Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Ούτε λουλούδια, ούτε τσάι , ούτε συμπάθεια στο Ν. Βούτση

«Ψυχρό» λέει ήταν το κλίμα στην …τελετή παραλαβής- παράδοσης της Προεδρίας της Βουλής και μεταξύ Ζωής και Βούτση «ανταλλάχθηκαν»… «καρφιά» . Δημοσιογραφική αδεία, όταν δεν βρίσκουμε τίτλο μπορούμε να γράφουμε ό,τι θέλουμε , ιδίως το αυτονόητο. Αλλά η είδηση-τίτλος δεν ήταν ούτε το ψυχρό κλίμα, ούτε τα καρφιά. Διότι ουδείς περίμενε αγκαλίτσες και φιλάκια. Κάτι τέτοιο αν είχαμε, τότε δεν θα είχαμε πρόβλημα με τον τίτλο και η είδηση παραλαβής-παράδοσης της Προεδρίας θα ήταν μεγαλύτερη είδηση από την εκλογή του κ. Βούτση. Η οποία άλλωστε και αναμενόμενη ήταν και με αρκετά λιγότερες ψήφους απ΄ όσες είχε πάρει η κλ. Κωνσταντοπούλου προ επταμήνου η οποία με αυτό το συγκριτικό στοιχείο περίμενε τον παλαιό της «σύντροφο» με ένα σαρδώνειο χαμόγελο στο στόμα της και πολλές σκέψεις στο μυαλό της, μία των οποίων θα πρέπει να ήταν να τον …ξεμαλλιάσει ,ΑΝ… είχε μαλλιά.

Παρόμοια προφανώς και τα συναισθήματα του Νίκου Βούτση που όσο συγκινημένος κι αν ήταν, αποκλείεται να ένοιωθε άνετα που τιμήθηκε με 54 ψήφους λιγότερες απ΄ τη Ζωή και για το ότι σε λίγο θα πήγαινε σε μια συνάντηση που πολύ θα ήθελε να αποφύγει.

Έτσι, η τελετή παράδοσης- παραλαβής έγινε σε ψυχρό κλίμα, με την κ. Κωνσταντοπούλου να σημειώνει με νόημα «Θα μας κρίνει όλους η ιστορία» και τον κ. Βούτση να της απαντά «Ολοι κρινόμαστε από το λαό και κάποια στιγμή από την ιστορία», ενώ σημείωσε ότι δεν θα ήθελε να μετατρέψει τη διαδικασία σε πολιτική αντιπαράθεση.

‘Άλλη μια «πρωτιά» για το ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν ήταν μια τελετή παραλαβής-παράδοσης της Προεδρίας της Βουλής στο χειρότερο δυνατό κλίμα, κάτι που ποτέ δεν είχε ξαναγίνει, έστω κι αν η Νέα Δημοκρατία παρέδιδε στο ΠΑΣΟΚ ή το ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία και σίγουρα σε πολύ χειρότερο κλίμα από αυτό που επικρατούσε όταν ο Βαγγέλης Μειμαράκης υποδεχόταν τη νέα Πρόεδρο – και με ρεκόρ ψήφων- με λουλούδια τον Ιανουάριο.

Και η απερχόμενη – και σε …καραντίνα εδώ που τα λέμε- πρόεδρος , κάποτε στο ίδιο κόμμα με τον νεοεκλεγέντα, τον υποδέχτηκε λέγοντας : «Προσδοκώ και αναμένω ότι οι πολύτιμες εργασίες μας θα ολοκληρωθούν. Δεν θα είμαι όμως αρωγός σε διαδικασίες κατάλυσης της δημοκρατίας. Καλή επιτυχία, όλους θα μας κρίνει η ιστορία».

Καληνύχτα σας.

 
        
 
©2004-2022 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::