Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Τα συνειδητά εγκλήματα κατά των Ελλήνων

Ώστε το 2022, το χρέος μας θα φτάσει στο 245% του ΑΕΠ! Ώστε όλες οι προβλέψεις είναι ΤΟΟΟΟΟΟΣΟ μαύρες: Το …..2034 προβλέπεται η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση. Ώστε έτσι αναφέρει η έκθεση για το 2015 της εταιρείας Prognos AG, με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας που δημοσιοποιεί η γερμανική εφημερίδα Die Welt! Και αυτά όλα που μας τα λένε σχεδόν επίσημα, τα μαθαίνουμε από «εκθέσεις» και δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων!Μα αν τα δίνετε στη δημοσιότητα ΤΩΡΑ, αφού τα επεξεργάζεστε ΕΝΑ χρόνο, είστε ανοιχτά εγκληματίες. Αν όμως τα έχετε πει στους Έλληνες κυβερνητικούς επιτελείς, στον Βαρουφάκη και τους διαδόχους του, στον ίδιο τον Τσίπρα κι εκείνοι δεν είπαν τίποτα, συγγνώμη αλλά μας έλεγαν «άρες μάρες κουκουνάρες» και απλώς έβαζαν φόρους στου «μη έχοντες». Άρα; Να ετοιμάζουμε τα ….γουνάκια των Ειδικών Δικαστηρίων ;

Όπως και νάχουν τα πράγματα, την έχουμε πολύ άσχημα. Αλλά δεν ξέρουμε ΑΚΟΜΑ πόσο άσχημα. Και δεν μας λένε. Πεντέξι τρομολαγνικά «κομμάτια και θρύψαλα» από ‘δω κι από ‘κει για να …τρομάζουμε, να βοηθάμε σαν καλά παιδιά την «καλή» μας Αριστερή Κυβέρνηση, να τους ξαναψηφίζουμε, να βρίζουμε ο ένας τον άλλον και να διαμαρτυρόμαστε. Αλλά αυτό που μας έχουν κάνει, να μας κρατάνε στο σκοτάδι και να μας βασανίζουν είναι κακούργημα.

ΑΝ είναι έτσι τα πράγματα, «μέχρι τις αρχές του 2020 η ελληνική οικονομία θα συρρικνώνεται κατά 0,8% ετησίως, ενώ το ποσοστό ανεργίας θα είναι στα ύψη». Κι αυτό θα ισχύσει υπό το αισιόδοξο σενάριο ότι δεν πρόκειται να επισυμβούν άλλα σοκ και ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ».

Τι λέει η έκθεση; «Από το 2008 ως σήμερα η αναλογία του χρέους ως προς το ΑΕΠ της χώρας διπλασιάστηκε και έφτασε το 200%. Μέχρι το 2022 θα αγγίξει το 245%» ενώ «χωρίς ένα αληθινό κούρεμα χρέους η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της».

Ποιος το λέει; Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Prognos AG Μίκαελ Μπέμερ.

Δεν τον έχω ακουστά.Μπορεί να είναι κορυφή. Μπορεί να είναι μέχρι και …φιλέλληνας. Αλλά μπορεί και όχι. Ποιος μου το υπογράφει; Η γερμανική εφημερίδα; Που ενδιαφέρεται για την Ελλάδα και τους Έλληνες;

Μα ο Μπέμερ υποστηρίζει ότι χρειάζεται μια ακόμη γενιά μέχρις ότου οι Έλληνες βρεθούν στην ίδια θέση όπως και πριν την κρίση αφού «από το 2008 η χώρα έχει απολέσει το 1/3 της οικονομικής της ισχύος και σήμερα 1 στους 4 νέους είναι δηλωμένος άνεργος.

Και προσέξτε: Όλα αυτά, σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που κάθε τόσο προβλέπει αισθητή βελτίωση της κατάστασης. Αλλά ο Μπέμερ λέει και ότι ειδικά για την Ελλάδα τα προγνωστικά ενέχουν μεγάλο ποσοστό αβεβαιότητας.

Ποιον να πιστέψω;

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::