Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Κόβετε τις συντάξεις; Αυτός θα είναι ο …Αρμαγεδδών που φοβάστε!

Περήφανος και καμαρωτός κυκλοφορούσε τις τελευταίες ημέρες ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος και έλεγε – ή …διέρρεε-ότι η Δεύτερη Κυβέρνηση της Αριστεράς εξετάζει « έκτακτη εισφορά στους επαγγελματίες υπέρ του ασφαλιστικού» . Όταν ήρθε η ώρα, μιλώντας στο MEGA, είπε με …σοβαρό ύφος ότι « αν δεν πάρουμε κανένα μέτρο, θα έρθει Αρμαγεδδών». Δεν τον ξέρω καθόλου τον κ. Πετρόπουλο. Έμαθα ότι είναι εργατολόγος, ειδικευμένος σε θέματα ασφαλιστικού και εργατικού δικαίου που είχε αναλάβει το περασμένο διάστημα διοικητής του ΟΑΕΕ . Το 1989 χρημάτισε διευθυντής του γραφείου του γενικού γραμματέα του υπουργείου εργασίας και μετά, απλώς δικηγορούσε.

Ο κ. Πετρόπουλος είναι ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά όπως έγραφε προ μηνών το αριστερό περιοδικό UNFOLLOW, ως εργατολόγος, είχε κάνει συμβόλαιο με αποδοχές ύψους 450.000 ευρώ με τη Διοίκηση της Τράπεζας Αττικής, για τον «εκσυγχρονισμό στον Κανονισμό Εργασίας και Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις», ενώ ταυτόχρονα ήταν νομικός σύμβουλος των…. εργαζομένων της Τράπεζας.

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αλλά ό,τι κι αν έκανε, φαντάζομαι ότι το έκανε νομίμως. Δεν είναι εκεί όμως η βασική παρατήρηση. Είναι στο πως είναι δυνατόν ένας – καλός ας θεωρήσουμε- δικηγόρος που παίρνει κοντά μισό εκατομμύριο από μια Τράπεζα, μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει για κάποιο μικροσυνταξιούχο, υπάλληλο, μικρο-επιχειρηματία που «λαχανιάζει» να βγάλει το νοίκι να του πάρεις για… αρχή ένα κατοστάρικο το μήνα για να …σωθούν – λέει- τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι «διαρροές» επιμένουν ότι «η εισφορά για ένα διάστημα θα είναι υποχρεωτική», ότι ο υπουργός πιστεύει πώς ««δεν πρόκειται να κόψουμε, έτσι απλά, τις συντάξεις των ανθρώπων», ότι «θα υπάρξει σύνδεση των συντάξεων με τις εισφορές των ασφαλισμένων», ότι…. αλλά δεν ασχολούμαι άλλο με τις δηλώσεις του υφυπουργού. Με ενδιαφέρει ο ισχυρισμός ότι η εισφορά προβλέπεται προκειμένου να σταθεί στα πόδια του ο ΟΑΕΕ, που βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας.

Και κυρίως με ενδιαφέρει ποιοι ακριβώς «ένοχοι» θα πληρώνουν μήνα και κατοστάρικο . Γιατί αν η κυβέρνηση πάρει λεφτά από συνταξιούχους, τυροπιτάδες, περιπτεριούχους, πιτσαδόρους, καθαρίστριες, ανάπηρους, άγαμες μητέρες και χαμηλόμισθους υπαλλήλους, θα σηκωθεί απ΄ τον τάφο μέχρι και ο Άρης Βελουχιώτης και θα τους πάρει με τις πέτρες.

Το εξετάσατε αυτό κύριε Πετρόπουλε;

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::