Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Βαράτε βιολιτζήδες, ασίκικο σκοπό

Η «ανώμαλη» γερμανική Bild που θέλει να το παίζει «λαική φυλλάδα» αλλά μέσα από τον επίπεδο λαικισμό της, κάνει απόπειρες να μπει και σε άλλα χωράφια και να φανεί ότι παίζει ρόλο στο ευρωπαικό πολιτικό σκηνικό, μπορεί να γράφει ό,τι θέλει. Έχει συχνά καλές πληροφορίες από γερμανικούς «κύκλους» που βολεύονται κι αυτοί με …παιχνιδάκια και ενίοτε ευστοχεί , γι αυτό έχει φτιάξει και ένα όνομα που «πουλάει» και συχνά, αναπαράγεται. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς πρέπει να πιστεύουμε όλα όσα γράφει αφού έχει αποδειχτεί ότι πολλές φορές την «πατάει», όχι γιατί δεν έχει πληροφορίες αλλά γιατί ή δεν κάνει τον κόπο να τις διασταυρώσει, ή τις προβάλλει εν γνώσει της ότι είναι πληροφορπιες που εξυπηρετούν κάποιους στόχους.

Τι μας λέει τώρα; Ότι «Ο Τσίπρας θα ζητήσει διαγραφή χρέους για να κάνει πίσω στο προσφυγικό». Ότι δηλαδή αφού «Εδώ και καιρό λέγεται, εικάζεται ή, τέλος πάντων, φημολογείται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την προσφυγική κρίση για να πιέσει τους δανειστές ως προς το θέμα του χρέους ενώ κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει δεκτό, εντούτοις παρασκηνιακά μπορεί, τελικά, τα δύο θέματα (χρέος και προσφυγικό) να επηρεάσουν το ένα το άλλο».

Και μας ενημερώνει ότι « Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, τις επόμενες εβδομάδες η Ελλάδα θα κάνει επίσημο αίτημα στην Κομισιόν και τα ευρωπαϊκά κράτη και θα ζητεί «κούρεμα» χρέους ή έστω κάποιες σημαντικές διευκολύνσεις στην αποπληρωμή του».

Τι θα λέμε δηλαδή , για να επιβεβαιωθεί το «ρεπορτάζ» της «ανώμαλης» γερμανικής εφημερίδας; Θα λέμε – ο πρωθυπουργός δηλαδή, εν γνώσει του ότι διευκολύνσεις για το χρέος δεν φαίνεται πιθανόν να γίνουν- ότι εάν δοθούν κάποια διαπραγματευτικά περιθώρια για το χρέος, ο Αλέξης Τσίπρας είναι αποφασισμένος να εμφανιστεί πιο διαλλακτικός στο θέμα της προσφυγικής κρίσης, κάτι που υπό άλλες συνθήκες δεν θα το έκανε.

Βεβαίως η Bild γνωρίζει – και το γράφει- ότι « προς τα έξω οι κυβερνητικοί κύκλοι δεν θέλουν να διαφανεί ότι η Αθήνα εκμεταλλεύεται την προσφυγική κρίση».

Και τι μπορεί να «προσφέρει» ο Τσίπρας ώστε να πάρει έωλες και ασαφείς διαβεβαιώσεις για ελάφρυνση του χρέους ; Ότι η Ελλάδα θα δεχτεί να «πάρει» 100.000 πρόσφυγες/ μετανάστες; Ίσως 150.000; Και θα γίνει αυτό την ίδια στιγμή που εκατομμύρια Έλληνες δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, του τηλεφώνου και του νερού;

Συγγνώμη αλλά μια φράση μόνο μπορώ να πω : «Βαράτε βιολιτζήδες, ασίκικο σκοπό, στο πλάι μου την έχω εκείνη π’ αγαπώ». Ευρέως γνωστή έκφραση, η οποία καταδεικνύει με μεταφορικό τρόπο την πλήρη αδιαφορία.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::