Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Ετοιμάζεται για …πίτσα ο Βασίλης Λεβέντης;

                             4 Απριλίου - Άρθρο στο crashonline

Μου ήταν πάντα συμπαθής ο Βασίλης Λεβέντης, το έχω ξαναγράψει αυτό και είναι αλήθεια, για την ικανότητά του να λέει τα πιο απίθανα πράγματα που όλοι κουβεντιάζουν στο σπίτι, στη δουλειά στο καφενείο, με τόση σοβαρότητα ώστε να κάθεσαι να τον ακούς. Κάποτε, παλαιότερα - τότε που είχε το Κανάλι 67 νομίζω που αργότερα έγινε Κανάλι 40 και μετά πέρασε στα χέρια του Γιώργου Κουρή - «ξέφευγε» συχνά και ενώ έλεγε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα με το δικό του τρόπο, έπιανε κι ένα κομμάτι πίτσα και το έτρωγε μιλώντας «στον αέρα».

Ήξερε τι έκανε; Καταλάβαινε ότι υπέγραφε τη θανατική του καταδίκη; Αντιλαμβανόταν ότι και τα 5-6 σωστά που έλεγε, χάνονταν μέσα στον «ποταμό» της σαχλαμάρας που του έδινε το χαρακτηρισμό του « γραφικού», ίσως και χειρότερους χαρακτηρισμούς; Δεν νομίζω. Ήταν η περίοδος που ο Βασίλης Λεβέντης είχε το «ακαταλόγιστο». Γι αυτό και δεν τον έπαιρνε κανείς σοβαρά. Γι αυτό και πήρε μόλις 8.816 ψήφους και ποσοστό 0,15%, στις Ευρωεκλογές το 1984 και δυο χρόνια αργότερα, 2.352 ψήφους και ποσοστό 0,57%. Ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Η πολιτική συγκυρία και η –είμαι βέβαιος- αποφασιστική συμβολή κάποιων σοβαρών συνεργατών του που τον έβαλαν σε κάποιο «καλούπι», τον έφεραν στους κερδισμένους το Σεπτέμβρη του 2015 όταν εκμεταλλευόμενος και την μη κάθοδο του Γιώργου Καρατζαφέρη πέτυχε την είσοδό του στην Βουλή, 23 χρόνια μετά την ίδρυση του κόμματος, με ποσοστό 3,43% και εκλογή 9 βουλευτών από 186.000 ψηφοφόρους.

Συνεπώς, το πολιτικό του όνειρο το πραγματοποίησε. Έβαλε το κόμμα του στη Βουλή, βγήκε και ο ίδιος βουλευτής. Μπορεί να το απολαύσει – αν θεωρεί ότι κάτι τέτοιο είναι απόλαυση.

Πάντως, τόσους μήνες τώρα, δεν σταματά να ζητά Οικουμενική Κυβέρνηση, Κυβέρνηση Συνεργασίας και Σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών. Μας έχει «πρήξει» στην κυριολεξία δηλαδή. Τώρα, ξαναζητά σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών μετά τις αποκαλύψεις των συνομιλιών Τόμσεν – Βελκουλέσκου στον ιστότοπο Wikileaks.

Για ποιο λόγο επιμένει τόσο πολύ; Γιατί θέλει τόσο πολύ Οικουμενική; Γιατί ζητάει Κυβέρνηση Συνεργασίας; Γιατί θέλει τόσο συχνά συσκέψεις πολιτικών αρχηγών; Μία μπορεί να είναι η εξήγηση: Οι καλοί του σύμβουλοι που τόσα χρόνια τον είχαν «συγκρατήσει» και τον είχαν βάλει σε σωστότερη ρότα, θα έφυγαν. Και με ένα μόνο τρόπο θα το καταλάβουμε: Όταν τον δούμε να μιλά στη Βουλή, με ένα κομμάτι πίτσα στο χέρι.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::