Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Τι είδους «πρόεδρο» χρειάζεται η ΕΡΤ;

                        8  Απριλίου 2016 - Άρθρο στο crashonline

Η είδηση για «παραίτηση» του Διονύση Τσακνή από τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ δεν ήταν ακριβώς παραίτηση. Ήταν τρόπος για να βρεθεί λύση ώστε ο άνθρωπος που έχει επιλεγεί από την κυβέρνηση για πρόεδρος της ΕΡΤ να μπορεί και να είναι πρόεδρος της ΕΡΤ και να μην του ανεβαίνει στο 20 η πίεση κάθε φορά που διαπίστωνε ότι δεν έχει «δικαίωμα» να εγκρίνει το κόστος ακόμα και για τις …πορτοκαλάδες που θα κεράσει τους καλεσμένους του ( που λέει ο λόγος). Συγγνώμη αλλά όλη η ιστορία μου «την έδωσε».

Δεν γνωρίζω προσωπικά τον κ. Τσακνή. Έχω συγκινηθεί και έχω δακρύσει ακούγοντας τις « Ώρες Σιωπής», το « Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον», το «Φτιάξε καρδιά μου το δικό σου παραμύθι». Δεν ξέρω αν έχει τις ικανότητες, τις δυνατότητες, τις εξειδικευμένες γνώσεις για να αποδώσει στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ, ποιος τον επέλεξε και γιατί. Αλλά τον σέβομαι που δέχτηκε να κάνει αυτό το «σάλτο» μόνο και μόνο γιατί ήθελε να προσφέρει αφού «άνθρωπος της καρέκλας» , ένας τέτοιος δημιουργός, ξέρω ότι δεν είναι.

Όπως διάβασα, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ προ ημερών, συζητήθηκαν οι αρμοδιότητες του προέδρου οι οποίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία – έργον ποίου;- είναι περιορισμένες καθώς δεν έχει εκτελεστική αρμοδιότητα! Αμέσως- αμέσως γελάω. Και μου «γυρίζει και το άντερο».

Ελλάδα.

Τι έγινε λοιπόν; Είδε κι απόειδε ο άνθρωπος ο Τσακνής και μόνος του ζήτησε να παραιτηθεί από τα θέματα και τις ευθύνες στις οποίες δεν έχει δικαίωμα υπογραφής, αλλά του «χρεώνονται» τα αποτελέσματα. Και τι θα γίνουν αυτά τα θέματα και οι ευθύνες; Ποιος θα τις επωμισθεί; Τι θα είναι ο πρόεδρος της ΕΡΤ; Ένα ζωντανό «άγαλμα» επειδή έχει γράψει ωραία τραγούδια;

Ελλάδα.

Ο Διονύσης Τσακνής είπε ότι θα δεχτεί κάθε ρόλο που θα του ανατεθεί αρκεί να έχει την πλήρη ευθύνη για την υλοποίησή του. Αντρίκια, όμορφα, με ειλικρίνεια και τον σέβομαι περισσότερο τώρα. Και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει η κυβέρνηση – ίσως χωρίς να φταίει η ίδια αλλά είναι υποχρεωμένη να μας δώσει στοιχεία για το ποιος φταίει - να βρει τρόπους που θα … παρακάμπτουν τη νομιμότητα; Ίσως όχι.

Η παραίτηση έγινε δεκτή και στο ερχόμενο διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ θα πάρει αποφάσεις που θα αυξάνουν τις αρμοδιότητες της θέσης του Προέδρου. Αρμοδιότητες έτσι κι αλλιώς πρέπει να έχει ο κάθε πρόεδρος, της κάθε ΕΡΤ που διορίζει η κάθε κυβέρνηση . Άνθρωποι από το περιβάλλον του Τσακνή, λένε ότι εκνευριζόταν έντονα κάθε φορά όπου η ισχύουσα νομοθεσία του στερούσε κάθε εκτελεστικό δικαίωμα, όπως για παράδειγμα το να μην μπορεί να βάλει την υπογραφή του ούτε καν για την έγκριση μικροποσών.

Είμαι στο πλευρό του Διονύση Τσακνή και το λέω ανοιχτά: Όταν πρέπει να πάρεις αποφάσεις για ο,τιδήποτε, πρέπει να έχεις και τις ευθύνες της απόφασης αλλά και τη δυνατότητα να διαμορφώσεις την απόφαση. Και εύχομαι να είναι έτσι όπως τα άκουσα τα πράγματα. Και να μην κρύβεται τίποτε άλλο και χρειαστεί – εν γνώσει του- ο Διονύσης Τσακνής να «γυρίσει τις δικές του τις πλάτες στο μέλλον». Το δικό του.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::