Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Σε αναζήτηση λογικής μέσα στον παραλογισμό
               Άρθρο στο crashonline, 2 Φεβρουαρίου 2016

Έχω στην κυριολεξία απαυδήσει και έχω πολύ κουραστεί με τον κύριο Κατρούγκαλο, τις περίεργες εμμονές του, την ανεξήγητη αντικοινωνική του συμπεριφορά και την αδυναμία του – αυτός, ένας διακεκριμένος επιστήμονας και έμπειρος καθηγητής- να καταλάβει πόσο κακό κάνει στον εαυτό του , την υστεροφημία του αλλά και στο ίδιο του το κόμμα επιμένοντας να μας «βγάζει» όλους …βλάκες, είτε πρόκειται για δημοσιογράφους /σχολιαστές/αναλυτές, είτε για πολιτικούς του αντιπάλους, είτε τέλος-τέλος για απλούς πολίτες, ψηφοφόρους του ή όχι.

Βγαίνει συνεχώς στην τηλεόραση και επαναλαμβάνει με «εγκληματική» επιμονή και με ψυχρότητα «επαγγελματία δολοφόνου» ότι όλα όσα έχουμε διαβάσει, όλα όσα έχουμε ακούσει, όλα όσα έχουμε μάθει, πολλά εκ των οποίων περιλαμβάνονται σε υπογεγραμμένα από τους συναδέλφους του επίσημα έγγραφα – συμφωνίες – μνημόνια ΔΕΝ ισχύουν και τα μόνα που ισχύουν, είναι αυτά που λέει ο ίδιος.

Έτσι και χθες, στο Star . Μας είπε ότι « Όλοι σας τρελοί… εκτός από μένα». Αντιγράφω μερικά :

«Με το καινούργιο νομοσχέδιο, προσπαθούμε να σεβαστούμε την υπογραφή μας και τους οικονομικούς στόχους που έχει το μνημόνιο, δηλαδή το 1% συγκράτηση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, να μοιράσουμε όμως την μικρότερη συνταξιοδοτική πίτα με δικαιότερο τρόπο».

«Το νομοσχέδιο υπακούει στις αρχές της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι δανειστές γνωρίζουν ότι το παλιό Ασφαλιστικό ήταν κατ’ εικόνα και ομοίωση του πελατειακού συστήματος. Συναντιόμαστε με την λογική τους γιατί προχωρούμε στον εξορθολογισμό, αλλά παράλληλα με κοινωνική δικαιοσύνη».

Αλλά και για τις σχεδόν απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες που υπάρχουν, ότι δηλαδή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει σκοπό να ζητήσει «αίμα» και συγκεκριμένα περικοπή των κύριων συντάξεων μεσοσταθμικά κατά 15%, είπε πως «το ΔΝΤ έχει μια διαφορετική λογική, έναν ακραίο νεοφιλελευθερισμό. Προς το παρόν δεν έχω από πρώτο χέρι κάτι από το Ταμείο».

Όσο για το παράδειγμα που έδωσε για τις εισφορές ασφαλισμένος, διεκδικεί Νόμπελ: «Ένας δικηγόρος που έχει 10.000 ευρώ εισόδημα τον χρόνο, δίνει περίπου 5.000 για ασφάλιση. Κάποιος που βγάζει 100.000, δίνει το ίδιο ποσό. Ο ένας πληρώνει 50% του εισοδήματός του, ο άλλος το 5%». Αυτό που γινόταν μέχρι τώρα ήταν βαθύτατα άδικο. Όπως δεν γίνεται εάν είσαι έμπορος, είτε έχεις περίπτερο είτε σούπερ μάρκετ, να πληρώνεις τα ίδια ασφάλιστρα, έτσι δεν γίνεται και εάν είσαι ο ιδιοκτήτης της δικηγορικής εταιρείας να πληρώνεις τα ίδια με το μπλοκάκι που δουλεύει για εσένα».

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ τι εννοεί: όχι ότι ο χαμηλο-αμειβόμενος θα πρέπει να δώσει ΛΙΓΟΤΕΡΑ. Εννοεί ότι αυτός θα συνεχίσει να δίνει το 50%. Απλώς, αυτός με τα 100.000 θα πρέπει να δώσει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.


 
        
 
©2004-2024 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::