Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Ταλέντο που «τσακίζει» ο Άδωνις στα social media

                                 10 Απριλίου - Άρθρο στο crashonline

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι ο άνθρωπος που τα περασμένα δέκα χρόνια «έσπαγε τα νεύρα» συντονιστών, πολιτικών, τηλεθεατών μέχρι και …καμεραμέν τηλεοπτικών εκπομπών , ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας ακατάπαυστα, δυνατά, φωνάζοντας, καυγαδίζοντας, διακόπτοντας τους πάντες, σήμερα το προφίλ του έχει πλήρως αλλάξει. Και ο λόγος – νομίζω- είναι μόνο ένας: Έμαθε πιο γρήγορα και πιο καλά απ΄ όλους τους άλλους πολιτικούς τη λειτουργία και την αποτελεσματικότητα των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης όπου στην κυριολεξία τους «τσακίζει» όλους.

Ιδίως στο twitter ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει αποδειχτεί «Πρωταθλητής». Δεν ξέρω αν έχει μια καλά οργανωμένη ομάδα συνεργατών που δουλεύουν 24 ώρες το 24ωρο κάνοντας tweets ή retweets ( δηλαδή πρωτογενείς, συντομότατες αναρτήσεις ή απαντήσεις) ή αν τα κάνει όλα μόνος του «τουιτάροντας ακόμα και μέσα από τη τηλεοπτικό στούντιο, την αίθουσα της Βουλής ή το αυτοκίνητό του) κάτι οπωσδήποτε ιδιαίτερα απαιτητικό, μέχρι και επικίνδυνο. Αλλά κρίνοντας από τη σοβαρότητα των θεμάτων που θίγει και την υπευθυνότητα μιας δήλωσής του τώρα που έχει επίσημη θέση, θεωρώ ότι μάλλον μόνος του τα κάνει αφού τα tweets για τόσο σοβαρές πολιτικές θέσεις είναι καθαρά προσωπικά που ένας «τρίτος» δεν θα μπορούσε να πάρει την ευθύνη να τα κάνει.

Εν ολίγοις, ο κ. Γεωργιάδης είναι αυτή τη στιγμή του «νούμερο 1» της Ελληνικής πολιτικής σκηνής που χειρίζεται τόσο γρήγορα και τόσο αποτελεσματικά το twitter, δημιουργώντας «σχολή» στη γενιά των 40άρηδων πολιτικών.

Ένα παράδειγμα: Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA, o υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας είπε : "Η πώληση των μετοχών του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν ο δανειστές, δεν γίνεται επί τη βάσει ενός σχεδίου αναπτυξιακού για το λιμάνι του Πειραιά. Δυστυχώς περνάμε εποχές εποπτείας".

Μέσα σε δέκα λεπτά, ο κ. Γεωργιάδης είχε απαντήσει:

1. «Πέραν των πολιτικών μας διαφορών, η εικόνα του κ. Δρίτσα να αυτοεξευτελίζεται έτσι τώρα στο @megatvSK είναι λυπηρή. Η παραίτηση αξιοπρεπής!»

2. «Το γεγονός, ότι για μία σύσκεψη μεταξύ τους οι της τρόικα ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες, αποδεικνύει ότι πιστεύουν πώς η διαρροή έγινε από εδώ».

3. Δημοσιεύοντας και βίντεο με παλαιότερες δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας: «κάθε άλλος υπουργός στη θέση του θα είχε παραιτηθεί αλλά τελικά οι Αριστεροί λατρεύουν την καρέκλα παντός άλλου».

Έχει κάνει και λάθη λόγω της ταχύτητας που απαιτεί αυτή η επικοινωνία. Αλλά δεν έχει διστάσει να ζητήσει περίπου και συγγνώμη, όπως π.χ. για το θέμα σχολίου για τον κ. Παπασταύρου, καλώντας για «τέλος της ανθρωποφαγίας», τονίζοντας ότι προέβη σε μια «λεκτική ρητορική υπερβολή». Τέρμα δηλαδή στην …Οδό Παπασταύρου, ξεκίνημα στην « Εποχή Γεωργιάδη».

Ενδιαφέρον. Αναμένουμε αντεπιθέσεις και …. Retweets.

 
        
 
©2004-2021 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::