Αρχική > Απόψεις και Παρεμβάσεις > Υπάρχει και φιλότιμο. Και τώρα, η σειρά της Αθήνας

Δεν σας κρύβω ότι το έχω πάρει κάπως… προσωπικά το θέμα του αυριανού συλλαλητηρίου στην Αθήνα. Κι αν το έχουν πάρει το ίδιο προσωπικά το θέμα οι κατά καιρούς πολλές χιλιάδες  Αθηναίοι ψηφοφόροι μου, οι απαξιωμένοι, περιφρονημένοι και λησμονημένοι συνταξιούχοι όλων των κλάδων, οι χιλιάδες άνεργοι  κάθε ειδικότητας από κάθε γειτονιά, οι νέοι επιστήμονες που δεν βρίσκουν δουλειά, οι άνεργοι δημοσιογράφοι, οι φτωχοποιημένοι σε σημείο εξαθλίωσης  καλλιτέχνες και δημιουργοί, οι μαγαζάτορες με τα κλειστά μαγαζιά, τα απογοητευμένα νιάτα και τα ξεχασμένα γηρατειά ΟΛΗΣ της Αθήνας, της  Αττικής, των περιχώρων, τότε «τρέμε Θεσσαλονίκη».

Γιατί το βροντερό σου κάλεσμα στον πατριωτισμό όλων αυτών των  περιθωριοποιημένων Ελλήνων της νότιας Ελλάδας που δεν είναι Μακεδόνες αλλά αισθάνονται Μακεδόνες, έχει κινητοποιήσει τη φιλοδοξία μας να δημιουργήσουμε μιαν ανεπανάληπτη συγκέντρωση, όμοια της οποίας δεν έχει δει η χώρα την Κυριακή στην πρωτεύουσα. Μια συγκέντρωση/συλλαλητήριο πατριωτισμού και κυρίως, φιλότιμου.

Στην αυριανή συγκέντρωση δεν δοκιμάζεται μόνο ο πατριωτισμός μας και το φιλότιμό μας. Δοκιμάζεται η πίστη μας στην ιστορία και τους αγώνες των προγόνων μας. Δοκιμάζεται η ανάγκη για δικαίωση ύστερα από μια σειρά πολλών ετών διωγμού, κοροιδίας, καταπίεσης, ψέματος, υστεροβουλίας, πολιτικής προβοκάτσιας, εξαπάτησης εις βάρος μας .Κι ενός απίστευτου θυμού, οργής και  αγανάκτησης που νοιώθει ο κάθε Έλληνας, ανεξάρτητα από τις  πολιτικές του πεποιθήσεις , τα πιστεύω του, τις προτιμήσεις του εναντίον τόσων πολλών απ΄ αυτούς που αυτός ο ίδιος ο λαός διάλεξε, ανέδειξε, ψήφισε, πίστεψε και τόσο πικρά προδόθηκε.

Η Αθήνα ετοιμάζεται, μαζύ με χιλιάδες άλλους Έλληνες που έρχονται, που ήρθαν από άλλα κομμάτια της περήφανης χώρας μας , να δείξει τα δόντια της. Δεν θα είναι μια κομματική, μια πολιτική συγκέντρωση, όσο κι αν θέλουν οι κάθε λογής προβοκάτσιες να την παρασύρουν προς τα εκεί. Ξέσπασμα ψυχής θα είναι. Γιατί έτσι  όπως «βούλιαξε» η Ελλάδα το 1992, τότε που  όλοι νομίσαμε  ότι νικήσαμε αλλά αποδείχτηκε ότι μας χρησιμοποίησαν  Έλληνες και ξένοι «χειριστές» συνειδήσεων για να πετύχουν αυτά που ήθελαν , έτσι και περισσότερο θα βουλιάξει  αύριο.

Δεν δαχτυλοδείχνω ονόματα, επώνυμα, χώρες, θεσμούς, πρόσωπα, κόμματα. Υπήρχαν πάντοτε και υπάρχουν και σήμερα καθαροί Έλληνες πατριώτες που βάζουν την Ελλάδα πάνω και πρώτα απ΄ όλα. Αλλά τα συμφέροντα των «τρίτων» ήταν πάντα πολλά. Και οι πρόθυμοι συνεργάτες, πάμπολλοι. Προδότες; Δεν τη λέω αυτή τη βαριά λέξη. Ριψάσπιδες; Χειρότερη λέξη . Επιπόλαιοι….. άφρονες…. ανόητοι…. έτσι θέλω  να τους χαρακτηρίζω. Αλλά φτάνει πια. Υποφέραμε όλοι – και υποφέρουμε ακόμα- από λανθασμένους  και ύποπτους χειρισμούς αυτών που εμείς επιλέγαμε. Αλλά να χαρίσουμε στο διεθνή  πολιτικαντισμό  τη Μακεδονία; Αυτό είναι δέκα , είκοσι φορές χειρότερο από το να επιτρέψουμε, να δεχτούμε μνημόνια επί μνημονίων, οικονομικά μέτρα της μαύρης συμφοράς, ψέματα, απάτη, κοροιδία.  Φτάσαμε στο τέλος. Δεν πάει άλλο.

 Δεν το βλέπετε; Δεν το νοιώθετε; Ελάτε κι εσείς μαζί μας. Κι εσείς που λέτε τόσο καιρό τα αντίθετα. Κι εσείς που είπατε ψέματα. Κι εσείς που πήρατε λάθος αποφάσεις. Κι εσείς που δεν διοικήσατε καλά. Κι εσείς που μας κάνατε κακό. Βγείτε έξω, κατεβείτε κάτω και ενωθείτε μαζί μας. Ξεπεράστε τον εαυτό σας. Σας περιμένουμε στο συλλαλητήριο.

 
        
 
©2004-2024 Created and Powered by EXIS I.T. - Designed by ::ittech.gr::