτη Ψωμιάδη να προχωρά σε σημαντικές καταγγελίες και να κάνει λόγο για «πιέσεις» και «εκφυλισμό» της διαδικασίας εκλογής .

«Τις τελευταίες ημέρες για μία ακόμη φορά έγινα μάρτυς ασφυκτικών πιέσεων και μεροληπτικών σε βάρος μου συμπεριφορών. Η διαδικασία από διάφορα ποικιλώνυμα κέντρα εκλογής Προέδρου εκφυλίστηκε, φτάνοντας στα όρια της γελοιότητας. Ο διχασμός παραμονεύει. Ανησυχώ. Θλίβομαι» αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο κ. Ψωμιάδης

Όσο για τον κ. Κακλαμάνη, ομολογώ ότι είχα χρόνια να τον ακούσω τόσο θυμωμένο όταν μιλούσε στο ραδιόφωνο για « Για επιχειρηματίες πίσω από υποψήφιους για τη θέση του προέδρου». Μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως πίσω από υποψηφίους για την προεδρία του κόμματος υπάρχουν «επιχειρηματικά τζάκια».

«Ακούω περίεργα πράγματα –είπε- Ακούω ότι…πίσω από τους περισσότερους υποψήφιους βρίσκονται επιχειρηματικά τζάκια. Δεν θα μας επιβάλλουν οι επιχειρηματίες τον αυριανό αρχηγό της ΝΔ» είπε χαρακτηριστικά ο Νικήτας Κακλαμάνης. «Η Νέα Δημοκρατία ανήκει στους πολλούς και ανώνυμους και όχι στους λίγους και επώνυμους» πρόσθεσε.

Εύχομαι να είναι η προσωπική πικρία που ανάγκασε τον κ. Ψωμιάδη να κάνει τις δηλώσεις που έκανε και ο τρόπος που έφτασαν στ αυτιά του κ. Κακλαμάνη οι πληροφορίες που δημοσιοποίησε και τον έκαναν να «βγει απ΄ τα ρούχα» του. Γιατί αλλιώς… μόνο αυτό της έλλειπε της Νέας Δημοκρατίας.

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::